Monitor does not work after upgrade from 1.30.0

Forum for questions and support relating to the 1.32.x releases only.
Post Reply
chandi13
Posts: 5
Joined: Mon Jan 07, 2019 8:18 pm

Monitor does not work after upgrade from 1.30.0

Post by chandi13 » Mon Jan 07, 2019 8:23 pm

Hi everyone,

I've upgraded from 1.30.0 to 1.32.3 and everything works except my camera.
That's what I get in the logs:

Jan 7 15:16:40 framboise zmdc[700]: INF [Starting pending process, zmc -m 2]
Jan 7 15:16:40 framboise zmdc[700]: INF ['zmc -m 2' starting at 19/01/07 15:16:40, pid = 1454]
Jan 7 15:16:40 framboise zmdc[1454]: INF ['zmc -m 2' started at 19/01/07 15:16:40]
Jan 7 15:16:40 framboise zmc_m2[1454]: INF [zmc_m2] [Starting Capture version 1.32.3]
Jan 7 15:16:40 framboise zmc_m2[1454]: INF [zmc_m2] [Priming capture from rtsp://admin:admin@192.168.1.160:554/stream1]
Jan 7 15:16:40 framboise zmc_m2[1454]: INF [zmc_m2] [Stream open rtsp://admin:admin@192.168.1.160:554/stream1, parsing streams...]
Jan 7 15:16:49 framboise zmwatch[785]: INF [Restarting capture daemon for 720p1.1, no image since startup. Startup time was 1546892200 - now 1546892209 > 5]
Jan 7 15:16:49 framboise zmdc[700]: INF ['zmc -m 2' sending stop to pid 1454 at 19/01/07 15:16:49]
Jan 7 15:16:49 framboise zmc_m2[1454]: INF [zmc_m2] [Got signal 15 (Terminated), exiting]
Jan 7 15:16:49 framboise zmdc[700]: INF ['zmc -m 2' exited normally]

It used to work fine in 1.30.2.

When upgrading, since my DB was very recent, I did start the database from scratch.

The camera's configs were fetched using Onvif and they are: rtsp://admin:blah@192.168.1.160:554/stream1 (which works in VLC)

And I had to build the 1.32.3 package by myself since I could not find one for raspberrypi.

I see no memory is taken in my tmpfs : tmpfs 489M 0 489M 0% /dev/shm


Any clue on where to look?

Regards!

Chandi

chandi13
Posts: 5
Joined: Mon Jan 07, 2019 8:18 pm

Re: Monitor does not work after upgrade from 1.30.0

Post by chandi13 » Mon Jan 07, 2019 8:30 pm

I now also see this message: 2019-01-07 15:28:46 zmc_m2 2367 ERR Unable to open codec for video stream from rtsp://admin:admin@192.168.1.160:554/stream1 zm_ffmpeg_camera.cpp 528

I'm going to look for it.

bbunge
Posts: 2378
Joined: Mon Mar 26, 2012 11:40 am
Location: Pennsylvania

Re: Monitor does not work after upgrade from 1.30.0

Post by bbunge » Mon Jan 07, 2019 9:10 pm

There is a post about ZM on a Pi running Ubuntu. The default for ZM is to use x.264 video and the pi can't do that. Switch to jpgs and it should work.

viewtopic.php?f=38&t=27906

For the Pi there is no advantage to running ZM 1.32.3. My advice is to stick with Debian Stretch and ZM 1.30.4.

chandi13
Posts: 5
Joined: Mon Jan 07, 2019 8:18 pm

Re: Monitor does not work after upgrade from 1.30.0

Post by chandi13 » Mon Jan 07, 2019 10:21 pm

Thanks bbunge,

Actually, with h265, I could see the live stream but not the events. With your trick, I can now see the events as well.

But still nothing works for h264.

Anyways, I'll probably downgrade to 1.30.

I wanted to jump to 1.32 to have access to the newer API login options. I see it's not really worth it ;-)

Regards!

Chandi

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], osmoste and 6 guests