Permissions issue with LiveCD 1.21.3

Support and queries relating to third party Live CDs and DVD, VM images and other packaged distributions
Post Reply
ekiboy69
Posts: 101
Joined: Tue Jun 22, 2004 9:26 pm
Location: Kaarina-Finland

Permissions issue with LiveCD 1.21.3

Post by ekiboy69 » Mon Jun 05, 2006 6:00 am

Hello,

I think I found a permission issue in Ross' fabulous Live CD.

I have a 2 week old installation running 1.22.1 updated with the RPMs. It has been running OK for about 2 week.

Yesterday I fiddled around with the monitor settings and found out the following:

The problem is that if you alter the monitor setting via the web console, you bump into permission problem. I tried to alter FPS settings and the event name of a monitor. This results into the camera image stream not being available. I think the reason is the following:

Jun 5 08:51:36 zoneminder zma_m3[6284]: ERR [Can't open events/3/diag-r.jpg: No such file or directory]

I deleted monitor no1. I had deleted monitor no2 earlier (experimental). I created no3.

In /var/www/html/zm/events there is only the original symlink to the monitor no1 directory. The symlink is not updated according to the changes in the monitor settings.

What could cause this?

ekiboy69
Posts: 101
Joined: Tue Jun 22, 2004 9:26 pm
Location: Kaarina-Finland

Same applies if DB is dropped and Monitors created anew

Post by ekiboy69 » Mon Jun 05, 2006 6:15 am

I dropped the DB with zminit and created a new monitor. No success because:

Jun 5 09:13:42 zoneminder zmu[6617]: ERR [Can't open Kalustepiha-Zones.jpg: Permission denied]

ekiboy69
Posts: 101
Joined: Tue Jun 22, 2004 9:26 pm
Location: Kaarina-Finland

And zms is unable to authenticate user...

Post by ekiboy69 » Mon Jun 05, 2006 6:38 am

Jun 5 09:37:56 zoneminder zms[10237]: ERR [Unable to authenticate user]

I guess it would be a wise move to learn something from this...

;-)

User avatar
rdmelin
Posts: 863
Joined: Wed Oct 29, 2003 2:23 pm
Location: Ellensburg, WA USA

Post by rdmelin » Mon Jun 05, 2006 1:32 pm

Yes I think you did find a bug. I believe these issues are gone with the newer 1.22.2 rpms. If you dont want to upgrade to the latest, then do this:

"chown apache.apache /var/www/html/zm/events"
"chown apache.apache /var/www/html/zm/images"

Im not sure what the "unable to authenticate user" error is about.

jameswilson
Posts: 5111
Joined: Wed Jun 08, 2005 8:07 pm
Location: Midlands UK
Contact:

Post by jameswilson » Mon Jun 05, 2006 1:35 pm

it would appear its trying to stream images (zms) for a user that isnt allowed to view the particular stream you are virewing. I have never seen this from inside the web i/f though and is usally when get images from ouside the web i/f
James Wilson

Disclaimer: The above is pure theory and may work on a good day with the wind behind it. etc etc.
http://www.securitywarehouse.co.uk

ekiboy69
Posts: 101
Joined: Tue Jun 22, 2004 9:26 pm
Location: Kaarina-Finland

I'll try the new rpm's

Post by ekiboy69 » Mon Jun 05, 2006 8:35 pm

Good to hear it sounds like a bug. Almost drove me nuts last night :roll:

I'll check out the latest rpm and see what happens.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest