Page 1 of 1

Problem with analysis images

Posted: Thu Jan 03, 2019 2:43 am
by kkrofft
Running ZM 1.32.3 on CentOS 7.5 and trying to fine tune my motion detection. I am getting a large number of false positives where I cannot discern
any motion from the playback. I would like to turn on "analysis frame" creation and have checked the box on the Options>Config screen and saved but none of the monitors show any analysis frames when stepping through the event frames. Tried unchecking the box with the same result.

Is "CREATE_ANALYSIS_IMAGES" working in 1.32.3? How can I troubleshoot this?

Thank you for your suggestions.

Kory

Re: Problem with analysis images

Posted: Fri Jan 04, 2019 9:48 am
by SkippyDo
Yeah, on Debian 9 I'm also seeming to be missing this ability (though I have CREATE_ANALYSIS_IMAGES enabled).

Re: Problem with analysis images

Posted: Fri Jan 04, 2019 2:15 pm
by kkrofft
OK. So maybe not just me. Anyone else?

Re: Problem with analysis images

Posted: Sat Jan 05, 2019 12:33 am
by knight-of-ni
Open Monitor Config -> Storage tab -> Enable Analysis Image jpegs

Your motion zones also need to have the Blob method enabled.

Re: Problem with analysis images

Posted: Sat Jan 05, 2019 2:10 am
by SkippyDo
Thanks!

Re: Problem with analysis images

Posted: Sat Jan 05, 2019 3:35 am
by kkrofft
Yup, that did the trick. Would be good to add that to the pop-up help for Create_Aanalysis_Images. I would be happy to add it if I knew how to get it in there. Say perhaps:

Note:To enable creation of analysis images, set Save JPEGs to Analysis images only or to Frames + Analysis images on the Storage tab of Monitor Definition (Source).

Or I suppose the code could be updated to override the Save JPEGs setting behind the scenes when the Create_Analysis_Images box is checked.

Anyway, thanks for the tip.

Re: Problem with analysis images

Posted: Sat Jan 05, 2019 1:53 pm
by knight-of-ni
CREATE_ANALYSIS_IMAGES will not not be present in the next release.

This is a work in progress while we transition from jpeg -> mp4 so some things overlap at the moment.

Re: Problem with analysis images

Posted: Tue Feb 12, 2019 11:43 am
by Tomm
Does that mean we won't be able to see the analysis frames when trying to tune the zones ?

Re: Problem with analysis images

Posted: Tue Feb 12, 2019 1:24 pm
by knight-of-ni
Tomm wrote:
Tue Feb 12, 2019 11:43 am
Does that mean we won't be able to see the analysis frames when trying to tune the zones ?
No. It means the setting is per camera rather than global.