Axis and H.264

Forum for questions and support relating to the 1.24.x releases only.
Post Reply
craver84
Posts: 96
Joined: Sun Aug 31, 2008 7:35 am

Axis and H.264

Post by craver84 » Wed Jul 14, 2010 2:29 pm

Can anyone tell me how to use H.264 with an Axis (M3011) camera?

Now I'm using the connection found here: http://www.zoneminder.com/wiki/index.php/Axis
<User>:<Password>@<IP>/axis-cgi/mjpg/video.cgi?camera=&resolution=640x480
and it works great but I'd like to try H.264...

Really thanks, Paolo

craver84
Posts: 96
Joined: Sun Aug 31, 2008 7:35 am

Post by craver84 » Wed Jul 14, 2010 9:13 pm

I try to use the presets... This is what I did:

Remote Protocol = RTSP
Remote Method = RTP/Multicast (I tried with all the options)
Remote Host Name = user:password@IP
Remote Host Port = 554
Remote Host Path = /mpeg4/media.amp
Remote Image Colours = 24 bit
Capture Width (pixels) = 640
Capture Height (pixels) = 480


but it still doesn't work in ZM. It works with VCL
I also tried to run this command from the terminal, this is the output. I hope it helps

Code: Select all

ffmpeg -i rtsp://user:password@10.10.10.223:554  -t 25 -f m4v /tmp/out2.mpeg4 
FFmpeg version SVN-r0.5.1-4:0.5.1-1ubuntu1, Copyright (c) 2000-2009 Fabrice Bellard, et al.
  configuration: --extra-version=4:0.5.1-1ubuntu1 --prefix=/usr --enable-avfilter --enable-avfilter-lavf --enable-vdpau --enable-bzlib --enable-libgsm --enable-libschroedinger --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libvorbis --enable-pthreads --enable-zlib --disable-stripping --disable-vhook --enable-runtime-cpudetect --enable-gpl --enable-postproc --enable-swscale --enable-x11grab --enable-libdc1394 --enable-shared --disable-static
  libavutil     49.15. 0 / 49.15. 0
  libavcodec    52.20. 1 / 52.20. 1
  libavformat   52.31. 0 / 52.31. 0
  libavdevice   52. 1. 0 / 52. 1. 0
  libavfilter    0. 4. 0 /  0. 4. 0
  libswscale     0. 7. 1 /  0. 7. 1
  libpostproc   51. 2. 0 / 51. 2. 0
  built on Mar  4 2010 12:35:30, gcc: 4.4.3
rtsp://user:password@10.10.10.223:554: Error while parsing header
Many thanks

craver84
Posts: 96
Joined: Sun Aug 31, 2008 7:35 am

Post by craver84 » Wed Jul 21, 2010 12:11 pm

anyone can help me?

craver84
Posts: 96
Joined: Sun Aug 31, 2008 7:35 am

Post by craver84 » Mon Jul 26, 2010 4:51 pm

please...

User avatar
kingofkya
Posts: 1112
Joined: Mon Mar 26, 2007 6:07 am
Location: Las Vegas, Nevada

Post by kingofkya » Mon Jul 26, 2010 9:39 pm

My guess is zm is not complied with ffmpeg support. Or your missing a ffmpeg lib.

try receiving stream directly with ffmpeg.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests