Upgraded 1.30.4 to 1.32.2 -- Monitors not displaying

Discussion topics related to mobile applications for ZoneMinder
Post Reply
rudedog830
Posts: 8
Joined: Wed Jul 29, 2015 1:30 am

Upgraded 1.30.4 to 1.32.2 -- Monitors not displaying

Post by rudedog830 » Sat Nov 03, 2018 6:11 am

Upgraded to 1.32.2. APIs are verified working. ZmNinja will not display monitors. Tried on linux version and android.

Log:
Screenshot from 2018-11-02 23-15-32.png
Screenshot from 2018-11-02 23-15-32.png (53.5 KiB) Viewed 195 times

User avatar
asker
Posts: 950
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:12 pm

Re: Upgraded 1.30.4 to 1.32.2 -- Monitors not displaying

Post by asker » Sat Nov 03, 2018 6:36 pm

1. Try the version here https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
2. Run the wizard again
--
My collection of ZoneMinder learnings:
https://wiki.zoneminder.com/Various_ZM_thoughts

rudedog830
Posts: 8
Joined: Wed Jul 29, 2015 1:30 am

Re: Upgraded 1.30.4 to 1.32.2 -- Monitors not displaying

Post by rudedog830 » Sat Nov 03, 2018 11:40 pm

Thanks for the help. Loaded new app and re-ran wizard. Same issues. It is a cgi-bin problem. The wizard doesn't discover the cgi-bin path. What should I do next?

rudedog830
Posts: 8
Joined: Wed Jul 29, 2015 1:30 am

Re: Upgraded 1.30.4 to 1.32.2 -- Monitors not displaying

Post by rudedog830 » Sun Nov 04, 2018 12:24 am

Screenshot from 2018-11-03 17-21-37.png
Screenshot from 2018-11-03 17-21-37.png (49.71 KiB) Viewed 179 times
Screenshot from 2018-11-03 17-21-12.png
Screenshot from 2018-11-03 17-21-12.png (43.81 KiB) Viewed 179 times

User avatar
asker
Posts: 950
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:12 pm

Re: Upgraded 1.30.4 to 1.32.2 -- Monitors not displaying

Post by asker » Sun Nov 04, 2018 3:25 am

Are your monitors displaying in ZM console?
--
My collection of ZoneMinder learnings:
https://wiki.zoneminder.com/Various_ZM_thoughts

rudedog830
Posts: 8
Joined: Wed Jul 29, 2015 1:30 am

Re: Upgraded 1.30.4 to 1.32.2 -- Monitors not displaying

Post by rudedog830 » Sun Nov 04, 2018 4:40 am

Yes, they are.

User avatar
asker
Posts: 950
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:12 pm

Re: Upgraded 1.30.4 to 1.32.2 -- Monitors not displaying

Post by asker » Sun Nov 04, 2018 12:14 pm

1. Your first post error showed a monitor load error but your next post says i'ts a cgi-bin error. Those are two different situations and not the same issue. Did the monitor load error go away? In other words, if you go to the "monitors" page are you able to see the list of monitors?
2. Did it work before you upgraded?
3. When you say monitors don't display. I assume you mean live feeds? How about events - do they play?
4. Open up your web console and do an inspect element - see the cgi-bin URL. Match it with what you have set in zmNinja

Image

In the above case my zmNinja cgi-bin setting is https://myserver:myport/zm/cgi-bin

5. Make sure when you say it works in console, you have tried on a browser on a different machine (not the same machine that is running ZM)

6. Make sure you have read the FAQ about live streaming (and have made sure they have been read properly, not skimmed, as 99% of the problems I see are from folks who haven't read this properly)

7. If you are sure you have validated all of the above, can you please shoot me an email (pliable pixels at gmail) with logs. Please don't send me a small section of logs - it doesn't help me. A full log helps.
--
My collection of ZoneMinder learnings:
https://wiki.zoneminder.com/Various_ZM_thoughts

rudedog830
Posts: 8
Joined: Wed Jul 29, 2015 1:30 am

Re: Upgraded 1.30.4 to 1.32.2 -- Monitors not displaying

Post by rudedog830 » Mon Nov 05, 2018 1:03 am

I was receiving the following errors when zmNinja was trying to load monitors:

Notice (8): Use of undefined constant ZM_DB_SSL_CA_CERT - assumed 'ZM_DB_SSL_CA_CERT' [CORE/Cake/Model/ConnectionManager.php, line 69]
Notice (8): Use of undefined constant ZM_DB_SSL_CLIENT_KEY - assumed 'ZM_DB_SSL_CLIENT_KEY' [CORE/Cake/Model/ConnectionManager.php, line 69]
Notice (8): Use of undefined constant ZM_DB_SSL_CLIENT_CERT - assumed 'ZM_DB_SSL_CLIENT_CERT' [CORE/Cake/Model/ConnectionManager.php, line 69]

I was not able to see this errors in the zmNinja log, but when I pasted the URL from the log into a web page, I was able to see them.

Based on the input from another user on the forum, this entry in the zoneminder.conf got everything working:

# SSL CA certificate for ZoneMinder database
ZM_DB_SSL_CA_CERT=

# SSL client key for ZoneMinder database
ZM_DB_SSL_CLIENT_KEY=

# SSL client cert for ZoneMinder database
ZM_DB_SSL_CLIENT_CERT=

All good now. Thanks @asker for your help!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest