Adding USB monitor Logitech C910 not working

Forum for questions and support relating to the 1.25.x releases only.
Post Reply
Jon K
Posts: 1
Joined: Sun Apr 20, 2014 4:29 pm

Adding USB monitor Logitech C910 not working

Post by Jon K » Sun Apr 20, 2014 4:50 pm

Hi guys - running Ubuntu 13.10 on an ARM platform:

Code: Select all

root@arm:/dev# uname -a
Linux arm 3.8.13-bone40 #1 SMP Fri Jan 31 10:36:05 UTC 2014 armv7l armv7l armv7l GNU/Linux
doing an ls -al in /dev yields:

Code: Select all

crw-rw----  1 root video    81,   0 Apr 20 03:04 video0
crw-------  1 root root     10, 130 Apr 20 03:04 watchdog
crw-------  1 root root    251,   0 Apr 20 03:04 watchdog0
crw-rw-rw-  1 root root      1,   5 Apr 20 03:04 zero
then

Code: Select all

root@arm:/dev# lsusb
Bus 001 Device 002: ID 046d:0821 Logitech, Inc. HD Webcam C910
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
also

Code: Select all

root@arm:/dev# v4l2-ctl --all
Driver Info (not using libv4l2):
        Driver name   : uvcvideo
        Card type     : UVC Camera (046d:0821)
        Bus info      : usb-musb-hdrc.1.auto-1
        Driver version: 3.8.13
        Capabilities  : 0x84000001
                Video Capture
                Streaming
                Device Capabilities
        Device Caps   : 0x04000001
                Video Capture
                Streaming
Priority: 2
Video input : 0 (Camera 1: ok)
Format Video Capture:
        Width/Height  : 1920/1080
        Pixel Format  : 'MJPG'
        Field         : None
        Bytes per Line: 0
        Size Image    : 4147200
        Colorspace    : SRGB
Crop Capability Video Capture:
        Bounds      : Left 0, Top 0, Width 1920, Height 1080
        Default     : Left 0, Top 0, Width 1920, Height 1080
        Pixel Aspect: 1/1
Streaming Parameters Video Capture:
        Capabilities     : timeperframe
        Frames per second: 30.000 (30/1)
        Read buffers     : 0
So everything looks OK - I can capture raw footage using grabber.c from another exercise, etc. and was able to use gstreamer to access it via web. Having trouble getting it to work with ZoneMinder though.

When I do a zmu query:

Code: Select all

root@arm:/dev# zmu -d /dev/video0 -V2 --query
error0
it errors.

I feel like I am missing something.

Attached are some screen shots.
Attachments
ZMConfig.JPG
ZMConfig.JPG (43.78 KiB) Viewed 1756 times
ZM Log.JPG
ZM Log.JPG (50.9 KiB) Viewed 1756 times
Console1.JPG
Console1.JPG (31.84 KiB) Viewed 1756 times

Apanta
Posts: 6
Joined: Sun Apr 13, 2014 8:14 pm

Re: Adding USB monitor Logitech C910 not working

Post by Apanta » Mon Apr 21, 2014 6:15 pm

Colorspace : SRGB
perhaps the device format must be SRGB instead of NSTC.
I hope this suggestion were useful.

PacoLM
Posts: 967
Joined: Wed Dec 02, 2009 9:55 pm
Location: Spain

Re: Adding USB monitor Logitech C910 not working

Post by PacoLM » Mon Apr 21, 2014 6:39 pm

Hi,

I have a similar model (HP HD4310), running in a BeagleBone Black, these are my settings:

Code: Select all

/dev/video0
PAL
YUYV
320
240
Start with a lower resolution, like 320x240, you could push the hw up once you get it working! Don't forget to :

Code: Select all

adduser www-data video
usermod -a -G video www-data
Hope it helps,

PacoLM

mini-ITX system (6 IPCams - Ubuntu14.04 - ZM1.31.1)

mastertheknife
Posts: 678
Joined: Wed Dec 16, 2009 4:32 pm
Location: Israel

Re: Adding USB monitor Logitech C910 not working

Post by mastertheknife » Wed May 07, 2014 7:36 pm

According to the V4L information you posted, your camera only supports the MJPEG capture palette. This capture palette is only supported by ZoneMinder v1.26 and newer.
Kfir Itzhak.

AlbertoLS
Posts: 1
Joined: Sat May 10, 2014 2:08 pm

Re: Adding USB monitor Logitech C910 not working

Post by AlbertoLS » Sat May 10, 2014 2:13 pm

Hi Jon,

I´m currently running ZM 1.25 (in the process to build ZM 1.27) on an ARM machine (Mele A2000) over a Wheezy Debian Image.

Would you mind to share with me how did you get that Ubuntu image ? Did you build it yourself ? Or got it from somewhere ?

Thanks !

Alberto

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests