New ZM install v1.32.3 record/mocord write few seconds only

Forum for questions and support relating to the 1.32.x releases only.
Post Reply
Silvergo
Posts: 2
Joined: Sat Jul 13, 2019 10:45 pm

New ZM install v1.32.3 record/mocord write few seconds only

Post by Silvergo » Sat Jul 13, 2019 11:16 pm

Hello all,
I'm new to ZM.

I installed ZM v1.32.3 on Ubuntu 18.04 by ppa, following the installation instructions at the page https://zoneminder.readthedocs.io/en/st ... buntu.html

I have one camera set as mocord at the moment: dahua https://uk.dahuasecurity.com/it/product ... tail/14401
The installation seems to be running fine, except for a strange problem: all events recorded (one every 600 secs) are 10-11 secs of time length.
I tried to lowering the resolution, color bits, fps; also I tried on the secondary substream and change from mocord to record. Same result.
At the moment I need record only.
The camera is working now at 15 fps. ZM in the events page shows the correct frame number (9000) for every event.

So I searched into the logs. I found many errors like this:

Jul 14 00:55:58 zm1 zmc_m1[27334]: INF [zmc_m1] [ipc-ext-ingresso: images:16300 - Capturing at 16.67 fps, capturing bandwidth 50021bytes/sec]
Jul 14 00:55:58 zm1 zmc_m1[27334]: WAR [zmc_m1] [/build/zoneminder-J9Xf9L/zoneminder-1.32.3/src/zm_videostore.cpp:836: Writing frame [av_interleaved_write_frame()] failed: Invalid argument(-22) ]
Jul 14 00:55:59 zm1 zmc_m1[27334]: WAR [zmc_m1] [/build/zoneminder-J9Xf9L/zoneminder-1.32.3/src/zm_videostore.cpp:836: Writing frame [av_interleaved_write_frame()] failed: Invalid argument(-22) ]
Jul 14 00:55:59 zm1 zma_m1[27345]: INF [zma_m1] [ipc-ext-ingresso: 16300 - Analysing at 14.29 fps]
Jul 14 00:55:59 zm1 zmc_m1[27334]: WAR [zmc_m1] [/build/zoneminder-J9Xf9L/zoneminder-1.32.3/src/zm_videostore.cpp:836: Writing frame [av_interleaved_write_frame()] failed: Invalid argument(-22) ]
Jul 14 00:56:05 zm1 zmc_m1[27334]: message repeated 97 times: [ WAR [zmc_m1] [/build/zoneminder-J9Xf9L/zoneminder-1.32.3/src/zm_videostore.cpp:836: Writing frame [av_interleaved_write_frame()] failed: Invalid argument(-22) ]]
Jul 14 00:56:05 zm1 zmc_m1[27334]: INF [zmc_m1] [ipc-ext-ingresso: images:16400 - Capturing at 14.29 fps, capturing bandwidth 51722bytes/sec]
Jul 14 00:56:05 zm1 zmc_m1[27334]: WAR [zmc_m1] [/build/zoneminder-J9Xf9L/zoneminder-1.32.3/src/zm_videostore.cpp:836: Writing frame [av_interleaved_write_frame()] failed: Invalid argument(-22) ]
Jul 14 00:56:05 zm1 zmc_m1[27334]: WAR [zmc_m1] [/build/zoneminder-J9Xf9L/zoneminder-1.32.3/src/zm_videostore.cpp:836: Writing frame [av_interleaved_write_frame()] failed: Invalid argument(-22) ]
Jul 14 00:56:05 zm1 zma_m1[27345]: INF [zma_m1] [ipc-ext-ingresso: 16400 - Analysing at 16.67 fps]
Jul 14 00:56:05 zm1 zmc_m1[27334]: WAR [zmc_m1] [/build/zoneminder-J9Xf9L/zoneminder-1.32.3/src/zm_videostore.cpp:836: Writing frame [av_interleaved_write_frame()] failed: Invalid argument(-22) ]
Jul 14 00:56:12 zm1 zmc_m1[27334]: message repeated 97 times: [ WAR [zmc_m1] [/build/zoneminder-J9Xf9L/zoneminder-1.32.3/src/zm_videostore.cpp:836: Writing frame [av_interleaved_write_frame()] failed: Invalid argument(-22) ]]

The secondary stream was set with no audio. So I tried to set it with AAC coded. Nothing changed.
Then I tried to manual record the tream with the following command

ffmpeg -i "rtsp://<IPCAM>/cam/realmonitor?channel=1&subtype=2" -vcodec copy -acodec copy a.mp4

(with and without audio enabled)

This ffmpeg write the file with no errors.

My setup:
Ubuntu 18.04
4 core
6GB RAM
1 IP cam 1920x1080 @15fps


What I can try to solve?

Thank you in advance Guys.

bbunge
Posts: 2431
Joined: Mon Mar 26, 2012 11:40 am
Location: Pennsylvania

Re: New ZM install v1.32.3 record/mocord write few seconds only

Post by bbunge » Sun Jul 14, 2019 12:41 am

You need to follow the install instructions here: https://wiki.zoneminder.com/Ubuntu_Serv ... e_easy_way

Silvergo
Posts: 2
Joined: Sat Jul 13, 2019 10:45 pm

Re: New ZM install v1.32.3 record/mocord write few seconds only

Post by Silvergo » Tue Jul 16, 2019 9:49 pm

Dear bbunge, you are right.

I installed Ubuntu 18.04 LEMP (NGNIX, Mariadb, PHP) on a wiki basis. Now it is working (two cams).

BTW The only strange thing I noticed is the Hour column in the Log web page; its shows six events, correctly. But the page shows a blank 0 events page everytime it is called. The day,week,month columns work flawlessy. This is a minor problem anyway.

Thank you very much.

Best regards

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest