Access problem

Support and queries relating to all previous versions of ZoneMinder
Post Reply
pradhanparas
Posts: 5
Joined: Fri Nov 14, 2008 8:50 pm

Access problem

Post by pradhanparas » Fri Nov 14, 2008 9:01 pm

My zoneminder 1.23.3 is functioning correctly. But I get lots of problem when accessing zm through browser.

Below are some of the strange behaviors:


* The web access http://localhost/zm loads OK and I can view the events normally. After accessing the zm web ( clicking, delete, replay) for sometime then the access gets freeze. To solve this freezing, I have to close the browser and start it again. And even sometime I need to restart httpd and Zoneminder.


Here are the log files:



1) apache error log

root@localhost 8]# tail -f /var/log/httpd/error_log
[Fri Nov 14 12:49:41 2008] [notice] Digest: done
[Fri Nov 14 12:49:41 2008] [notice] Apache/2.2.3 (CentOS) configured -- resuming normal operations
[Fri Nov 14 14:25:30 2008] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: /var/www/html/favicon.ico
[Fri Nov 14 14:30:11 2008] [warn] [client 127.0.0.1] Timeout waiting for output from CGI script /var/www/cgi-bin/nph-zms, referer: http://localhost/zm/index.php?view=watc ... 0&control=
[Fri Nov 14 14:30:11 2008] [warn] [client x.x.x.46] Timeout waiting for output from CGI script /var/www/cgi-bin/nph-zms, referer: http://10.42.40.138/zm/index.php?view=w ... 0&control=
[Fri Nov 14 14:30:20 2008] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Fri Nov 14 14:30:20 2008] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)
[Fri Nov 14 14:30:20 2008] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Fri Nov 14 14:30:20 2008] [notice] Digest: done
[Fri Nov 14 14:30:20 2008] [notice] Apache/2.2.3 (CentOS) configured -- resuming normal operations


2) zm log:

After deleting some events ( not all)


Nov 14 14:27:36 localhost zms[10106]: ERR [Can't open /var/www/html/zm/events/8/1101/024-capture.jpg: No such file or directory]
Nov 14 14:27:37 localhost zms[10055]: ERR [Can't open /var/www/html/zm/events/8/1092/024-capture.jpg: No such file or directory]
Nov 14 14:27:37 localhost zms[10085]: ERR [Can't open /var/www/html/zm/events/8/1097/024-capture.jpg: No such file or directory]
Nov 14 14:27:37 localhost zms[10110]: ERR [Can't open /var/www/html/zm/events/8/1102/024-capture.jpg: No such file or directory]
Nov 14 14:27:37 localhost zms[10058]: ERR [Can't open /var/www/html/zm/events/8/1093/024-capture.jpg: No such file or directory]
Nov 14 14:27:38 localhost zms[10089]: ERR [Can't open /var/www/html/zm/events/8/1098/024-capture.jpg: No such file or directory]




Nov 14 14:29:56 localhost zms[10103]: ERR [Can't open /var/www/html/zm/events/8/1100/024-capture.jpg: No such file or directory]
Nov 14 14:29:56 localhost zms[10053]: ERR [Can't open /var/www/html/zm/events/8/1091/023-capture.jpg: No such file or directory]

[root@localhost 8]# service httpd restart
Stopping httpd: [ OK ]
Starting httpd: [ OK ]
[root@localhost 8]# tail -f /var/log/messages
Nov 14 14:30:20 localhost zms[10103]: INF [Got signal (Terminated), exiting]
Nov 14 14:30:20 localhost zms[10076]: INF [Got signal (Terminated), exiting]
Nov 14 14:30:20 localhost zms[10030]: INF [Got signal (Terminated), exiting]
Nov 14 14:30:20 localhost zms[10053]: INF [Got signal (Terminated), exiting]
Nov 14 14:30:20 localhost zms[10072]: INF [Got signal (Terminated), exiting]
Nov 14 14:30:20 localhost zms[10092]: INF [Got signal (Terminated), exiting]
Nov 14 14:30:20 localhost zms[10055]: INF [Got signal (Terminated), exiting]
Nov 14 14:30:20 localhost zms[10089]: INF [Got signal (Terminated), exiting]




What is the problem?

Thanks
Paras.

billn77
Posts: 15
Joined: Mon Dec 08, 2008 12:09 am

Is a problem with apache, I think

Post by billn77 » Mon Dec 08, 2008 12:14 am

I have the same problem. After several click and camera views, I can't get any more information from the apache server. I deduced it was an apache problem, because of the Apache errors (caught SIGTERM). When I restart apache (sudo /etc/init.d/apache2 restart, it works again for a bunch of web requests, then stops.
I still haven't found the solution, but this information might help someone else.

rb1980
Posts: 1
Joined: Thu Sep 17, 2009 7:10 am

me too

Post by rb1980 » Thu Sep 17, 2009 7:13 am

I am having same exact symptoms and errors.
Additionally, I see this sometimes:

[Thu Sep 17 00:19:37 2009] [error] [client 192.168.1.102] array (\n 0 => \n array (\n 'file' => '/usr/share/zoneminder/ajax/stream.php',\n 'line' => 51,\n 'function' => 'ajaxError',\n 'args' => \n array (\n 0 => 'socket_sendto( /tmp/zms-786081s.sock ) failed: No such file or directory',\n ),\n ),\n 1 => \n array (\n 'file' => '/usr/share/zoneminder/index.php',\n 'line' => 116,\n 'args' => \n array (\n 0 => '/usr/share/zoneminder/ajax/stream.php',\n ),\n 'function' => 'require_once',\n ),\n), referer: http://192.168.1.11/zm/?view=event&eid= ... c=1&page=1


Hath thou light to be shed?

gcthompson
Posts: 5
Joined: Wed Jun 30, 2010 9:06 am

Post by gcthompson » Wed Jun 30, 2010 11:21 am

I have the same problem. Anybody got any solutions?

Yamanipanuchi
Posts: 90
Joined: Wed May 19, 2010 2:53 am

Post by Yamanipanuchi » Wed Feb 16, 2011 12:21 am

I have the same problem also. Along with another post with people posting that they have the same problem.

Seems like several people have the problem but no one can find the cause.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests