CentOS 7 - zmrepo problems (I think?)

Forum for questions and support relating to the 1.29.x releases only.
Post Reply
rockandroller
Posts: 51
Joined: Tue Dec 22, 2015 12:44 am

CentOS 7 - zmrepo problems (I think?)

Post by rockandroller » Fri Apr 21, 2017 4:57 pm

Been running like clockwork here the past year, but starting about a month or so ago, been unable to get all the yum updates.

(Had to run yum update --skip-broken to get anything ... seems there's some issue with zmrepo. (??)

Here is what I got today...

Code: Select all

Skipped (dependency problems):
 a52dec                    x86_64 0.7.4-21.el7                    zmrepo   57 k
 faad2-libs                x86_64 1:2.7-8.el7                     zmrepo  149 k
 ffmpeg                    x86_64 2.8.11-1.el7                    zmrepo  1.3 M
 ffmpeg-libs               x86_64 2.8.11-1.el7                    zmrepo  5.5 M
 lame-libs                 x86_64 3.99.5-6.el7                    zmrepo  343 k
 libavdevice               x86_64 2.8.11-1.el7                    zmrepo   72 k
 libmad                    x86_64 0.15.1b-20.el7                  epel     76 k
 libupnp                   x86_64 1.6.21-1.el7                    epel    103 k
 live555                   x86_64 2016.07.19-3.el7                zmrepo  354 k
 opencore-amr              x86_64 0.1.3-3.el7                     zmrepo  173 k
 openjpeg-libs             x86_64 1.5.1-16.el7_3                  updates  86 k
 twolame-libs              x86_64 0.3.13-5.el7                    zmrepo   52 k
 vlc-core                  x86_64 2.2.5-1.el7                     zmrepo  8.9 M
 vo-amrwbenc               x86_64 0.1.3-1.el7                     zmrepo   71 k
 x264-libs                 x86_64 0.148-11.20160614gita5e06b9.el7 zmrepo  556 k
 x265-libs                 x86_64 1.9-3.el7                       zmrepo  544 k
 zoneminder                x86_64 1.30.2-2.el7.centos             zmrepo  8.2 M

Is there some /etc/yum.repos.d file I can hack manually, to get these updates working again?

I am running CentOS Linux release 7.3.1611 (Core)

here is what I have now, looks like things maybe went south after the zmrepo update 3/10/2017 ?
zmrepo.png
zmrepo.png (28.13 KiB) Viewed 1834 times

User avatar
knight-of-ni
Posts: 2257
Joined: Thu Oct 18, 2007 1:55 pm
Location: Shiloh, IL

Re: CentOS 7 - zmrepo problems (I think?)

Post by knight-of-ni » Sat Apr 22, 2017 12:31 pm

See the memo posted back on March 12:
viewtopic.php?f=36&t=25937&p=99335&hili ... epo#p99335

Due to the timing, that might be the issue. I guess I removed the sticky status of that thread too soon.

If that does not resolve the issue, then please post your entire yum output. Do not leave any bits out. The information posted previously, left out the parts which would give clues as to what the problem might be.
Visit my blog for ZoneMinder related projects using the Raspberry Pi, Orange Pi, Odroid, and the ESP8266
All of these can be found at https://zoneminder.blogspot.com/

rockandroller
Posts: 51
Joined: Tue Dec 22, 2015 12:44 am

Re: CentOS 7 - zmrepo problems (I think?)

Post by rockandroller » Tue May 09, 2017 10:53 pm

Ah-hah!! well, interestingly enough, today yum update worked perfectly, no dependency issues. (Now on 1.30). :-D
I did have to refresh my memory on getting ZM restarted - dug around and recalled that perl /usr/bin/zmupdate.pl would do the trick... and it did!

Thanks muchly

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests