Video not recorded

Forum for questions and support relating to the 1.32.x releases only.
Post Reply
joster69
Posts: 3
Joined: Wed Jan 09, 2019 10:30 pm

Video not recorded

Post by joster69 » Wed Jan 09, 2019 10:35 pm

Hello!

I have installed Zonminder as a plugin in Freenas but I have ran into a problem. There is no video recorded. Tested two different cameras and I can see the live stream from both but there were no video recorded. I checked the logfile and found this:

019-01-09 18:39:49.940345 web_php[31416].ERR-includes/Event.php/415 [Capture file does not exist at /var/db/zoneminder/events/1/2019-01-09/5/00259-capture.jpg]
2019-01-09 18:39:49.907363 web_php[46463].FAT-views/image.php/187 [Can't create frame capture images from video because there is no video file for this event at /var/db/zoneminder/events/1/2019-01-09/5/]
2019-01-09 18:39:49.905991 web_php[31416].ERR-includes/Event.php/407 [Can't create frame images from video because there is no video file for event 5 at /var/db/zoneminder/events/1/2019-01-09/5]
2019-01-09 18:39:49.828904 web_php[46463].ERR-includes/Event.php/415 [Capture file does not exist at /var/db/zoneminder/events/1/2019-01-09/5/00258-capture.jpg]
2019-01-09 18:39:49.804668 web_php[31416].FAT-views/image.php/187 [Can't create frame capture images from video because there is no video file for this event at /var/db/zoneminder/events/1/2019-01-09/5/]

Can someone point me in the right direction so this can be solved?

/Johan

User avatar
iconnor
Posts: 633
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: Video not recorded

Post by iconnor » Thu Jan 10, 2019 3:52 pm

Is this in h264 passthrough mode? Check zmc logs.
Otherwise check zma logs.
In each monitor, are you saving jpg frames?

joster69
Posts: 3
Joined: Wed Jan 09, 2019 10:30 pm

Re: Video not recorded

Post by joster69 » Tue Jan 15, 2019 8:00 pm

No. This is "X264 Encode" mode.
Managed to have frames saved but still no video.

When I open an event and try to watch the recorded video, nothing happens when i push the "play" button. If I download a .mp4 file it is empty.

/Johan

montagdude
Posts: 48
Joined: Fri Nov 10, 2017 6:05 pm

Re: Video not recorded

Post by montagdude » Mon Jan 21, 2019 6:29 pm

Similar issue here. I am running ZoneMinder on Slackware. I just upgraded from 1.30.4 to 1.32.3. I have compiled it with ffmpeg, x264, and mp4v2 support. Everything seems to work fine with frames as it did in the previous version, including exporting the video after the fact, but if I try to get it to record video, I get these three errors every time:

Code: Select all

2019-01-21 13:17:55	zma_m1		18978	ERR	Failed opening video stream	zm_event.cpp	215
2019-01-21 13:17:55	zma_m1		18978	ERR	Failed creating mp4 file:	zm_video.cpp	179
2019-01-21 13:17:55	zma_m1		18978	ERR	Invalid file path
As far as I can tell from the code, this is failing for me because the file path supplied to VideoWriter is empty, but I don't know why that would happen. I can dig more, but if anyone can help, that would be appreciated.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests