Zoneminder on Debian MIPS

Forum for questions and support relating to the 1.24.x releases only.
Post Reply
newvisionantenna
Posts: 381
Joined: Sat Jan 17, 2009 7:49 pm
Location: Germany
Contact:

Zoneminder on Debian MIPS

Post by newvisionantenna » Wed Jul 22, 2009 2:33 pm

Would it be safe to say Zoneminder could be compiled from the main source and ran on a Debian Mips based setup? I've got a very unique device going and if I have the time want to get Zoneminder up and running on it.

PeterHoward
Posts: 319
Joined: Thu Jul 20, 2006 1:07 am
Location: Australia
Contact:

Re: Zoneminder on Debian MIPS

Post by PeterHoward » Thu Jul 23, 2009 3:23 am

newvisionantenna wrote:Would it be safe to say Zoneminder could be compiled from the main source and ran on a Debian Mips based setup? I've got a very unique device going and if I have the time want to get Zoneminder up and running on it.
The one thing I can think of you'll need to watch (from packing it up for Debian) is to turn off the stack tracing at configure time; it's x86-specific.

If you go to http://packages.debian.org/sid/zoneminder you'll see MIPS as one of the supported platforms. No idea if it runs :) but at least you should be able to start it up.

PJH

newvisionantenna
Posts: 381
Joined: Sat Jan 17, 2009 7:49 pm
Location: Germany
Contact:

Post by newvisionantenna » Thu Jul 23, 2009 4:42 am

Thanks for the link. Hopefully I can get time to look into it. Would love to get your help if you had time, trying to make a special build of Zoneminder for a certain device that people can use.

Before I spend a lot of time on it, honestly how good do you think Zoneminder would run on something with around a 600mhz processor and 128mb ram? Could it handle a couple camera's at lower resolution? I don't intend it to compete with a full on quad core or something, just a low power and small handy little server.

edit: Installing the mips deb package now. When it's done do I have to symlink something to view zoneminder's webgui? Guess I'll find out soon.

newvisionantenna
Posts: 381
Joined: Sat Jan 17, 2009 7:49 pm
Location: Germany
Contact:

Post by newvisionantenna » Thu Jul 23, 2009 5:08 am

Everything installed fine, and I did ln -s /usr/share/zoneminder /var/www/zm. If I go to the page it shows just the directory. I'm sure it's something simple, off to search and figure it out.

PeterHoward
Posts: 319
Joined: Thu Jul 20, 2006 1:07 am
Location: Australia
Contact:

Post by PeterHoward » Thu Jul 23, 2009 5:14 am

Code: Select all

ln -s /etc/zm/apache.conf /etc/apache2/conf.d/zm.conf
And restart apache.

newvisionantenna
Posts: 381
Joined: Sat Jan 17, 2009 7:49 pm
Location: Germany
Contact:

Post by newvisionantenna » Thu Jul 23, 2009 5:23 am

I'm an idiot, I did the symlink wrong. I had it going to /var/www/zm/zoneminder. Anyway, got that fixed and now I'll try your suggestion, but I've already seen the page up and running, very happy so far.

newvisionantenna
Posts: 381
Joined: Sat Jan 17, 2009 7:49 pm
Location: Germany
Contact:

Post by newvisionantenna » Thu Jul 23, 2009 5:55 am

Got an AXIS 320x240 cam up and running great. Very impressed and thanks for the package. We'll see where this leads now. Back to wrapping up this device for everyone to use.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests