No server listed in config - socket issues

Forum for questions and support relating to the 1.32.x releases only.
Post Reply
dheian
Posts: 6
Joined: Thu Apr 14, 2016 8:25 pm

No server listed in config - socket issues

Post by dheian » Tue May 07, 2019 5:27 pm

I upgraded from a 1.2X.X series Zoneminder a few months ago. Currently running 1.32.3.

After the upgrade, the camera was still working, events were still being captured. Could look at stuff from the events page, etc.

However, I noticed a lot of errors like this in the logs:

Code: Select all

getStreamCmdResponse stream error: Socket /var/run/zm/zms-482588s.sock does not exist. This file is created by zms, and since it does not exist, either zms did not run, or zms exited early. Please check your zms logs and ensure that CGI is enabled in apache and check that the PATH_ZMS is set correctly.
I went into options to look for the PATH_ZMS setting. I figured it might be in Options>Servers...

I don't have any servers listed. Yet the system is working. But that's where Path to ZMS is set right?

How can it be working ok if I don't have a server configured. Colour me curious.

User avatar
iconnor
Posts: 760
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: No server listed in config - socket issues

Post by iconnor » Tue May 07, 2019 5:35 pm

It falls back to settings in /etc/zm/conf.d/01-system-paths.conf

dheian
Posts: 6
Joined: Thu Apr 14, 2016 8:25 pm

Re: No server listed in config - socket issues

Post by dheian » Tue May 07, 2019 5:48 pm

That file shows:

ZM_PATH_ZMS=/zm/cgi-bin/nph-zms

doing a locate on nph-zms shows its location at /usr/lib/zoneminder/cgi-bin/nph-zms

Should I change it to that?

User avatar
iconnor
Posts: 760
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: No server listed in config - socket issues

Post by iconnor » Wed May 08, 2019 2:25 am

No, that is the correct value.

dheian
Posts: 6
Joined: Thu Apr 14, 2016 8:25 pm

Re: No server listed in config - socket issues

Post by dheian » Wed May 08, 2019 2:37 am

Then why do I constantly get socket not found errors? Just curious.

Thanks.

User avatar
iconnor
Posts: 760
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: No server listed in config - socket issues

Post by iconnor » Wed May 08, 2019 1:12 pm

There are a lot of possible reasons. Check zms logs. See if zms is even being run. If not, the SCriptAlias line in your apache config is wrong.

dheian
Posts: 6
Joined: Thu Apr 14, 2016 8:25 pm

Re: No server listed in config - socket issues

Post by dheian » Wed May 08, 2019 3:25 pm

It think zms is being run. But that's not as certain as I know I haven't had coffee yet. Looking in the zm log directory, I have a bunch of zms_e* logs and zms_m* logs. The most recent ones have a lot of lines with:

05/07/19 13:17:35.030882 zms_m2[26058].ERR-zm_monitorstream.cpp/423 [Frame send time 12632 msec too slow, throttling maxfps to 4.44]
05/07/19 13:17:35.185414 zms_m2[26058].ERR-zm_monitorstream.cpp/284 [Can't sendto on sd 9: No such file or directory]

Finally, the ScriptAlias line in the zoneminder.conf is:

ScriptAlias /zm/cgi-bin "/usr/lib/zoneminder/cgi-bin"

Thanks.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests