Zoneminder cameras are all red after reboot.

Forum for questions and support relating to the 1.29.x releases only.
Post Reply
orsty3001
Posts: 46
Joined: Tue Jan 26, 2010 5:55 pm

Zoneminder cameras are all red after reboot.

Post by orsty3001 » Tue Jul 04, 2017 12:57 pm

I'm running Slackware 14.1 64bit with zoneminder 1.29. Yesterday I shut the machine down to dust it and swap out a failing fan. When I turned the machine on everything booted normally but now none of the IP cameras work in ZoneMinder. I also was able to log into each camera individually without issue. So the cameras are working but ZM just doesn't seem to want to start up properly from what the log looks like.

Here is the log output.

Code: Select all

'zmc -m 8' exited abnormally, exit status 255

Can't open memory map file /dev/shm/zm.mmap.8, probably not enough space free: Permission denied
Not sure where to go from here. Any help would be appreciated.

bbunge
Posts: 2405
Joined: Mon Mar 26, 2012 11:40 am
Location: Pennsylvania

Re: Zoneminder cameras are all red after reboot.

Post by bbunge » Tue Jul 04, 2017 7:41 pm

Looks like a RAM issue. Did you remove some memory or not get a stick back in right?

orsty3001
Posts: 46
Joined: Tue Jan 26, 2010 5:55 pm

Re: Zoneminder cameras are all red after reboot.

Post by orsty3001 » Wed Jul 05, 2017 2:59 am

There's only one chip in it and htop shows that only 990mb of 16gb of ram is being used.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests