socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64-bit

Forum for questions and support relating to the 1.25.x releases only.
c0mputerking
Posts: 190
Joined: Tue Sep 16, 2008 5:22 am
Contact:

socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64-bit

Post by c0mputerking » Tue Aug 30, 2011 7:37 pm

So far the install of Zoneminder 1.25.0 on Ubuntu 10.04 Server LTS 64-bit looks quite functional zoneminder starts i can login, add monitors, and it even captures events. I followed the excellent instructions listed on the wiki here http://www.zoneminder.com/wiki/index.ph ... _Cambozola

However i cannot watch monitors or playback events and am receiving lots of these in my logs while trying

2011-08-30 13:34:14.927739 web_php 29639 ERR socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock ) failed: No such file or directory /var/www/zm/includes/functions.php 2319
2011-08-30 13:34:11.105917 zmc_m1 15504 INF Monitor-1: 1331000 - Capturing at 13.70 fps zm_monitor.cpp 2598

Here are the permissions and contents of my /tmp/zm directory
ls -l /tmp/zm
total 0
srwxr-xr-x 1 www-data www-data 0 2011-08-28 15:33 zmdc.sock

PS I see posts about this error alot in the fourms here, even in the 1.25.0 preview post, maybe i missed the solution, either way i think a clean and fresh post about it this error occurring in 1.25.0 is warranted.

netwrkr
Posts: 15
Joined: Tue Sep 09, 2008 2:56 pm

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by netwrkr » Wed Aug 31, 2011 12:54 pm

I'm also seeing tons of socket_sendto.

CentOS 5.6 32bit.

c0mputerking
Posts: 190
Joined: Tue Sep 16, 2008 5:22 am
Contact:

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by c0mputerking » Fri Sep 02, 2011 8:38 am

Have you managed to get video working?

netwrkr
Posts: 15
Joined: Tue Sep 09, 2008 2:56 pm

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by netwrkr » Fri Sep 02, 2011 2:01 pm

Everything works fine. Just those errors posting to the logs constantly.

Yamanipanuchi
Posts: 90
Joined: Wed May 19, 2010 2:53 am

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by Yamanipanuchi » Mon Sep 05, 2011 4:46 pm

I am getting the same error. In my case I only see the first frame of my video's and nothing else. It seems its only doing it on some of the events.

Yamanipanuchi
Posts: 90
Joined: Wed May 19, 2010 2:53 am

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by Yamanipanuchi » Mon Sep 05, 2011 6:06 pm

I think I just found the issue with mine.

Under Buffers on each camera I had Image buffer size set to 40 and both Pre and Post event set to 40.. It didnt seem to like that.

It seems to be working properly not that I've set Pre and Post event to 35.

c0mputerking
Posts: 190
Joined: Tue Sep 16, 2008 5:22 am
Contact:

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by c0mputerking » Wed Sep 07, 2011 7:29 pm

Hello all i am still having issues with this and cannot get any video to display however i can view events as stills. So i know zm is capturing video and recording events correctly seems so close now. I do not think i mentioned before but i am using Axis 1031W wireless IP cameras in remote locations with the path set to /mpeg4/media.amp not that this should really matter as i am recording events just cannot view streams or playback events only view stills.

stormeporm
Posts: 3
Joined: Mon Sep 12, 2011 12:12 pm

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by stormeporm » Mon Sep 12, 2011 3:10 pm

Im having the same problem with an airlive hd325 camera.

I cant get any video to display.

see the attachment for the log.

I can view the camera with vlc on rtsp://192.168.2.250:554//media.amp?videocodec=h264&resolution=sxga/
If I fill this in in the camera's stettings with the corresponding resolution it turns red.
If I put the resolution on 320x240 it turns orange.
But still no video.

If I try an allnet camera I only can get video when I put in on 3gp and 320x240.

Iv'e uses this guide to install zoneminder on a fresh ubuntu install
http://www.zoneminder.com/wiki/index.ph ... _Cambozola

I hope someone can help because it's really driving me crazy

bkamen
Posts: 12
Joined: Mon Sep 12, 2011 6:19 am

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by bkamen » Mon Sep 12, 2011 3:44 pm

You're having the same problem I am...

Check my thread a few slots below and take a look at your install --- my problem seems to be that the socket for zms crashes out due to a bad zm_jpeg function that calls the jpeg library with a bad arg.

(I can't view events either - but everything else seems to work - even generating video)

What is your installation?

-Ben

BTW, my log output is:

Code: Select all

Sep 12 10:59:37 quantum zms[15987]: ERR [Improper call to JPEG library in state 200]
Sep 12 10:59:37 quantum zms[15987]: INF [Got signal 11 (Segmentation fault), crashing]
Sep 12 10:59:37 quantum web_php[18129]: ERR [socket_sendto( /tmp/zm/zms-416076s.sock ) failed: Connection refused]

stormeporm
Posts: 3
Joined: Mon Sep 12, 2011 12:12 pm

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by stormeporm » Mon Sep 12, 2011 4:29 pm

My install is a 11.04 server 64 bit, configured with mmapenabled

spazlon
Posts: 8
Joined: Fri Jul 02, 2010 11:06 am

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by spazlon » Tue Sep 13, 2011 5:21 am

I'm having the same problem. I can't see any video on either of my Foscams, but I can watch recorded events.

I'm getting LOTS of these:

Code: Select all

web_php	11809	ERR	socket_sendto( /tmp/zm/zms-508763s.sock ) failed: No such file or directory	zm/includes/functions.php	2319
and a few of these:

Code: Select all

2011-09-13 08:17:23.214610	zmdc	12472	ERR	'zma -m 2' exited abnormally, exit status 255	zmdc.pl	
2011-09-13 08:17:23.213385	zma_m2	13663	ERR	Shared data not initialised by capture daemon	zm_monitor.cpp	434
Running Ubuntu Server 11.04 x64

Anybody have any ideas?

c0mputerking
Posts: 190
Joined: Tue Sep 16, 2008 5:22 am
Contact:

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by c0mputerking » Wed Sep 14, 2011 10:56 pm

Well at least i'm not alone with this problem anymore, I am willing to donate $100.00 to Zoneminder in order to get 1.25.0 working on My Ubuntu 10.04 LTS server

bkamen I cannot find your post about peg library with a bad arg "a couple of slots below" does your post fix the problem could save me $100.00 could you provide a link?

spazlon
Posts: 8
Joined: Fri Jul 02, 2010 11:06 am

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by spazlon » Wed Sep 14, 2011 11:06 pm

Well I finally figured out the problem (no solution yet) to my situation.

I will have to see if it resolves the socket errors.

I found that my Apache was modified by ruTorrent. When rutTorrent modified my /etc/apache2/httpd.conf I was no longer able to view the live video streams (I could still view recorded events). I tried putting the httpd.conf back to default, as well as removing any changes to sites-available and sites-enabled, but I couldn't fix it.

It has something to do with VirtualHosts and I just don't know enough about Apache to figure it out right now. I spent the last 3 days trying to figure out what was going on and was burned out when I finally got to where I am now.

I guess for some reason it prevents the writing of zms log files. So I have 2 VMs setup with ZM on them. One working, one with the errors. The functional VM has zms log files and sockets in the /zm/tmp folder. The non-functional does not and that is what is creating the errors. I was talking to mastertheknife on IRC and he kept asking for my zms log files but I couldn't find them. A few hours later I figured out that I was not an idiot and they really weren't there.

Can somebody use this info to move towards a solution?

Thanks.

mcouture
Posts: 32
Joined: Sun Jan 20, 2008 2:15 pm
Location: US/Maine

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by mcouture » Thu Sep 15, 2011 12:32 pm

I don't see the temp files either on my Fedora 15 box.

i'm having trouble viewing recorded events (only shows last frame).

On EyeZm events error out saying "file not found" but the logs show that the file is there and doing an 'ls' shows the file is indeed there.

Viewing live feeds are fine.

spazlon
Posts: 8
Joined: Fri Jul 02, 2010 11:06 am

Re: socket_sendto( /tmp/zm/zms-656085s.sock) on 10.04 LTS 64

Post by spazlon » Thu Sep 15, 2011 1:03 pm

Which log files do you see? I see logs starting with zm_debug.xxxxx, but the ones you want start with zms (I think, I will have to look again to be sure).

I have about 6 or 7 zm_debug files, but don't see any zms files. I will look again tomorrow and post back.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests