Half display

Forum for questions and support relating to the 1.24.x releases only.
Post Reply
alexg_ht
Posts: 5
Joined: Thu Dec 17, 2009 1:49 am

Half display

Post by alexg_ht » Wed Mar 30, 2011 1:18 am

I am running ZM on an Ubuntu box with ACTI ACM 4201 camera.

I am only getting half a screen on ZM when displaying the monitor (top half has half the image and the bottom half is black). The camera is set at 640x480 and the only way I can display the half image is if I set ZM at 320x240.

If I use ffplay, then I am getting the full 640x480.

I have been trying to solve this problem for a week now.

Any help would greatly be appreciated. Thanks.

robert999
Posts: 11
Joined: Tue Mar 15, 2011 1:22 am

Re: Half display

Post by robert999 » Wed Mar 30, 2011 2:42 am

What happens if you set the camera and ZM both to 320x240?

Are you seeing a lot of shared memory errors in the zmwatch.log?

alexg_ht
Posts: 5
Joined: Thu Dec 17, 2009 1:49 am

Re: Half display

Post by alexg_ht » Wed Mar 30, 2011 2:53 am

robert999 wrote:What happens if you set the camera and ZM both to 320x240?

Are you seeing a lot of shared memory errors in the zmwatch.log?
If I set both ZM and camera to 320x240, then I get two small images replicated horizontally on my monitor. But the two images are whole images.

There is no memory error on the zmwatch.log.

Thanks.

PacoLM
Posts: 970
Joined: Wed Dec 02, 2009 9:55 pm
Location: Spain

Re: Half display

Post by PacoLM » Wed Mar 30, 2011 2:15 pm

Hi,

Could be a crazy idea...change the state of the Options::Config V4L_MULTI_BUFFER value?.

Regards,

PacoLM

mini-ITX system (4 IPCams - Ubuntu20.04 - ZM1.34.15)
TelegramBot

grndamgt4
Posts: 24
Joined: Tue Oct 13, 2009 5:05 pm

Re: Half display

Post by grndamgt4 » Tue Nov 22, 2011 4:35 pm

Hello, I know this is an old thread but was the issue resolved?
My system has been working without error for almost 2 years and in the last month it started only showing the top 1/4 of the image. It does this both when viewing the camera and when viewing saved events.
I do not remember making any changes.
Thanks all

marjanko2
Posts: 3
Joined: Sun Jul 24, 2011 11:13 am

Re: Half display

Post by marjanko2 » Thu Nov 24, 2011 4:58 pm

I think i have similar problem, when i plug one camere on my easycap there is normal picture and it works fine, but when I configure camera two on easycap then picture starts to jump like on attachet picture one and two and after a minute i get a screen like on attachet picture three. I have fresh install of ubuntu server 10.10 and zoneminder 1.24.4. And I can't get it work :?

Any solution, please?
picture1_364x480.jpg
Picture 1
picture1_364x480.jpg (32.97 KiB) Viewed 2997 times
picture2_364x480.jpg
Picture 2
picture2_364x480.jpg (36.05 KiB) Viewed 2997 times
picture3_315x480.jpg
Picture 3
picture3_315x480.jpg (16.72 KiB) Viewed 2997 times

bb99
Posts: 943
Joined: Wed Apr 02, 2008 12:04 am

Re: Half display

Post by bb99 » Thu Nov 24, 2011 11:44 pm

Did you disable Options::Config V4L_MULTI_BUFFER value? I'm not familiar with "easycap" but maybe try changing "CAPTURES_PER_FRAME" to a value of 2. Worth a try anyway.

marjanko2
Posts: 3
Joined: Sun Jul 24, 2011 11:13 am

Re: Half display

Post by marjanko2 » Wed Dec 07, 2011 2:05 pm

Didn't work :cry:
zmwatch.log has an error:

12/07/11 15:03:20.239226 zmwatch[1548].ERR [Shared data size conflict in shared_data for monitor Monitor-1, expected 328, got 316]
12/07/11 15:03:20.241191 zmwatch[1548].ERR [Shared data size conflict in shared_data for monitor Monitor-8, expected 328, got 316]

any idea???

TNX!

bb99
Posts: 943
Joined: Wed Apr 02, 2008 12:04 am

Re: Half display

Post by bb99 » Thu Dec 08, 2011 3:47 am

Ignore my post against your other post. Best I'm going to be able to help with is: http://www.zoneminder.com/forums/search ... mit=Search

Maybe one result will help.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests