Upgrade v1.30.4 to v1.32, webpage not available

Forum for questions and support relating to the 1.32.x releases only.
Post Reply
Ronnielox
Posts: 3
Joined: Tue Feb 12, 2019 8:03 am

Upgrade v1.30.4 to v1.32, webpage not available

Post by Ronnielox » Tue Feb 12, 2019 8:30 am

Hi,

I do have a CentOS 7 install with Zoneminder v1.30.4. Following this
https://zoneminder.readthedocs.io/en/la ... and-clones
I've installed ZM, and also the database.

I want to upgrade to 1.32, so I stop HTTPD and ZM. yum update, upgrade DB to the latest version, check permissions. All good.
After upgrade is ready, start HTTPD and ZM. Status says ok for both processes, however, I cannot reach my webpage anymore after the upgrade.

Could you help me pointing to a solution for this issue?

NOTE: install is standard, as from the manual, without SSL, or other things. I only added a harddisk, and the camera's. Nothing further has changed.
Before the upgrade ZM was working fine.

FYI:
Initiating database upgrade to version 1.32.3 from version 1.30.4
Success

zoneminder.service - ZoneMinder CCTV recording and security system
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/zoneminder.service; enabled; vendor preset: disabled)
Drop-In: /usr/lib/systemd/system/zoneminder.service.d
└─zm-httpd.conf
Active: active (running) since Tue 2019-02-12 09:26:51 CET; 6s ago
Process: 15795 ExecStart=/usr/bin/zmpkg.pl start (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 15812 (zmdc.pl)
CGroup: /system.slice/zoneminder.service
├─15812 /usr/bin/perl -wT /usr/bin/zmdc.pl startup
├─15841 /usr/bin/zmc -m 3
├─15849 /usr/bin/zmc -m 4
├─15871 /usr/bin/zmc -m 5
├─15886 /usr/bin/zma -m 5
├─15896 /usr/bin/perl -wT /usr/bin/zmfilter.pl --filter_id=1 --daemon
├─15907 /usr/bin/perl -wT /usr/bin/zmfilter.pl --filter_id=2 --daemon
├─15917 /usr/bin/perl -wT /usr/bin/zmfilter.pl --filter_id=3 --daemon
├─15928 /usr/bin/perl -wT /usr/bin/zmaudit.pl -c
├─15949 /usr/bin/perl -wT /usr/bin/zmwatch.pl
├─15964 /usr/bin/perl -w /usr/bin/zmupdate.pl -c
├─15975 /usr/bin/perl -w /usr/bin/zmtelemetry.pl
├─15986 /usr/bin/perl -wT /usr/bin/zmstats.pl
└─16066 /usr/bin/zma -m 4

Feb 12 09:26:56 zmfilter_1[15896]: INF [Deleting event 89994 from Monitor 5 StartTime:2018-12-13 18:44:08]
Feb 12 09:26:56 zmfilter_1[15896]: INF [Deleting event 89995 from Monitor 5 StartTime:2018-12-13 18:46:30]
Feb 12 09:26:56 zmfilter_1[15896]: INF [Deleting event 89996 from Monitor 5 StartTime:2018-12-13 19:03:13]
Feb 12 09:26:56 zmfilter_1[15896]: INF [Deleting event 89997 from Monitor 5 StartTime:2018-12-13 19:03:30]
Feb 12 09:26:56 zmfilter_1[15896]: INF [Deleting event 89998 from Monitor 5 StartTime:2018-12-13 19:05:42]
Feb 12 09:26:56 zmfilter_1[15896]: INF [Deleting event 89999 from Monitor 5 StartTime:2018-12-13 19:11:47]
Feb 12 09:26:56 zmfilter_1[15896]: INF [Deleting event 90000 from Monitor 5 StartTime:2018-12-13 19:46:33]
Feb 12 09:26:56 zmfilter_1[15896]: INF [Deleting event 90001 from Monitor 5 StartTime:2018-12-13 19:58:01]
Feb 12 09:26:56 zmfilter_1[15896]: INF [Deleting event 90002 from Monitor 5 StartTime:2018-12-13 20:16:16]
Feb 12 09:26:56 zmfilter_1[15896]: INF [Deleting event 90003 from Monitor 5 StartTime:2018-12-13 20:26:43]





httpd.service - The Apache HTTP Server
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/httpd.service; enabled; vendor preset: disabled)
Active: active (running) since Tue 2019-02-12 09:26:42 CET; 1min 16s ago
Docs: man:httpd(8)
man:apachectl(8)
Main PID: 15782 (httpd)
Status: "Total requests: 0; Current requests/sec: 0; Current traffic: 0 B/sec"
CGroup: /system.slice/httpd.service
├─15782 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
├─15784 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
├─15785 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
├─15786 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
├─15787 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
└─15788 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND

Feb 12 09:26:42 systemd[1]: Starting The Apache HTTP Server...
Feb 12 09:26:42 systemd[1]: Started The Apache HTTP Server.

Thanks for the help.

LogsCon
Posts: 2
Joined: Sun Jun 03, 2018 8:26 pm

Re: Upgrade v1.30.4 to v1.32, webpage not available

Post by LogsCon » Mon Feb 18, 2019 9:09 pm

hi Ronnielox.

It sounds like we're having similar issues.

My post: viewtopic.php?f=6&t=28067

Have you made any progress with it?

Edit: Removed a line that wasn't relevant. Must read original post properly before hitting reply

Ronnielox
Posts: 3
Joined: Tue Feb 12, 2019 8:03 am

Re: Upgrade v1.30.4 to v1.32, webpage not available

Post by Ronnielox » Wed Feb 20, 2019 10:23 am

Dear logscon,

I just revert my VM back to a working snapshot. I've tried a lot of things to get the webpage working on 1.32, but couldn't get it to work.

I hope someone can help us out...

Cheers

Ronnielox
Posts: 3
Joined: Tue Feb 12, 2019 8:03 am

Re: Upgrade v1.30.4 to v1.32, webpage not available

Post by Ronnielox » Wed Feb 20, 2019 10:26 am

Maybe this helps?

viewtopic.php?f=38&t=28087

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests