Please ask for help

Forum for questions and support relating to the 1.29.x releases only.
Post Reply
factor200x
Posts: 3
Joined: Fri Apr 06, 2018 6:35 am

Please ask for help

Post by factor200x » Fri Apr 06, 2018 6:53 am

Good morning,

I am new to the Zoneminder world and have a problem I cannot solve. First of all I would like to say that I am new in the field of video technology and have no experience until now. My boss assigned me the task and I now try to gain an insight and get a test system up and running.

The technical conditions:

PC
HP Z620 / 1 CPU / 16 GB RAM
OS: Debian 8 Jessie 64Bit / current patch level
Capture Card: Bluecherry PV-981 4 ports
ZM: 1.29
Camera: IR Eyeball HD-TVI 1080P

My problem:

The installation was done as described at https://wiki.zoneminder.com/Debian_8_64 ... e_Easy_Way.

After the installation I set up a monitor. I have attached the configuration as a file. When I open the monitor, I see a flickering picture. In the meantime I searched for a solution in the forum and all the approaches I found did not bring a solution.

I would be more than grateful if someone could tell me what I am doing wrong and help me find a solution.

Thanks and regards
Olaf
Attachments
camera_pic.png
camera_pic.png (105.45 KiB) Viewed 1227 times
monitor_cnf1.png
monitor_cnf1.png (33.61 KiB) Viewed 1227 times
monitor_cnf.png
monitor_cnf.png (27.65 KiB) Viewed 1227 times

bbunge
Posts: 2273
Joined: Mon Mar 26, 2012 11:40 am
Location: Pennsylvania

Re: Please ask for help

Post by bbunge » Fri Apr 06, 2018 12:09 pm

Leave the pallet set to auto and try other formats. With USB cameras I start with PALB. If you do not have an auto setting consider installing Debian 9 or Ubuntu to install ZM 1.30.4. With newer versions of Linux you may not have support for the capture card

factor200x
Posts: 3
Joined: Fri Apr 06, 2018 6:35 am

Re: Please ask for help

Post by factor200x » Sat Apr 07, 2018 7:55 am

Good morning bunge,

I've tested all, really all, combinations. Debian 8 with ZM 1.29, Debian 9 with version 1.30.4 of ZM. All device formats (PAL to ATSC), the result remains the same. The image is distorted and flickering.

In the meantime I wrote to the support of Bluecherry. The future from there is not quite clear to me. The PV-981 would run in NTSC mode and I had to configure for PAL. Unfortunately, my Google search of how to configure the PV-981 did not yield any results and Bluecherry is somehow not really interested in helping.

I'm going crazy...

Olaf

User avatar
iconnor
Posts: 656
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: Please ask for help

Post by iconnor » Sat Apr 07, 2018 4:28 pm

I use that card myself, and it works fine, although mine is ntsc.

I suspect that the palette setting is the cause. Agree with bbunge to set to auto.
Also, just for performance, change to 32bit so you can use SSE instructions.

factor200x
Posts: 3
Joined: Fri Apr 06, 2018 6:35 am

Re: Please ask for help

Post by factor200x » Mon Apr 09, 2018 5:29 am

Good morning iconnor ,

can you tell me which distribution and kernel you use?

Thanks,
Olaf

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest