AUTH_HASH_SECRET to hashed stops rendering of videos: BUG!?

Forum for questions and support relating to the 1.25.x releases only.
Post Reply
Nukem36
Posts: 9
Joined: Fri Feb 12, 2010 5:49 pm

AUTH_HASH_SECRET to hashed stops rendering of videos: BUG!?

Post by Nukem36 » Sun Sep 16, 2012 4:12 pm

Hi!

I updated two existing zoneminder installations from version 1.24 to 1.25.

I followed the update explanations here in the forum (update database). As effect I got the problem, that in web-interface the video picture wasn't shown at all. I checked all hints here in the forum (bttv-modules, rights a.s.o.) without any success. My last hope after hours and hours was to restart from the scratch. I deleted database, zoneminder itself a.s.o. So I did a brand-new installation. While reconfiguring zm to my needs from the scratch I got a picture in the webinterface and zm started to record in motion detect-mode, liked desired. I did all modifications step by step and checked when picture-rendering stopped to work:

I found out, that the problem occurs when I activate the option OPT_USE_AUTH to Yes, or selected. The effect is reproducible.When I deselect OPT_USE_AUTH, the video is to see, when I switch it on, the video disappears!? While playing around it seems that the option AUTH_RELAY set to hashed is the problem. Option AUTH_RELAY set to plain or none works correctly too.

Unfortunately, cause of security needs I would need AUTH_RELAY set to hashed.

For me it looks like a bug in zm or environment.

Here are the hard facts for the environment:
openSUSE 11.3 (x86_64)
VERSION = 11.3
ZoneMinder-MP-1.25.0-5.1.x86_64
apache2-2.2.15-4.5.1.x86_64
mysql-community-server-5.5.16-64.1.x86_64

zm was installed as rpm from http://www.liquid-co.de/pub/suse/repositories/11.3/

Has anybody an idea what to do?

Thanks a lot
Nukem36

Nukem36
Posts: 9
Joined: Fri Feb 12, 2010 5:49 pm

Re: AUTH_HASH_SECRET to hashed stops rendering of videos: BU

Post by Nukem36 » Mon Sep 17, 2012 6:50 am

Hi!

again me. After looking for replies on my posting I have seen, that this issue seems to be an older one, but not (yet?) fixed:

The real reason in this behaviour can be found here:
http://www.zoneminder.com/forums/viewto ... UTH#p74566

I hope that a codechange will follow soon?

Nukem36

Carrier82
Posts: 96
Joined: Sat Jul 28, 2012 8:30 pm

Re: AUTH_HASH_SECRET to hashed stops rendering of videos: BU

Post by Carrier82 » Mon Sep 17, 2012 10:26 am

What about using https instead of http, wouldn't that give equal or even better security?

User avatar
monex
Posts: 169
Joined: Mon Jan 22, 2007 1:10 pm

Re: AUTH_HASH_SECRET to hashed stops rendering of videos: BU

Post by monex » Mon Sep 17, 2012 6:54 pm

Hi,

I've recently had a user with a similar issue. The final solution was to adjust the timezone in the php.ini file:

Edit /etc/php5/apache2/php.ini and edit the value for date.timezone, for a list of allowed values have a look at http://www.php.net/manual/en/timezones.php (you have to choose your time zone) After this you can re enable hash based authentication in ZoneMinder, this should work now again without any issues.

Hope this helps
Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests