Zoneminder Foscam Red image

Forum for questions and support relating to the 1.26.x releases only.
Post Reply
smot11
Posts: 4
Joined: Tue Dec 10, 2013 8:24 am

Zoneminder Foscam Red image

Post by smot11 » Tue Dec 10, 2013 11:36 am

Hey guys, Having issues with the newest version of zoneminder, after recently updating my network/ re-installing my server.
I'm using foscam FI8918W IP cameras, running a fresh install of ubuntu server 12.04 running zoneminder 1.26.4 and used THIS guide.
I'm using this as a guide to how to set up my camera.
With the basics of how I set this up out of the way;

I am getting the "red screen" error that a few users have being experiencing, with different error messages.
I cant attach the image - 3 image limit, and can't post external links due to being too spammy for a new user.
zoneminder.png
Zoneminder log
zoneminder.png (64.37 KiB) Viewed 1644 times
I checked if my camera has an active steam accessible via the intranet (yes)
Finally, I set log level to 5, and saved the logs
Log1.png
Log part 1
Log1.png (119.11 KiB) Viewed 1644 times
Log2.png
Log part 2
Log2.png (96.71 KiB) Viewed 1644 times
As far as I can tell;
The camera is able to connect, zoneminder is actively comparing the pixels from it (Second screenshot), yet i'm still getting the red screen error.
Can anyone suggest how I may approach fixing this issue?

smot11
Posts: 4
Joined: Tue Dec 10, 2013 8:24 am

Re: Zoneminder Foscam Red image

Post by smot11 » Tue Dec 10, 2013 11:38 am

(sorry for the double posting)
To bypass the three images per post;
Red capture screen via /usr/share/zoneminder/events
Capture.jpg
Capture.jpg (2.88 KiB) Viewed 1643 times

mastertheknife
Posts: 678
Joined: Wed Dec 16, 2009 4:32 pm
Location: Israel

Re: Zoneminder Foscam Red image

Post by mastertheknife » Tue Dec 10, 2013 12:50 pm

Hi,

The errors you are receiving are because of a resolution mismatch. The camera's resolution is higher than the resolution you entered.
Kfir Itzhak.

smot11
Posts: 4
Joined: Tue Dec 10, 2013 8:24 am

Re: Zoneminder Foscam Red image

Post by smot11 » Wed Dec 11, 2013 2:32 am

That worked, thankyou for your help. Out of curiosity, how were you able to work this out? Was it the "Buffer is undersized" error?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests