Getting Backtrace errors in the log

Forum for questions and support relating to the 1.29.x releases only.
Post Reply
theforce
Posts: 126
Joined: Tue May 11, 2010 5:22 am

Getting Backtrace errors in the log

Post by theforce » Wed Apr 13, 2016 2:17 pm

I'm running ZM 1.29 on Ubuntu 14.04 server in a VM. I have 19 cameras and 2 are disabled at the moment.

I am getting these errors in the log.

2016-04-13 10:05:12.268177 zms 15838 INF addr2line -e /usr/lib/zoneminder/cgi-bin/nph-zms 0x7f956b35b512 0x7f956a1bd340 0x7f956b304166 0x7f956b304ddb 0x7f956b2c3041 0x7f9567770ec5 0x7f956b2c3d47 zm_signal.cpp 113
2016-04-13 10:05:12.263458 zms 15838 INF Backtrace complete, please execute the following command for more information zm_signal.cpp 112
2016-04-13 10:05:12.262723 zms 15838 ERR Backtrace 6: /usr/lib/zoneminder/cgi-bin/nph-zms(+0x1fd47) [0x7f956b2c3d47] zm_signal.cpp 105
2016-04-13 10:05:12.261919 zms 15838 ERR Backtrace 5: /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(__libc_start_main+0xf5) [0x7f9567770ec5] zm_signal.cpp 105
2016-04-13 10:05:12.260900 zms 15838 ERR Backtrace 4: /usr/lib/zoneminder/cgi-bin/nph-zms(main+0x991) [0x7f956b2c3041] zm_signal.cpp 105
2016-04-13 10:05:12.259559 zms 15838 ERR Backtrace 3: /usr/lib/zoneminder/cgi-bin/nph-zms(_ZN13MonitorStream9runStreamEv+0xb4b) [0x7f956b304ddb] zm_signal.cpp 105
2016-04-13 10:05:12.258900 zms 15838 ERR Backtrace 2: /usr/lib/zoneminder/cgi-bin/nph-zms(_ZN7Monitor11SingleImageEi+0x46) [0x7f956b304166] zm_signal.cpp 105
2016-04-13 10:05:12.258171 zms 15838 ERR Backtrace 1: /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0(+0x10340) [0x7f956a1bd340] zm_signal.cpp 105
2016-04-13 10:05:12.255716 zms 15838 ERR Backtrace 0: /usr/lib/zoneminder/cgi-bin/nph-zms(_Z14zm_die_handleriP9siginfo_tPv+0x72) [0x7f956b35b512] zm_signal.cpp 105
2016-04-13 10:05:12.254595 zms 15838 ERR Signal address is 0x34, from 0x7f956b304166 zm_signal.cpp 84
2016-04-13 10:05:12.253916 zms 15838 ERR Got signal 11 (Segmentation fault), crashing zm_signal.cpp 54
2016-04-13 10:05:12.252460 zms 15838 ERR Got empty memory map file size 0, is the zmc process for this monitor running? zm_monitor.cpp 533

Everything seems to run fine. I was hing issues with the time being out of sync but I fix that by installing vmware tools. The only issue I have been having is with the VM just turning off but it only happens maybe once a week. The syslog does not show anything about it shutting down. Just looks like someone yanked the power to it.

I dont know if the shutdown is related to theses errors I'm getting but I would still like to fix this error if I can.

PacoLM
Posts: 970
Joined: Wed Dec 02, 2009 9:55 pm
Location: Spain

Re: Getting Backtrace errors in the log

Post by PacoLM » Wed Apr 13, 2016 3:59 pm

Are you using vlclib or ffmpeg?

mini-ITX system (4 IPCams - Ubuntu20.04 - ZM1.34.15)
TelegramBot

theforce
Posts: 126
Joined: Tue May 11, 2010 5:22 am

Re: Getting Backtrace errors in the log

Post by theforce » Wed Apr 13, 2016 5:56 pm

I'm only using mjpeg streams. I've had issues with ffmpeg and less issues with vlclib but currently don't have any cameras using it.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests