Prob with ffmpeg & Zoneminder UVC version on Ubuntu 8.04

Support and queries relating to all previous versions of ZoneMinder
Post Reply
Tiggy
Posts: 54
Joined: Tue Mar 11, 2008 7:47 pm
Location: Belgium
Contact:

Prob with ffmpeg & Zoneminder UVC version on Ubuntu 8.04

Post by Tiggy » Wed Jan 28, 2009 9:41 pm

Hi,

I searched the net and tried like 1000 things to get ffmpeg working to generate mpg from my img files and it isn't working.

When trying to generate a movei from an event it gives me:

" Video Generation Failed!"

In /tmp/zmvideo.log i see:
01/28/09 22:39:32.266184 zmvideo[7109].INF [Creating video file Event-16122-r1-s1.mpg for event 16122]
01/28/09 22:39:32.268280 zmvideo[7109].ERR [Unable to generate video, check /home/zm/public_html/events/1/16122/ffmpeg.log for details]
but when looking for ffmpeg.log it doesn't seem to be created anywhere :|

Any ideas?

I had ffmpeg working on older ubuntu version :| without changing a thing :|

kylejohnson
Posts: 260
Joined: Tue Aug 21, 2007 1:42 pm
Location: Baltimore, MD
Contact:

Post by kylejohnson » Thu Jan 29, 2009 2:09 pm

See my wiki entry Fixing Bug to Export Videos and see if it helps.

we4zonM
Posts: 56
Joined: Fri May 30, 2008 7:21 am

Post by we4zonM » Sun Feb 01, 2009 1:30 am

I would also like to get video generation to work, and did try what is mentioned in the wiki. While I do not want to hijack this post, I think that my questions are on the same topic as the original post so I am including it here.

I get a "sh: ffmpeg.log: Permission denied" in the error_log, and can find the ffmpeg.log file in the events directory but get a "no such file or directory" error when trying to "sudo more" the file even though the file shows up as a 54 byte file with "ls".
FFmpeg version SVN-r16438, Copyright (c) 2000-2009 Fabrice Bellard, et al.
configuration: --shlibdir=/usr/lib --prefix=/usr --mandir=/usr/share/man --libdir=/usr/lib --enable-shared --enable-libmp3lame --enable-libvorbis --enable-libtheora --enable-libfaad --enable-libfaac --enable-libxvid --enable-swscale --enable-postproc --enable-gpl --enable-vhook --enable-x11grab --enable-libschroedinger --enable-libdirac --enable-libgsm --enable-libx264 --enable-libamr-nb --enable-libamr-wb --enable-libdc1394 --enable-nonfree --enable-pthreads
libavutil 49.12. 0 / 49.12. 0
libavcodec 52.10. 0 / 52.10. 0
libavformat 52.23. 1 / 52.23. 1
libavdevice 52. 1. 0 / 52. 1. 0
libswscale 0. 6. 1 / 0. 6. 1
libpostproc 51. 2. 0 / 51. 2. 0
built on Jan 5 2009 19:47:47, gcc: 4.3.2 [gcc-4_3-branch revision 141291]
At least one output file must be specified
ZM_STRICT_VIDEO_CONFIG is set
ZM_WEB_DVR_STREAMING is not set

Tiggy
Posts: 54
Joined: Tue Mar 11, 2008 7:47 pm
Location: Belgium
Contact:

Post by Tiggy » Thu Feb 05, 2009 9:14 am

Actually changing that line I foud in the wiki solved my problem ... just need to find out how to set quality higher :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests