Montage Review showing "No Data"

Forum for questions and support relating to the 1.32.x releases only.
Post Reply
thiagobruch
Posts: 3
Joined: Tue Jan 15, 2019 4:00 pm

Montage Review showing "No Data"

Post by thiagobruch » Tue Jan 15, 2019 5:22 pm

I have the following installation:

Zoneminder: v1.32.3
OS: CentOS Linux release 7.6.1810
Installed via:
- sudo yum localinstall --nogpgcheck https://download1.rpmfusion.org/free/el ... noarch.rpm https://download1.rpmfusion.org/nonfree ... noarch.rpm
- yum install zoneminder
Cameras: Foscam FI9821p V3 (latest firmware - same firmware used with zoneminder 1.28)

Coming from version 1.28, instead of upgrade, I decided to do a fresh installed. (I didn't have much configured in 1.28 and 3 cameras only)
Everything is working as expected except the Montage Review.

Montage Review always shows "No Data" in the stream.
I've checked the system, php and DB timezone and time and they all match.

In the Logs, I received the following warning:
2019-01-15 12:19:10 web_php 11501 FAT No Frame found for event(457) and frame id(690054) /usr/share/zoneminder/www/views/image.php 138
2019-01-15 12:19:09 web_php 11501 FAT No Frame found for event(457) and frame id(690035) /usr/share/zoneminder/www/views/image.php 138
2019-01-15 12:19:08 web_php 11501 FAT No Frame found for event(457) and frame id(690017) /usr/share/zoneminder/www/views/image.php 138

Attached are two screenshots, one with the "No Data" in Montage Review and the second of the logs when accessing Montage Review
zm1.JPG
zm1.JPG (210.38 KiB) Viewed 627 times
zm2.JPG
zm2.JPG (230.29 KiB) Viewed 627 times
Has anybody experienced something similar? And if so, any fix?

Thank you.

clipo
Posts: 68
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:55 am
Location: Manchester, UK

Re: Montage Review showing "No Data"

Post by clipo » Sat Mar 02, 2019 9:57 pm

I have the same issue with a fresh install also

Centos 7.5
Zoneminder 1.32.3

2019-03-02 21:48:41 web_php 4611 FAT No Frame found for event(9) and frame id(100014) /usr/share/zoneminder/www/views/image.php 135
2019-03-02 21:48:41 web_php 4611 FAT No Frame found for event(9) and frame id(90090) /usr/share/zoneminder/www/views/image.php 135

Update,

Moved back to Default storage and the NO DATA error has gone and replaced with the below log error

2019-03-03 08:54:39 web_js 4613 ERR TypeError: storage is undefined https://127.0.0.1/zm/cache/skins_classi ... 4278956.js 120
2019-03-03 08:54:38 web_js 4613 ERR TypeError: storage is undefined https://127.0.0.1/zm/cache/skins_classi ... 4278956.js 120
2019-03-03 08:54:37 web_js 6379 ERR TypeError: storage is undefined https://127.0.0.1/zm/cache/skins_classi ... 4278956.js 120
2019-03-03 08:54:36 web_js 4613 ERR TypeError: storage is undefined https://127.0.0.1/zm/cache/skins_classi ... 4278956.js 120

Update 2

NO DATA error is still there but using external storage is an issue.

I would recommend anyone reading at this point try a different distro, I have several Linux Mint and Ubuntu servers running
Last edited by clipo on Sun Mar 03, 2019 8:51 pm, edited 2 times in total.

clipo
Posts: 68
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:55 am
Location: Manchester, UK

Re: Montage Review showing "No Data"

Post by clipo » Sun Mar 03, 2019 8:50 pm

Update 3-2-2019

Fedora 29
Zoneminder 1.32.3

Performed a clean install of Fedora 29 and the Montage Review function is working and most other functions of Zoneminder seem to work.
I'll test over night and then use a different storage location for the media as a further test and report back
It would appear there is a problem with the current current RPM Fusion build and CentOS 7.5

Update 9-3-2019

Alternative storage drive tested and works perfect

All functions of ZM seem to be working OK

Conclusion there is an issue with a package used by ZM on CentOS 7.5
Attachments
Screenshot from 2019-03-03 20-44-01.png
Screenshot from 2019-03-03 20-44-01.png (851.58 KiB) Viewed 532 times
Last edited by clipo on Sat Mar 09, 2019 8:00 pm, edited 2 times in total.

clipo
Posts: 68
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:55 am
Location: Manchester, UK

Re: Montage Review showing "No Data"

Post by clipo » Sat Mar 09, 2019 4:22 pm

Update.

Fresh Install of CentOS 7.5
Install Zoneminder 1.32.3 without updating CentOS
No modifications or custom settings install, pure fresh out the box CentOS and ZM

Same No Data Error

update CentOS via Yum

Same No Data Error

And the log has lots of the following errors

2019-03-09 16:14:37 web_php 6312 FAT No Frame found for event(8) and frame id(6003) /usr/share/zoneminder/www/views/image.php 135

Beyond building ZM from source I'm lost now

update.

upgraded to 1.33.1 testing and the Montage Review is working but not fully it will scroll through the time line but will not playback.
ZMrepo installed the below additional packages so it might be an issue with the old packages that is causing the problems.

===================================================================================================================================================================================================================
Package Arch Version Repository Size
===================================================================================================================================================================================================================
Updating:
libdca x86_64 0.0.5-9.el7.centos zmrepo 101 k
perl-Class-Std-Fast noarch 0.0.8-2.el7.centos zmrepo 23 k
perl-IO-Interface x86_64 1.05-15.el7.centos zmrepo 28 k
xvidcore x86_64 1.3.4-2.el7.centos zmrepo 263 k
zoneminder x86_64 1.33.1-1.134.20190209gitg2dc935b48.el7.centos zmrepo-testing 14 k
zoneminder-common x86_64 1.33.1-1.134.20190209gitg2dc935b48.el7.centos zmrepo-testing 8.7 M
zoneminder-httpd x86_64 1.33.1-1.134.20190209gitg2dc935b48.el7.centos zmrepo-testing 19 k

Transaction Summary
===================================================================================================================================================================================================================
Attachments
Screenshot from 2019-03-09 16-15-02.png
Screenshot from 2019-03-09 16-15-02.png (630.16 KiB) Viewed 461 times
Screenshot from 2019-03-09 16-14-26.png
Screenshot from 2019-03-09 16-14-26.png (151.5 KiB) Viewed 461 times

underdog
Posts: 1
Joined: Mon Mar 11, 2019 1:41 pm

Re: Montage Review showing "No Data"

Post by underdog » Mon Mar 11, 2019 1:49 pm

I have the same issue occurring on my centos build. I noticed that the frame number is not correct, it's in the thousands, when i only have a couple hundred frames in an alarmed event. what is crazy is that the zmninja app works perfectly with the montage review attached to the same server.

jogo
Posts: 10
Joined: Thu Aug 03, 2017 3:00 pm

Re: Montage Review showing "No Data"

Post by jogo » Mon Mar 11, 2019 3:03 pm

The live view works in my case (CentOS 7), but anything that involves a history doesn't get the data.

timpursell
Posts: 1
Joined: Sun Mar 31, 2019 10:35 pm

Re: Montage Review showing "No Data"

Post by timpursell » Sun Mar 31, 2019 10:44 pm

I'm having the same problem on Ubuntu 16.04 after upgrading to 1.32.3. Tried everything in this and related threads on other sites to no avail.

I'm seeing the following error in the apache error log:
[Sun Mar 31 16:30:22.696554 2019] [cgi:error] [pid 15508] [client xx.xx.xx.xx:7878] AH01215: Unable to connect to zmc process. Please ensure that it is running.: /usr/lib/zoneminder/cgi-bin/nph-zms, referer: https://zm.xx.com/index.php?view=montagereview
Everything else works fine - just this "no data" thing during montage review.

Anyone have any other ideas?

50cc
Posts: 78
Joined: Sun Mar 23, 2008 12:01 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Montage Review showing "No Data"

Post by 50cc » Wed Apr 03, 2019 4:57 pm

I'm having this exact problem after updating to 1.32.3 on Cent OS 7. Did anyone find a fix yet?

DMUTPUUM
Posts: 1
Joined: Sun Apr 21, 2019 7:20 am

Re: Montage Review showing "No Data"

Post by DMUTPUUM » Sun Apr 21, 2019 7:31 am

zoneminder 1.33.1
centos 7

show timeline

2019-04-21 10:25:27 web_php 15447 ERR Capture file does not exist at /var/lib/zoneminder/events/2/2019-04-21/4899/00001-capture.jpg /usr/share/zoneminder/www/includes/Event.php 415
2019-04-21 10:25:27 web_php 15447 FAT No Frame found for event(4899) and frame id(1) /usr/share/zoneminder/www/views/image.php 149


frame id is always 1

where the picture was initially displayed
Attachments
Clip2net_190421102835.png
Clip2net_190421102835.png (31.69 KiB) Viewed 43 times

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests