Error When Adding Monitor

Forum for questions and support relating to the 1.29.x releases only.
Post Reply
philip_d
Posts: 16
Joined: Mon Apr 25, 2016 1:17 pm

Error When Adding Monitor

Post by philip_d » Tue May 24, 2016 7:47 am

Hello Every One,


Below I got an error when adding a monitor. Hope Somebody can help me.

SQL-ERR 'SQLSTATE[HY000]: General error: 1366 Incorrect integer value: '' for column 'V4LMultiBuffer' at row 1', statement was 'insert into Monitors set LinkedMonitors = '', Device = '/dev/video0', Channel = '0', Format = '255', Palette = '0', V4LMultiBuffer = '', V4LCapturesPerFrame = '1', Protocol = '', Host = '', Port = '80', Method = '', Options = '', Path = '', User = '', Pass = '', Colours = '3', Width = '320', Height = '240', Orientation = '0', Deinterlacing = '0', RTSPDescribe = '0', LabelFormat = '%N - %Y-%m-%d %H:%M:%S %z', LabelX = '0', LabelY = '0', LabelSize = '1', ImageBufferCount = '50', WarmupCount = '25', PreEventCount = '25', PostEventCount = '25', StreamReplayBuffer = '1000', AlarmFrameCount = '1', Controllable = '0', ControlId = '', ControlDevice = '', ControlAddress = '', AutoStopTimeout = '', TrackMotion = '0', TrackDelay = '', ReturnLocation = '-1', ReturnDelay = '', EventPrefix = 'Event-', SectionLength = '600', FrameSkip = '0', MotionFrameSkip = '0', AnalysisUpdateDelay = '0', FPSReportInterval = '1000', DefaultView = 'Events', DefaultRate = '100', DefaultScale = '100', WebColour = 'red', Exif = '0', SignalCheckColour = '#0000c0', Name = 'Monitor-1', ServerId = '', Type = 'Local', Function = 'Monitor', Enabled = '1', AnalysisFPS = '', MaxFPS = '', AlarmMaxFPS = '', RefBlendPerc = '6', AlarmRefBlendPerc = '6', Sequence = 1' /usr

Version: Zoneminder 1.29
OS : Unbuntu LTS 16.04

Thanks

Philip

SteveGilvarry
Posts: 445
Joined: Sun Jun 29, 2014 1:12 pm
Location: Melbourne, AU

Re: Error When Adding Monitor

Post by SteveGilvarry » Tue May 24, 2016 9:17 am

Production Zoneminder 1.35.x
Random Selection of Cameras (Dahua and Hikvision)
More Dev VM's than I care to count.

alabamatoy
Posts: 195
Joined: Sun Jun 05, 2016 2:53 pm

Re: Error When Adding Monitor

Post by alabamatoy » Sun Jun 05, 2016 3:08 pm

Thanks, this fixed my similar problem. Now, for the newb, can someone explain *why* this fixed the problem? Be gentle...

bbunge
Posts: 2698
Joined: Mon Mar 26, 2012 11:40 am
Location: Pennsylvania

Re: Error When Adding Monitor

Post by bbunge » Sun Jun 05, 2016 4:15 pm

alabamatoy wrote:Thanks, this fixed my similar problem. Now, for the newb, can someone explain *why* this fixed the problem? Be gentle...
http://johnemb.blogspot.com/2014/09/add ... modes.html

SteveGilvarry
Posts: 445
Joined: Sun Jun 29, 2014 1:12 pm
Location: Melbourne, AU

Re: Error When Adding Monitor

Post by SteveGilvarry » Mon Jun 06, 2016 12:01 pm

Simple answer trying to insert empty string '' into int field, it used to warn but still do it, now it errors. You remove STRICT_TRANS_TABLE and it reverts to old behaviour. We have to fix insert to use NULL instead of '', we already committed a change.
Production Zoneminder 1.35.x
Random Selection of Cameras (Dahua and Hikvision)
More Dev VM's than I care to count.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests