Skipping many frames but ONLY when recording an event

Forum for questions and support relating to the 1.28.x releases only.
Post Reply
ds18s20
Posts: 5
Joined: Wed Dec 28, 2011 3:26 am

Skipping many frames but ONLY when recording an event

Post by ds18s20 » Wed Oct 07, 2015 2:53 pm

Hi everyone,

I've run v1.28.1 for awhile now. All of my cams are IP based and using the remote type configuration for each.

I noticed that during an event many frames are just skipped. I though maybe the source is skipping frames but that isn't the case. The source cam is smooth and I can watch it by opening it up in ZM and the video is super smooth. So the skipping only occurs when ZM is recording the event.

My log is clear other than the usual "Shared data not initialised by capture daemon, some query functions may not be available or produce invalid results for monitor Driveway" but we know that's benign.

Any help will be appreciated!
~B

bbunge
Posts: 2730
Joined: Mon Mar 26, 2012 11:40 am
Location: Pennsylvania

Re: Skipping many frames but ONLY when recording an event

Post by bbunge » Thu Oct 08, 2015 1:21 am

How many cams and what resolution are you trying to capture?

How much RAM does your server have?

Possible you may have a MySQL memory issue? Run mysqltuner to see what you have to "adjust." After running my 17 camera server on mocord for a couple of weeks I need to increase the innodb_buffer_pool_size.

Turn off CREATE_ANALYSIS_IMAGES. Change PATH_MAP and PATH_SWAPto your RAM disk (/run/shm for Ubuntu 14.04)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest