Can't switch 4th camera to modect

Forum for questions and support relating to the 1.24.x releases only.
Post Reply
User avatar
robi
Posts: 477
Joined: Sat Mar 17, 2007 10:48 am

Can't switch 4th camera to modect

Post by robi » Wed Oct 21, 2009 2:11 pm

Hi!

My Ubuntu Linux 9.04 server edition had 3 cameras (two on a bt8x8 card, one IP camera) - worked like a charm.

I added a 4th camera, same type IP camera like the other one. The problem is, that I can't switch it to Modect. The source text on the interface keeps staying orange instead of turning green.

I can see all the monitors well in my montage view, all do modect very well except this last one.

In the logs I see this repeatedly:

Code: Select all

Oct 21 15:59:52 zm zmdc[13688]: INF ['zma -m 4' starting at 09/10/21 15:59:52, pid = 14127] 
Oct 21 15:59:52 zm zmdc[14127]: INF ['zma -m 4' started at 09/10/21 15:59:52] 
Oct 21 15:59:52 zm zma_m4[14127]: INF [Debug Level = 0, Debug Log = <none>]
Oct 21 15:59:52 zm zmdc[13688]: INF ['zma -m 4' crashed, signal 6]
I tried to disable the third camera completely and enable the 4th instead, no success.
I tried to delete and re-create it, no success.
I tried to use the third IP camera for this monitor, doesn't work.

Any ideas?
v1.25.0 + Ubuntu Linux 12.04 Server

bazso
Posts: 11
Joined: Wed May 14, 2008 6:50 pm

Post by bazso » Thu Oct 22, 2009 11:34 am

Hi,

Once I've seen that (maybe other problem). I use IP camera, but based on a small protocoll problem (EOF in the first connecting phase) zoneminder can't get the stream from it. I use openRTSP and ffmpeg input. It works only if every setting in the chain are the same. On the camera, openRTSP, and ZM. Even an FPS misconfiguration can cause a zmc error.
I hope this will help.

Kind Regards,
BaZso

User avatar
robi
Posts: 477
Joined: Sat Mar 17, 2007 10:48 am

Post by robi » Fri Oct 23, 2009 4:20 pm

This is not the case, because in the monitor or montage view the live picture is shown very well. The recording part is the one which doesn't work.

Image

Image

Any ideas where should I look, and for what?
v1.25.0 + Ubuntu Linux 12.04 Server

skyking
Posts: 84
Joined: Sat Nov 03, 2007 4:07 am

Post by skyking » Sat Oct 24, 2009 2:47 am

Oct 21 15:59:52 zm zma_m4[14127]: INF [Debug Level = 0, Debug Log = <none>]
Turn up the debug level and logging and see what that gets you. I don't know what signal 6 is off the top of my head.

bazso
Posts: 11
Joined: Wed May 14, 2008 6:50 pm

Post by bazso » Wed Oct 28, 2009 9:20 am

FPS under recording and viewing can have different settings, so can be a problem :-)

timcraig
Posts: 195
Joined: Mon Dec 10, 2007 5:53 pm
Location: San Jose, CA
Contact:

Post by timcraig » Wed Oct 28, 2009 5:27 pm

If monitor is working and modect/mocord is not, I can think of two possibilities. Either you need to allocate more shared memory or there is something wrong with the zones for that monitor.

Try allocated a little more shared memory and try replacing the zones for that monitor with a simple zone.

User avatar
robi
Posts: 477
Joined: Sat Mar 17, 2007 10:48 am

Post by robi » Thu Nov 05, 2009 2:15 pm

timcraig wrote:If monitor is working and modect/mocord is not, I can think of two possibilities. Either you need to allocate more shared memory or there is something wrong with the zones for that monitor.

Try allocated a little more shared memory and try replacing the zones for that monitor with a simple zone.
I only have simple default zones, no extra things. I didn't modify anything inthere.
My box has 4GB of RAM, and shared memory sizes:

Code: Select all

#cat /proc/sys/kernel/shmmax
456340275
# cat /proc/sys/kernel/shmall
456340275
v1.25.0 + Ubuntu Linux 12.04 Server

User avatar
robi
Posts: 477
Joined: Sat Mar 17, 2007 10:48 am

Post by robi » Thu Nov 05, 2009 2:16 pm

skyking wrote:
Oct 21 15:59:52 zm zma_m4[14127]: INF [Debug Level = 0, Debug Log = <none>]
Turn up the debug level and logging and see what that gets you. I don't know what signal 6 is off the top of my head.
What debug level do you recommend?
v1.25.0 + Ubuntu Linux 12.04 Server

User avatar
robi
Posts: 477
Joined: Sat Mar 17, 2007 10:48 am

Post by robi » Sat Nov 07, 2009 10:22 pm

Ah, got it:

Code: Select all

11/07/09 23:04:13.082562 zma_m5[27916].ERR-zm_monitor.cpp/487 [Can't make events/4: Permission denied]
11/07/09 23:04:13.082808 zma_m5[27916].FAT-zm_monitor.cpp/494 [Can't symlink '4' to 'Napp': Permission denied]
For some reason the events directory was owned by root, and zm didn't have permission to create sub-folder for the new camera.

Strange, because the other cameras had no problems from the beginning...
v1.25.0 + Ubuntu Linux 12.04 Server

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests