Having problems with Zoneminder 1.31.44 StorageAreas

Forum for questions and support relating to the 1.31.x releases only.
Post Reply
mathijss
Posts: 10
Joined: Thu May 03, 2018 9:38 am

Having problems with Zoneminder 1.31.44 StorageAreas

Post by mathijss » Thu May 03, 2018 10:28 am

Hello,

First of all, I wanted to thank you guys for developing this project. I really love it, but I encountered some problems/bugs.

Yesterday I installed the 1.31.44 storageareas package on a fresh installation of Ubuntu 16.04 Server. I really like the new features compared to the previous version I had (1.30.4), but I am having some problems with this version.

First problem:
Zoneminder keeps restarting every approximately 10 minutes.
Zoneminder log: https://pastebin.com/1zibYgvt
journalctl log: https://ibb.co/gUz63n

Second problem:
Zoneminder stops when you edit a camera's config and save it, but does not start anymore. When you go to the config again, and save it again, it will start again.
Zoneminder log when saving first time: https://pastebin.com/vybK4NUG (Keeps giving the empty memory map error).
Zoneminder log when saving a for a second time: https://pastebin.com/i1UPYDkN (That forces a start?)

Another problem:
After running zoneminder for a while and capturing some events, I noticed that the event count on the console page was incorrect. For example: I only had 1 event that hour, but the console said 4. If I clicked the count, I only saw one in the list.

I don't know if this is due a misconfiguration on my side. For the installation, I followed the steps here: http://zoneminder.readthedocs.io/en/sta ... untu-16-04
And replaced the ppa with the storageareas ppa (ppa:iconnor/zoneminder-storageareas).

I left the zoneminder options as default. I only have one camera. The camera's config:
Screenshot_1.png
Monitor General
Screenshot_1.png (21.22 KiB) Viewed 4193 times
Screenshot_2.png
Monitor Source
Screenshot_2.png (17.36 KiB) Viewed 4193 times
Screenshot_3.png
Monitor buffers
Screenshot_3.png (12.84 KiB) Viewed 4193 times


I hope someone can help me out with this. Due to the restarting, I'm losing some events, when the restart occurs during an event.

Thanks in advance!

amritgary
Posts: 16
Joined: Sun Apr 29, 2018 4:41 pm
Location: Dallas, TX

Re: Having problems with Zoneminder 1.31.44 StorageAreas

Post by amritgary » Thu May 03, 2018 1:34 pm

mathijss wrote:
Thu May 03, 2018 10:28 am
journalctl log: https://ibb.co/gUz63n
I have the same issue
If i do a "service zoneminder restart", it fails with a timeout.
mathijss wrote:
Thu May 03, 2018 10:28 am
Another problem:
After running zoneminder for a while and capturing some events, I noticed that the event count on the console page was incorrect. For example: I only had 1 event that hour, but the console said 4. If I clicked the count, I only saw one in the list.
I have the same issue as well. Event Counts for hour/day/week/month are exactly the same

rockedge
Posts: 1154
Joined: Fri Apr 04, 2014 1:46 pm
Location: Connecticut,USA
Contact:

Re: Having problems with Zoneminder 1.31.44 StorageAreas

Post by rockedge » Thu May 03, 2018 1:41 pm

the restart thing is a bit odd.....I am about to run through an install of ZM 1.31.44 on a Puppy Linux Bionic Beaver 18.05 (Ubuntu binaries) and I am experiencing that each time I install ZM 1.31.44 on this platform ZM does different strange things. Version 1.30.4 Stable runs on this OS really well..every feature functions (after API fix) and is showing good CPU loads for the amount of test cameras I am adding.

I will try to replicate what is happening to your setup and see what is going on.

mathijss
Posts: 10
Joined: Thu May 03, 2018 9:38 am

Re: Having problems with Zoneminder 1.31.44 StorageAreas

Post by mathijss » Thu May 03, 2018 5:59 pm

Restart issue does not seem to occur on 1.31.43 master snapshot.

amritgary
Posts: 16
Joined: Sun Apr 29, 2018 4:41 pm
Location: Dallas, TX

Re: Having problems with Zoneminder 1.31.44 StorageAreas

Post by amritgary » Fri May 04, 2018 3:15 am

zmdc.pl has a while loop that will only terminate with a hard-abort or process kill. This is causing the repeated restartPending.
i also noticed that only the first (ord) filter is running okay via zmfilter (spawned by zmdc/zmpkg). However, none of the other filters processes are getting kicked at all.

juanmoura
Posts: 91
Joined: Fri Nov 24, 2017 11:46 am

Re: Having problems with Zoneminder 1.31.44 StorageAreas

Post by juanmoura » Fri May 04, 2018 9:55 am

same here ^

elchavodel8
Posts: 13
Joined: Thu Nov 09, 2017 7:03 pm

Re: Having problems with Zoneminder 1.31.44 StorageAreas

Post by elchavodel8 » Fri May 04, 2018 10:06 pm

UPDATE I fixe it doing that viewtopic.php?f=37&t=27200&p=105761#p105761 now css work , but i still having problem with one camera that before was using libvlc, now if i use libvlc its stop each 4 seconds for some reason, and if i use ffmpeg the pixture get broken like pixelated, i had same problem with ffmpeg in that camera before using the 1.30.4 thats why i was using libvlc , but now i cant. any help?

Image

Image
Attachments
broken2.jpg
broken2.jpg (162.58 KiB) Viewed 4061 times
broken.jpg
broken.jpg (441.02 KiB) Viewed 4061 times

mathijss
Posts: 10
Joined: Thu May 03, 2018 9:38 am

Re: Having problems with Zoneminder 1.31.44 StorageAreas

Post by mathijss » Thu May 24, 2018 5:16 pm

The restart issue has returned in the latest master and storageareas ppa.

juanmoura
Posts: 91
Joined: Fri Nov 24, 2017 11:46 am

Re: Having problems with Zoneminder 1.31.44 StorageAreas

Post by juanmoura » Mon Jun 04, 2018 6:33 pm

mathijss wrote:
Thu May 24, 2018 5:16 pm
The restart issue has returned in the latest master and storageareas ppa.
Same problem. Restart issue has returnet in the latest master and storageareas ppa.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests