Compile Error

Forum for questions and support relating to the 1.25.x releases only.
Post Reply
orsty3001
Posts: 47
Joined: Tue Jan 26, 2010 5:55 pm

Compile Error

Post by orsty3001 » Sun Dec 02, 2012 4:57 pm

I'm trying to compile ZM 1.25.0 on Slackware 14 and get this error.

Code: Select all

zm_logger.cpp:112:49: error: 'isatty' was not declared in this scope
zm_logger.cpp: In member function 'void Logger::logFile(const string&)':
zm_logger.cpp:444:69: error: 'getpid' was not declared in this scope
zm_logger.cpp: In member function 'void Logger::logPrint(bool, const char*, int, int, const char*, ...)':
zm_logger.cpp:519:39: error: 'syscall' was not declared in this scope
zm_logger.cpp:521:22: error: 'getpid' was not declared in this scope
zm_logger.cpp: At global scope:
zm_logger.cpp:43:13: warning: 'void subtractTime(timeval*, timeval*)' defined but not used [-Wunused-function]
make[1]: *** [zm_logger.o] Error 1
I'm not sure where to go from here.

PacoLM
Posts: 967
Joined: Wed Dec 02, 2009 9:55 pm
Location: Spain

Re: Compile Error

Post by PacoLM » Sun Dec 02, 2012 6:15 pm


mini-ITX system (6 IPCams - Ubuntu14.04 - ZM1.31.1)

orsty3001
Posts: 47
Joined: Tue Jan 26, 2010 5:55 pm

Re: Compile Error

Post by orsty3001 » Mon Dec 03, 2012 2:54 am

That fixed that problem. It compiled and installed without any errors.

I have a new problem now, live stream isn't working. ZM is recording motion and I can view those without a problem, just can't view any live images. Nothing pops up in the error logs either.

christophe_y2k
Posts: 102
Joined: Mon Oct 12, 2009 8:47 am
Location: EUROPE-FRANCE-MANDELIEU

Re: Compile Error

Post by christophe_y2k » Mon Dec 03, 2012 4:12 pm

maybe prob with cgi dir config
must be the same in zm config and apache config

User avatar
spiritwalker
Posts: 28
Joined: Thu Sep 13, 2007 7:36 pm

Re: Compile Error

Post by spiritwalker » Wed Dec 12, 2012 8:52 pm

orsty,

Did you get the streaming part resolved? I have a ZM1.25 build on Slackware 14 x86. Can't get it to stream video.

Thanks!

orsty3001
Posts: 47
Joined: Tue Jan 26, 2010 5:55 pm

Re: Compile Error

Post by orsty3001 » Thu Dec 13, 2012 12:36 am

spiritwalker wrote:orsty,

Did you get the streaming part resolved? I have a ZM1.25 build on Slackware 14 x86. Can't get it to stream video.

Thanks!

Yeah I figured it out. Apparently when I did an upgrade from 13.37 to 14 it replaced my httpd.conf file. I copied the old one and had a turn a couple of things off that aren't relivant in the newer version of apache. The httpd.conf file it replaced it with didn't load the cgi module.

Make sure this line is there and uncommented.
LoadModule cgi_module lib64/httpd/modules/mod_cgi.so
Yours might be lib instead of lib64 if your using the 32bit version of Slackware.

If that's not loading then apache won't parse zms and you won't get streaming video.

User avatar
spiritwalker
Posts: 28
Joined: Thu Sep 13, 2007 7:36 pm

Re: Compile Error

Post by spiritwalker » Tue Dec 18, 2012 11:14 pm

Wow! That fixed it! I can stream realtime! Thank you.

For Slackware 14 x86 uncomment this line in /etc/httpd/httpd.conf

Code: Select all

LoadModule cgi_module lib/httpd/modules/mod_cgi.so
For Slackware 14 64 uncomment this line in /etc/httpd/httpd.conf

Code: Select all

LoadModule cgi_module lib64/httpd/modules/mod_cgi.so


Now, if I would only generate any type of video from events. Here's the ffmpeg.log from one of the event folders:

Code: Select all

/usr/local/bin/ffmpeg: relocation error: /usr/local/lib/libavcodec.so.54: symbo$  av_timecode_init_from_string, version LIBAVUTIL_51 not defined in file $file libavutil.so.51 with link time reference
Using ffmpeg 0.10.6. <--Only way I could get ZM1.25 to build and install.

Unfortunately, I had installed many different versions of ffmpeg before finding 0.10.6 allowed the ZM build. ffmpeg.log has to be from residue files left from previous ffmpeg installations that I removed.

Built ffmpeg with libraries and along side other packages: libjpeg-turbo, xvidcore, vpx, orc, dirac, schroedinger,lame, x264, libavc1394, rtmpdump, flysteam.

NO vlc player package installed.

User avatar
spiritwalker
Posts: 28
Joined: Thu Sep 13, 2007 7:36 pm

Re: Compile Error---All resolved

Post by spiritwalker » Wed Dec 19, 2012 5:18 pm

For Slackware 14

I installed and removed so many different releases of ffmpeg. Even with ffmpeg removed, there's was still residue of libraries and the program itself on the drive.

My "make clean" involved removing associated libraries and ffmpeg executables manually.

FFMPEG 10.6 with Lame and X264 libraries allows ZM 1.25 -3649 (Slackbuild.org) to compile and install.

Video Generation Fixed:

Code: Select all

In ZM Options window, I changed to this:  Options->Images->PATH_FFMPEG->/usr/bin/ffmpeg  (This was originally set to /usr/local/bin/ffmpeg)
Streaming Fixed: In /etc/httpd/httpd.conf, uncomment

Code: Select all

LoadModule cgi_module lib/httpd/modules/mod_cgi.so
Thanks to all who helped me out!!!

neuronetv
Posts: 70
Joined: Mon Dec 17, 2012 10:01 pm

Re: Compile Error

Post by neuronetv » Wed Mar 20, 2013 8:40 pm

orsty3001 and spiritwalker thanks very much for the info you gave here. I too had the 'video generation failed' error but with the data you gave I got it working.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests