all events are "New Event" and 0.00 s. / zmc crash

Forum for questions and support relating to the 1.24.x releases only.
Post Reply
redxiii
Posts: 38
Joined: Thu Aug 05, 2010 1:47 am

all events are "New Event" and 0.00 s. / zmc crash

Post by redxiii » Thu Aug 14, 2014 6:22 pm

hi i have been running 1.24.2 on ubutnu 10.04 server for years now without issue, but i noticed something recently, that all my saved events are called "New Event" instead of Event-ID# and are 0.00 s. long. i can't play a video of the events but the individual frames are still there for me to view, but only 10 frames are there for each event

i'm not sure when this happened but has been longer than a month, as i only have the last 30 days of events saved but they are all like that. i have some archived events from a couple years ago that still work fine

in /var/log/messages i am seeing a lot of entries like
zmdc[2067]: INF ['zmc -m X' crashed, signal 6]
where X is a number relating to the zmc process or whatever

i realize this server is old and would like to upgrade it soon to latest ubuntu server and ZM but i think i need to get ZM working correctly again before i attempt to upgrade.

redxiii
Posts: 38
Joined: Thu Aug 05, 2010 1:47 am

Re: all events are "New Event" and 0.00 s. / zmc crash

Post by redxiii » Fri Aug 15, 2014 6:23 pm

plenty of free space left, zoneminder partition has 10% free space and i have had the filter that deletes old events when 95% full active. looking back at saved events, looks like the events started breaking around 06/26 19:53:02 ....

bb99
Posts: 943
Joined: Wed Apr 02, 2008 12:04 am

Re: all events are "New Event" and 0.00 s. / zmc crash

Post by bb99 » Sat Aug 16, 2014 12:44 pm

Try repairing the MSQL data base, instructions are in the wiki. I'll bet this fixes you up!

redxiii
Posts: 38
Joined: Thu Aug 05, 2010 1:47 am

Re: all events are "New Event" and 0.00 s. / zmc crash

Post by redxiii » Sat Aug 16, 2014 5:46 pm

thanks that worked!

blob84
Posts: 22
Joined: Wed May 06, 2009 4:27 pm

Re: all events are "New Event" and 0.00 s. / zmc crash

Post by blob84 » Tue Aug 26, 2014 7:23 am

Hello i have the same problem, how have repaired the mysql data base?
Thanks.


blob84
Posts: 22
Joined: Wed May 06, 2009 4:27 pm

Re: all events are "New Event" and 0.00 s. / zmc crash

Post by blob84 » Tue Aug 26, 2014 9:28 am

It doesn't work, do you have some other idea, the data inside is not important so they can be delete it.
Now i got "An error has occurred and this operation cannot continue.
For full details check your web logs for the code '74D717'"

blob84
Posts: 22
Joined: Wed May 06, 2009 4:27 pm

Re: all events are "New Event" and 0.00 s. / zmc crash

Post by blob84 » Tue Aug 26, 2014 9:57 am

Now it seems to work, but i don't know how i have done i have used something in this tutorial http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ ... epair.html

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests