1.31.20 No Background Filters!

Forum for questions and support relating to the 1.31.x releases only.
Post Reply
Alec
Posts: 36
Joined: Thu Aug 17, 2017 3:55 am

1.31.20 No Background Filters!

Post by Alec » Fri Jan 12, 2018 9:00 pm

I am having trouble with my background filters. Both in .19 & .20

I just updated my test installation to .20 from Isaac's PPA. The background filters are all returning zero events (E.g. Purge when full, MSG, and the new Update DiskSpace??) according to the log . . . however, if I run them manually through the web interface, they return events . . .

I am running this on Ubuntu 16.04 with LAMP, fully updated as of 15 minutes ago. Am I the only one having this result? All of these filters worked in .18, but stopped working with .19, and now also in .20.

Thanks!

Alec
DFU
v 1.32.x on Ubuntu 16.04 server using LAMP
v 1.31.x on Ubuntu 16.04 server VM using LAMP

Eradicator
Posts: 41
Joined: Tue Jan 24, 2017 5:58 am

Re: 1.31.20 No Background Filters!

Post by Eradicator » Wed Jan 17, 2018 6:35 am

Same problem. I tried to off OPT_FAST_DELETE. In 2-3 hours will see was it helpful.
Also i tried to clean install 1.31.20 but encountered a db problem. In log: "Can't insert event: Unknown column 'Scheme' in 'field list'."
db/zm_create.sql hasn't column 'Scheme'

User avatar
iconnor
Posts: 566
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: 1.31.20 No Background Filters!

Post by iconnor » Wed Jan 17, 2018 12:58 pm

Please update to 1.31.23

User avatar
iconnor
Posts: 566
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: 1.31.20 No Background Filters!

Post by iconnor » Wed Jan 17, 2018 12:59 pm

Oh wait... I havn't actually published .23 yet. You can use the following line in /etc/apt/sources.list to get newer packages.

deb https://zmrepo.zoneminder.com/debian/storageareas xenial/

User avatar
iconnor
Posts: 566
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: 1.31.20 No Background Filters!

Post by iconnor » Wed Jan 17, 2018 2:01 pm

Ok .23 packages are up for xenial at least.

Eradicator
Posts: 41
Joined: Tue Jan 24, 2017 5:58 am

Re: 1.31.20 No Background Filters!

Post by Eradicator » Wed Jan 17, 2018 2:45 pm

Now even can't add server...
SQL-ERR 'SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'zmstats.pl' in 'field list'', statement was 'INSERT INTO Servers set `Name` = 'test', `Hostname` = '10.0.2.64', `zmstats.pl` = '1', `zmaudit.pl` = '1', `zmtrigger.pl` = '1'' params:
Is anywhere zm_create.sql with right db scheme for clean install?

bbunge
Posts: 2153
Joined: Mon Mar 26, 2012 11:40 am
Location: Pennsylvania

Re: 1.31.20 No Background Filters!

Post by bbunge » Wed Jan 17, 2018 4:19 pm

Eradicator wrote:
Wed Jan 17, 2018 2:45 pm
Now even can't add server...
SQL-ERR 'SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'zmstats.pl' in 'field list'', statement was 'INSERT INTO Servers set `Name` = 'test', `Hostname` = '10.0.2.64', `zmstats.pl` = '1', `zmaudit.pl` = '1', `zmtrigger.pl` = '1'' params:
Is anywhere zm_create.sql with right db scheme for clean install?
Try this: mysql -u zmuser -p zm < /usr/share/zoneminder/db/zm_update-1.31.17.sql

I could not see events

Eradicator
Posts: 41
Joined: Tue Jan 24, 2017 5:58 am

Re: 1.31.20 No Background Filters!

Post by Eradicator » Thu Jan 18, 2018 6:35 am

bbunge wrote:
Wed Jan 17, 2018 4:19 pm

Try this: mysql -u zmuser -p zm < /usr/share/zoneminder/db/zm_update-1.31.17.sql

I could not see events
Thx for answer but it wasn't helpful for me. Result was same, can't add server.
In addition i tried to dump db from main .18 server, restore dump on test server and update it. Still can't add server. :(

User avatar
iconnor
Posts: 566
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: 1.31.20 No Background Filters!

Post by iconnor » Thu Jan 18, 2018 1:38 pm

the .pl in the column names caused a problem. So I had to rename them to just zmaudit, zmstats, zmtrigger

Eradicator
Posts: 41
Joined: Tue Jan 24, 2017 5:58 am

Re: 1.31.20 No Background Filters!

Post by Eradicator » Fri Jan 19, 2018 6:25 am

iconnor wrote:
Thu Jan 18, 2018 1:38 pm
the .pl in the column names caused a problem. So I had to rename them to just zmaudit, zmstats, zmtrigger
Installed and configured successfully! Thank you!
P.S. Filters are working correctly.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests