Camera not working

Forum for questions and support relating to the 1.30.x releases only.
Post Reply
whois1230
Posts: 7
Joined: Tue Mar 05, 2019 10:55 pm

Camera not working

Post by whois1230 » Thu Mar 14, 2019 11:46 am

Hello, I use Zoneminder 1.30.4 on Debian 9.8 stable. It used to work fine, but now the camera started malfunctioning. I got the following errors(the log was red):
2019-03-14 10:22:02.548500 zmwatch 1123 ERR Error getting last capture time for Monitor-1 zmwatch.pl

2019-03-14 10:21:32.125940 zmdc 1079 ERR 'zmc -d /dev/video1' exited abnormally, exit status 255 zmdc.pl

I am using a USB camera in offline mode(Local/ Modect).

p.s. I got a third error: 2019-03-14 15:04:49.784110 zmdc 1007 WAR Can't find process with command of 'zma -m 6' zmdc.pl
This time the log was orange.

bbunge
Posts: 2315
Joined: Mon Mar 26, 2012 11:40 am
Location: Pennsylvania

Re: Camera not working

Post by bbunge » Fri Mar 15, 2019 12:12 am

By offline do you mean the pc is not connected to a network? If so with a USB local camera it should not matter.

I set up my test PC with Debian 9, loaded up Zoneminder 1.30.4 per the instructions in the WIKI and connected a Logitech USB V-UBK45 camera. Running Local, Pal B, 32 BIT colour, 640x480 with the three FPS settings at 5.0. Only other thing I did was to set PATH_SWAP to /dev/shm. System is running well with no errors. Would recheck permissions for your ZM system: https://wiki.zoneminder.com/Debian_9_64 ... e_Easy_Way

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests