Camera doesn't work after upgrade

Forum for questions and support relating to the 1.26.x releases only.
Post Reply
rkolosky
Posts: 3
Joined: Wed Mar 12, 2014 11:04 pm

Camera doesn't work after upgrade

Post by rkolosky » Wed Mar 12, 2014 11:45 pm

Hi --

I had a Foscam 8919W running on Ubuntu 12.04.4 under Zoneminder 1.26.4.

I upgraded to Zoneminder 1.26.5, and now I can't get a picture from the camera when I click on Monitor. Under Logs, I get constant errors of:

2014-03-12 19:43:03.233607 zmc_m3 1319 ERR Unable to decode jpeg zm_remote_camera_http.cpp 1120
2014-03-12 19:43:03.191816 zmc_m3 1319 ERR Failed requesting writeable buffer for reading JPEG image. zm_image.cpp 993
2014-03-12 19:43:03.153408 zmc_m3 1319 ERR Held buffer is undersized for requested buffer zm_image.cpp 314

What do I need to change to correct this?

Thank you!

--
Rob

motion2082
Posts: 18
Joined: Thu Mar 13, 2014 1:21 am

Re: Camera doesn't work after upgrade

Post by motion2082 » Thu Mar 13, 2014 1:33 am

Hi rkolosky,

I have a Foscam F8910W and are having the same issue. Updated Ubuntu 12.04 and ZM 1.26 and I can't see my monitor stream. Never had it working in the first place so not sure whats going on.

Would be interested to see if anyone has fixed this.

currently using the following settings: http://www.zoneminder.com/wiki/index.php/Foscam_FI8918W

rkolosky
Posts: 3
Joined: Wed Mar 12, 2014 11:04 pm

Re: Camera doesn't work after upgrade

Post by rkolosky » Thu Mar 13, 2014 9:52 am

motion2082 wrote:currently using the following settings: http://www.zoneminder.com/wiki/index.php/Foscam_FI8918W
Hi Motion 2082 --

That's the same instructions I used to get my Foscam working. So, those instructions did work at one point. Now, when I go to the Monitor section, I get the broken image and the log filling with errors.

--
Rob

patpend
Posts: 43
Joined: Thu Mar 13, 2014 12:23 pm

Re: Camera doesn't work after upgrade

Post by patpend » Wed Mar 19, 2014 12:29 pm

I just did the same upgrade and have a Wanview (Foscam clone) coming tomorrow which may not work now, either. Any workarounds for this issue? The Foscam is a popular camera.

rkolosky
Posts: 3
Joined: Wed Mar 12, 2014 11:04 pm

Re: Camera doesn't work after upgrade

Post by rkolosky » Wed Mar 19, 2014 1:28 pm

I haven't been able to work around this issue yet.

I tried downgrading to Zoneminder 1.25 built from source, but that version doesn't appear to be able to login to the camera, so it just gives me login errors.

1.26.4 worked at some point, but something inside of 1.26.5 broke it, and I don't see 1.26.4 available for download elsewhere.

--
Rob

patpend
Posts: 43
Joined: Thu Mar 13, 2014 12:23 pm

Re: Camera doesn't work after upgrade

Post by patpend » Wed Mar 19, 2014 1:45 pm

Has this been submitted as a bug ? I would do it but I don't have the camera yet to submit logs etc.

ketchoupi
Posts: 11
Joined: Sat Jun 02, 2012 4:54 pm

Re: Camera doesn't work after upgrade

Post by ketchoupi » Tue Apr 01, 2014 8:27 pm

hello

sorry my english isn't very good

just to say

for foscam F8910W
device firmware version 11.37.2.52

and
foscam F8918W
device firmware version 11.22.2.51

now is
Remote Host Name User:Password@IP_FOSCAM
Remote Host Path /snapshot.cgi

tested with zoneminder 1.24.5 and 1.26.5 on ubuntuserver 12.04 and debian squeeze

but it isn't ok for 11.37.2.2.55 and 56

thanks for your attention

mastertheknife
Posts: 678
Joined: Wed Dec 16, 2009 4:32 pm
Location: Israel

Re: Camera doesn't work after upgrade

Post by mastertheknife » Thu Apr 03, 2014 7:33 pm

Hi,

The "Held buffer is undersized..." error is because of a resolution mismatch. The monitor's resolution does not match the actual resolution from the stream.
Kfir Itzhak.

motion2082
Posts: 18
Joined: Thu Mar 13, 2014 1:21 am

Re: Camera doesn't work after upgrade

Post by motion2082 » Thu Apr 10, 2014 7:08 am

Hey guys,

Upgraded my ZM to 1.27 and made sure I was using my Administrator Username and Password

Code: Select all

/videostream.cgi?user=admin&pwd=password
All working now :)

On a side note make sure you have set your ZM Config file to JPEG images not MPEG

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests