socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64-bit

Forum for questions and support relating to the 1.25.x releases only.
stormeporm
Posts: 3
Joined: Mon Sep 12, 2011 12:12 pm

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by stormeporm » Fri Sep 16, 2011 6:31 pm

I get these errors a lot now.
I've reinstalled everything
The most frustrating is that the cheapes ipcam I could get works fine.
But the airlive cams wont.
Even though in vlc it works fine
2011-09-16 20:27:05.040758 zmc_m1 13109 ERR Backtrace: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6(+0x9e843) [0x7f1ae60d9843] zm_signal.cpp 123
2011-09-16 20:27:05.040615 zmc_m1 13109 ERR Backtrace: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6(_ZSt20__throw_out_of_rangePKc+0x5e) [0x7f1ae609f33e] zm_signal.cpp 123
2011-09-16 20:27:05.040473 zmc_m1 13109 ERR Backtrace: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6(+0xb9a5e) [0x7f1ae60f4a5e]
2011-09-16 20:26:40.062414 zmc_m2 13104 FAT Unable to connect RTSP socket zm_rtsp.cpp 208

Jason_Bassett
Posts: 42
Joined: Wed Mar 05, 2008 10:33 pm
Location: Stanford-Le-Hope, Thurrock, Essex
Contact:

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by Jason_Bassett » Mon Nov 21, 2011 5:34 pm

Did anyone get this issue sorted? I have encountered it now.

Thanks

Jason
Corrilan IT Consultancy Ltd
http://www.corrilan.com
01375 403508
enquiries@corrilan.com

50cc
Posts: 78
Joined: Sun Mar 23, 2008 12:01 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by 50cc » Mon Dec 12, 2011 1:54 pm

Also seeing the same problem here...

nibelungen79
Posts: 28
Joined: Thu Jun 24, 2010 12:40 pm

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by nibelungen79 » Tue Dec 13, 2011 4:54 pm

I just see this problem when using an virtual host.
If i use default path /zm in Browser everything is gone fine.

Currently i managed to get some parts work with the following setting in apache .conf file

Code: Select all

	
....
DocumentRoot /var/www/zm
	<Directory />
		Options FollowSymLinks
		AllowOverride None
	</Directory>
	<Directory /var/www/zm/>
		Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
		AllowOverride None
		Order allow,deny
		allow from all
	</Directory>

	ScriptAlias /cgi-bin/ /usr/lib/cgi-bin/
	<Directory "/usr/lib/cgi-bin">
		Options +ExecCGI -MultiViews +SymLinksIfOwnerMatch
		AllowOverride All
		Order allow,deny
		Allow from all
	</Directory>
Can someone test it out?
Currently the Progressbar in Eventview and the Buttons like export in eventview doesnt work
with that code...
Im using the current csv on an debian squeeze.

if i use the default apache conf, everything is good!
UPDATE... i´ve modified the default apache conf ..

just the

Code: Select all

DocumentRoot /var/www
to

Code: Select all

DocumentRoot /var/www/zm
and i got the strange behavior that the links doesnt work...
Is there something hardcoded with the path? Or some setting possible
for basepath that i´ve missed?? This config with 1.24.2 works like a charm...

best regards

50cc
Posts: 78
Joined: Sun Mar 23, 2008 12:01 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by 50cc » Tue Dec 13, 2011 5:06 pm

nibelungen79

I made the file /etc/apache2/conf.d/zm.conf and pasted your code. I then restarted Apache, but still get the same error. I used this guide for install of Ubuntu + Zoneminder:
http://www.zoneminder.com/wiki/index.ph ... _Cambozola

nibelungen79
Posts: 28
Joined: Thu Jun 24, 2010 12:40 pm

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by nibelungen79 » Tue Dec 13, 2011 5:12 pm

50cc wrote:nibelungen79

I made the file /etc/apache2/conf.d/zm.conf and pasted your code. I then restarted Apache, but still get the same error. I used this guide for install of Ubuntu + Zoneminder:
http://www.zoneminder.com/wiki/index.ph ... _Cambozola
Is your /tmp/zm/ writeable to the correct user??
Stop ZM and chek the rights, i set them to 755 / owner/group www-data
dont know if this is your user too - but as ubuntu is an debian fork it should be so.

And check the sam for the files in /usr/lib/cgi-bin, give them enough rights - maybe just
to test it too much rights.

50cc
Posts: 78
Joined: Sun Mar 23, 2008 12:01 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by 50cc » Tue Dec 13, 2011 5:15 pm

Hm..... Apparently there is a new guide:
http://www.zoneminder.com/wiki/index.ph ... _from_.deb

I changed /var/www to /var/www/zm in /etc/apache2/sites-available/default.

No more errors so far!! :)

nibelungen79
Posts: 28
Joined: Thu Jun 24, 2010 12:40 pm

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by nibelungen79 » Tue Dec 13, 2011 5:17 pm

50cc wrote:Hm..... Apparently there is a new guide:
http://www.zoneminder.com/wiki/index.ph ... _from_.deb

I changed /var/www to /var/www/zm in /etc/apache2/sites-available/default.

No more errors so far!! :)

Can you check if export under event view and the progress bar is shown??
And can you post your complete default config quoted above?

Thanks!

50cc
Posts: 78
Joined: Sun Mar 23, 2008 12:01 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by 50cc » Tue Dec 13, 2011 5:22 pm

Nope, problem is back..........................

I'm also getting a warning about avformat_network_init:

Code: Select all

[Tue Dec 13 18:21:47 2011] [error] [client 192.168.0.65] Using network protocols without global network initialization. Please use avformat_network_init(), this will become mandatory later., referer: http://192.168.0.5/index.php?view=montage&group=0
[Tue Dec 13 18:21:47 2011] [error] [client 192.168.0.65] Using network protocols without global network initialization. Please use avformat_network_init(), this will become mandatory later., referer: http://192.168.0.5/index.php?view=montage&group=0
[Tue Dec 13 18:21:47 2011] [error] [client 192.168.0.65] Using network protocols without global network initialization. Please use avformat_network_init(), this will become mandatory later., referer: http://192.168.0.5/index.php?view=montage&group=0
[Tue Dec 13 18:21:52 2011] [error] [client 192.168.0.65] ERR [socket_sendto( /tmp/zm/zms-327754s.sock ) failed: No such file or directory], referer: http://192.168.0.5/index.php?view=montage&group=0
[Tue Dec 13 18:21:55 2011] [error] [client 192.168.0.65] ERR [socket_sendto( /tmp/zm/zms-223138s.sock ) failed: No such file or directory], referer: http://192.168.0.5/index.php?view=montage&group=0

nibelungen79
Posts: 28
Joined: Thu Jun 24, 2010 12:40 pm

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by nibelungen79 » Tue Dec 13, 2011 5:28 pm

50cc wrote:Nope, problem is back..........................

I'm also getting a warning about avformat_network_init:

Code: Select all

[Tue Dec 13 18:21:47 2011] [error] [client 192.168.0.65] Using network protocols without global network initialization. Please use avformat_network_init(), this will become mandatory later., referer: http://192.168.0.5/index.php?view=montage&group=0
[Tue Dec 13 18:21:47 2011] [error] [client 192.168.0.65] Using network protocols without global network initialization. Please use avformat_network_init(), this will become mandatory later., referer: http://192.168.0.5/index.php?view=montage&group=0
[Tue Dec 13 18:21:47 2011] [error] [client 192.168.0.65] Using network protocols without global network initialization. Please use avformat_network_init(), this will become mandatory later., referer: http://192.168.0.5/index.php?view=montage&group=0
[Tue Dec 13 18:21:52 2011] [error] [client 192.168.0.65] ERR [socket_sendto( /tmp/zm/zms-327754s.sock ) failed: No such file or directory], referer: http://192.168.0.5/index.php?view=montage&group=0
[Tue Dec 13 18:21:55 2011] [error] [client 192.168.0.65] ERR [socket_sendto( /tmp/zm/zms-223138s.sock ) failed: No such file or directory], referer: http://192.168.0.5/index.php?view=montage&group=0

Please post us the following

Code: Select all

ls -lisah /tmp/zm/

Code: Select all

ls -lisah /usr/lib/cgi-bin/
and
less /usr/local/etc/zm.conf
That should be enough for the first.

50cc
Posts: 78
Joined: Sun Mar 23, 2008 12:01 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by 50cc » Tue Dec 13, 2011 5:40 pm

Code: Select all

jupiter:/$ ls -lisah /tmp/zm/
total 24K
7996024 4.0K drwxr-xr-x 6 www-data www-data 4.0K 2011-12-13 18:21 .
7995393 4.0K drwxrwxrwt 6 root     root     4.0K 2011-12-13 18:35 ..
7996025    0 srwxr-xr-x 1 www-data www-data    0 2011-12-13 18:19 zmdc.sock
7996026    0 srwxr-xr-x 1 www-data www-data    0 2011-12-11 20:21 zms-038434s.sock
7996027    0 srwxr-xr-x 1 www-data www-data    0 2011-12-11 20:23 zms-465903s.sock
7996029    0 srwxr-xr-x 1 www-data www-data    0 2011-12-11 20:23 zms-748474s.sock
7996028    0 srwxr-xr-x 1 www-data www-data    0 2011-12-11 20:23 zms-821583s.sock
8126642 4.0K drwxr-xr-x 2 www-data www-data 4.0K 2011-12-11 19:01 zmswap-m1
8260982 4.0K drwxr-xr-x 2 www-data www-data 4.0K 2011-12-13 18:16 zmswap-m4
8126555 4.0K drwxr-xr-x 2 www-data www-data 4.0K 2011-12-11 19:00 zmswap-m6
8126557 4.0K drwxr-xr-x 2 www-data www-data 4.0K 2011-12-11 18:54 zmswap-m7

Code: Select all

jupiter:/$ ls -lisah /usr/lib/cgi-bin/
total 2.0M
8653013 4.0K drwxr-xr-x  2 root     root     4.0K 2011-12-02 17:22 .
7471229  20K drwxr-xr-x 69 root     root      20K 2011-12-02 17:02 ..
8656492  12K -rwxr-xr-x  1 root     root     9.2K 2010-04-13 14:53 munin-cgi-graph
8656493  12K -rwxr-xr-x  1 root     root     9.4K 2010-04-13 14:53 munin-fastcgi-graph
7487986 972K -rwxr-xr-x  2 www-data www-data 970K 2011-12-02 17:22 nph-zms
7487986 972K -rwxr-xr-x  2 www-data www-data 970K 2011-12-02 17:22 zms

Code: Select all

sudo less /usr/local/etc/zm.conf
# ==========================================================================
#
# ZoneMinder Base Configuration, $Date: 2008-07-25 10:48:16 +0100 (Fri, 25 Jul 2008) $, $Revision: 2612 $
#
# ==========================================================================
#
# This file is generated by 'configure'. Care should be taken if manually
# editing this file as an changes may be overwritten by subsequent configuration
# or installations.
#

# Current version of ZoneMinder
ZM_VERSION=1.25.0

# Path to build directory, used mostly for finding DB upgrade scripts
ZM_PATH_BUILD=/usr/src/zm

# Build time, used to record when to trigger various checks
ZM_TIME_BUILD=1322842836

# Path to ZoneMinder binaries
ZM_PATH_BIN=/usr/local/bin

# Path to ZoneMinder libraries (none at present, for future use)
ZM_PATH_LIB=/usr/local/lib

# Path to ZoneMinder configuration (this file only at present)
ZM_PATH_CONF=/usr/local/etc

# Path to ZoneMinder web files
ZM_PATH_WEB=/var/www/zm

# Path to ZoneMinder cgi files
ZM_PATH_CGI=/usr/lib/cgi-bin

# Username and group that web daemon (httpd/apache) runs as
ZM_WEB_USER=www-data
ZM_WEB_GROUP=www-data

# ZoneMinder database hostname or ip address
ZM_DB_HOST=localhost

# ZoneMinder database name
ZM_DB_NAME=zm

# ZoneMinder database user
ZM_DB_USER=zmuser

# ZoneMinder database password
ZM_DB_PASS=zmpass

nibelungen79
Posts: 28
Joined: Thu Jun 24, 2010 12:40 pm

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by nibelungen79 » Tue Dec 13, 2011 8:12 pm

Did you try to give the cgi bins and the tmp path 755?
You have to stop the zm service for change permissions on /tmp/zm.

50cc
Posts: 78
Joined: Sun Mar 23, 2008 12:01 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by 50cc » Fri Dec 16, 2011 3:57 pm

The paths are already 755. /usr/lib/cgi-bin is owned by root, by the ZM files inside are from www-data, so should be ok.

benf
Posts: 13
Joined: Mon Dec 26, 2011 12:36 am

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by benf » Mon Jan 09, 2012 1:33 am

I also had this issue after doing some work on my system. Odd thing was some captures when I first setup the system worked, and the more recent ones would not.

In the end, I traced it down to the buffer configuration for the Monitor which I'd updated along with other work.

Settings that worked for me were:

Image Buffer size :60
Warmup frames : 25
Re Event Image Count 40
Post Event Image Count 80
Stream Replay Image Buffer 100
Alarm Frame Count 1

Oddly, 'new' events following the reconfiguration to the above played fine. Older events with the different ( non-working config ) would not play other than the first frame.

elbek
Posts: 11
Joined: Tue Dec 06, 2011 5:33 pm

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by elbek » Fri Jan 13, 2012 5:38 pm

I had same socket_sendto error many times.

it looks like this happens if the camera we are working on is not properly configured.

Check out and probe different configurations for cameras and be carefull if you change settings for "Zones" specially if your DVR card shares chipset channels.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests