Can't connect to ACTi ACM-1231 anymore

Forum for questions and support relating to the 1.28.x releases only.
Post Reply
neek
Posts: 15
Joined: Thu May 21, 2009 12:21 am

Can't connect to ACTi ACM-1231 anymore

Post by neek » Tue Jun 09, 2015 6:41 am

Hi, I've been having corruption issues with 1.26, so I've decided to try 1.28. I did a clean install of 1.28.1, and now I'm unable to get a functional monitor setup for my ACTi ACM-1231.

My settings:

Source type: ffmpeg
Source Path: admin:PASSWORD@192.168.0.11:7070
Remote Method: tried RTP/RTSP and RTP/RTSP/HTTP

Also tried:

Source type: remote
Remote Protocol: HTTP
Remote Method: Simple
Remote Host Name: admin:PASSWORD@192.168.0.11
Remote Host Port: 80
Remote Host Path: /cgi-bin/cmd/encoder?GET_STREAM

I can confirm that VLC is able to access the stream at network path:

http://admin:PASSWORD@192.168.0.11/cgi- ... GET_STREAM

In my logs, the most common error appears to be zmc_m1 reporting ERR: "Unable to open input 192.168.0.11:7070 due to: Success"

The camera shows only the blue screen.

Any suggestions of how I can better diagnose the issue?

thanks!

neek
Posts: 15
Joined: Thu May 21, 2009 12:21 am

Re: Can't connect to ACTi ACM-1231 anymore

Post by neek » Thu Jun 11, 2015 4:17 am

Is ZM 1.28.1 able to handle MJPEG streams via remote? I found in the logs that it looks like ZM is failing due to a bad JPEG header.

Code: Select all

2015-06-10 21:15:52.619101	zmc_m1	25658	ERR	Unable to get response	zm_remote_camera_http.cpp	1190
2015-06-10 21:15:52.614321	zmc_m1	25658	ERR	Found bogus jpeg header '0000'	zm_remote_camera_http.cpp	1141
My camera is only able to output MPEG or MJPEG.

thanks!

silviu.redinciuc
Posts: 1
Joined: Wed Apr 04, 2018 6:30 am

Re: Can't connect to ACTi ACM-1231 anymore

Post by silviu.redinciuc » Thu Apr 05, 2018 7:54 am

Hello, i am new user, and new in zoneminder, an i lovet it. But i have a problem, im not able to connect ACTI IP Camera to my zoneminder, and AXIS IP Camera. The camera shows only the blue screen.
How to connect camera to my zoneminder?

rockedge
Posts: 900
Joined: Fri Apr 04, 2014 1:46 pm
Location: Connecticut,USA
Contact:

Re: Can't connect to ACTi ACM-1231 anymore

Post by rockedge » Fri Apr 06, 2018 5:32 am

you do have a blue screen? check that you have the correct camera resolution set in the configuration. most of the time the blue screen is the result of having the resolution incorrect. you can find the true transmitted res values by opening the camera with VLC if the url works in VLC then that URL will work on zoneminder.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests