BUG? Enabling OPT_USE_AUTH STOPS streams

Forum for questions and support relating to the 1.34.x releases only.
Post Reply
BobLaske
Posts: 47
Joined: Fri Oct 13, 2017 3:55 am

BUG? Enabling OPT_USE_AUTH STOPS streams

Post by BobLaske » Sun Jul 19, 2020 8:32 pm

I enabled OPT_USE_AUTH on my system, a system where everything is/was working fine.
I logged in as a user I created and never could view streams.

The next day the admin could no longer view streams.
A while ago, I disabled OPT_USE_AUTH and now viewing streams is back.

This has to be a bug right?
Last edited by BobLaske on Tue Jul 21, 2020 1:03 am, edited 2 times in total.

BobLaske
Posts: 47
Joined: Fri Oct 13, 2017 3:55 am

Re: BUG? Enabling OPT_USE_AUTH STOPS streams

Post by BobLaske » Thu Jul 23, 2020 2:59 am

Nobody cares? This seems to be a bug and if it's not, then something is still not right. This is a brand new, fresh install.

User avatar
iconnor
Posts: 1387
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: BUG? Enabling OPT_USE_AUTH STOPS streams

Post by iconnor » Thu Jul 23, 2020 3:03 am

No typically it is due to you not setting your timezone.

No one ever looks in their logs for the solution and we are all tired of going through the same steps with people.

Take a look at your logs.

BobLaske
Posts: 47
Joined: Fri Oct 13, 2017 3:55 am

Re: BUG? Enabling OPT_USE_AUTH STOPS streams

Post by BobLaske » Thu Jul 23, 2020 3:13 am

Please, I do look at logs but you need to know what you're looking for and this is new to me.
Also, the timezone IS set. It's one of the first things I did.
Last edited by BobLaske on Thu Jul 23, 2020 2:42 pm, edited 1 time in total.

BobLaske
Posts: 47
Joined: Fri Oct 13, 2017 3:55 am

Re: BUG? Enabling OPT_USE_AUTH STOPS streams

Post by BobLaske » Thu Jul 23, 2020 3:20 am

And, thank you for pointing that out.
I forgot that I had rebuilt because of a problem and didn't set that this time.

Now it's set so I'll try again.

BobLaske
Posts: 47
Joined: Fri Oct 13, 2017 3:55 am

Re: BUG? Enabling OPT_USE_AUTH STOPS streams

Post by BobLaske » Thu Jul 23, 2020 2:41 pm

Same difference. Even with the time zone set in php.ini, adding auth breaks streams. This time, I didn't even add a user and admin has no stream.

BobLaske
Posts: 47
Joined: Fri Oct 13, 2017 3:55 am

Re: BUG? Enabling OPT_USE_AUTH STOPS streams

Post by BobLaske » Sat Aug 01, 2020 12:47 am

So, if it's not related to the timezone settings, what else is causing this? Surely, someone else must have seen this issue by now?

User avatar
iconnor
Posts: 1387
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: BUG? Enabling OPT_USE_AUTH STOPS streams

Post by iconnor » Sun Aug 02, 2020 2:52 pm

Could be due to ip differences if you have AUTH_HASH_IPS set. Try unchecking it.

What do you have for AUTH_HASH_LOGINS? Should be checked.
AUTH_RELAY should be hashed, but the others should also work they are just way less secure.

The thing to do would be to turn on debug logging and check the logs.

BobLaske
Posts: 47
Joined: Fri Oct 13, 2017 3:55 am

Re: BUG? Enabling OPT_USE_AUTH STOPS streams

Post by BobLaske » Sun Aug 02, 2020 5:01 pm

Maybe this is where I went wrong then.
For my test, I had only enabled OPT_USE_AUTH and started playing with that. I had not enabled or changed any other settings.

I'll look at the documentation and report back once I've tried what I'm supposed to since I seem to be missing some needed steps.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests