Picture from ZM is really ugly.

Forum for questions and support relating to the 1.30.x releases only.
Post Reply
tiripon
Posts: 34
Joined: Fri Aug 12, 2016 4:06 pm

Picture from ZM is really ugly.

Post by tiripon » Wed Sep 07, 2016 8:07 pm

Hi everyone,

I bought a Amcrest QCam IP3M952E which is in the support hardware list wiki.zoneminder.com/Amcrest_QCam.

Here is a sample of the picture I get from Zominder connected to it:
image01.jpg
image01.jpg (38.21 KiB) Viewed 1052 times
And here is the picture from the QCam Smart client app:
image02.jpg
image02.jpg (39.29 KiB) Viewed 1052 times
I was wondering if it is something I am doing wrong or if it is normal.

Is the QCam app connecting using a different protocol?
Or is my server not powerful enough?
Should I consider buying better Cameras or Upgrading my hardware?
(1 CPU 2.4Ghz, 1GB RAM and 1Ghz Network card)

The Camera is connected on the same 10/100/1000 switch as the Zoneminder server. The QCam is only 100 megabits.
I am doing lots of testing and this is the only cam monitored by Zoneminder.

User avatar
knight-of-ni
Posts: 2226
Joined: Thu Oct 18, 2007 1:55 pm
Location: Shiloh, IL

Re: Picture from ZM is really ugly.

Post by knight-of-ni » Wed Sep 07, 2016 11:17 pm

very common problem that is often discussed in this forum. Search: ffmpeg, tearing, distorted, corrupted
Visit my blog for ZoneMinder related projects using the Raspberry Pi, Orange Pi, Odroid, and the ESP8266
All of these can be found at https://zoneminder.blogspot.com/

User avatar
asker
Posts: 1070
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:12 pm

Re: Picture from ZM is really ugly.

Post by asker » Wed Sep 07, 2016 11:29 pm

Ugly? It's waviness is hypnotic and almost poetic. I wouldn't change a thing.
--
My collection of ZoneMinder learnings:
https://wiki.zoneminder.com/Various_ZM_thoughts

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests