Hikvision IP camera problem

Post here to ask any questions about hardware suitability, configuration in ZoneMinder, or experiences. If you just want to know if something works with ZoneMinder or not, please check the Hardware Compatibility sections in the forum, and the Wiki first. Also search this topic as well.
Post Reply
hik-user
Posts: 15
Joined: Fri Nov 12, 2010 2:07 am

Hikvision IP camera problem

Post by hik-user » Fri Nov 12, 2010 5:21 am

hi everyone,
i tried to use Hikvision DS-2CD886MF ip camera as Remote with ZoneMinder, but i can't find Remote Host Path, has anyone know it?

Well, i connected to camera through telnet and don't find any .jpg, .mpeg, or .cgi files, but i find file video0 in directory /dev (/dev/video0).
(Camera has linux busybox file system)

any ideas?
(maybe mount somehow /dev/video0 from camera to my host, i don't know how)

hik-user
Posts: 15
Joined: Fri Nov 12, 2010 2:07 am

Post by hik-user » Fri Dec 03, 2010 12:00 pm

still no ideas?

Flash_
Posts: 441
Joined: Wed Jan 11, 2006 12:19 pm

Post by Flash_ » Sat Dec 04, 2010 8:36 am

Is there any web interface? How are you intended to view the image with this camera - can you get a jpg or mjpeg url from that interface?

hik-user
Posts: 15
Joined: Fri Nov 12, 2010 2:07 am

Post by hik-user » Mon Dec 06, 2010 5:09 am

yes, there is HikVision web interface, and it works well, but i can't find any url :oops:

User avatar
jdhar
Posts: 125
Joined: Fri Oct 01, 2010 9:15 pm
Location: California
Contact:

Post by jdhar » Mon Dec 06, 2010 5:56 am

Does the web-interface stream video? If so, just look at the source of the web-page... that will give you a clue of how it's loading the stream. If you see something enclosed in an <img></img> tag, you may be looking at an MJPEG stream for example.
eyeZm, Native iPhone App for ZoneMinder: http://www.eyezm.com

Version 1.3 now available on iTunes, introduces Montage view, HTTPS/SSL support and H264 native streaming!

Subscribe to RSS feed for updates: http://www.eyezm.com/rssfeed.xml

hik-user
Posts: 15
Joined: Fri Nov 12, 2010 2:07 am

Post by hik-user » Mon Dec 06, 2010 6:49 am

Here is the code from http://cam_ip_addr/NetVideoOCX.htm
, but its not very helpful.

Well HikVision can also stream through RTSP (port 554) - i tried it with VLC-player (rtsp://cam_ip_addr) - it request login/pass, but then there was just black screen


<html>
<head>
<title>Net Viewer</title>

<SCRIPT>
function workaround()
{
window.document.all.item("ocx").style.display = "none"
window.document.all.item("ocx").style.display = ""
}
</SCRIPT>

</head>

<form><WINDWEB_URL>
<input>

</form>

<body>
<div>

<table>
<tr>
<td>

<object>

</object>
<script>
//document.activex.url.value="https://192.0.0.227"
document.activex.url.value=document.URL
var OCXobj = document.getElementById("NetOCX");
OCXobj.SetServerIP(activex.url.value)
if (screen.width<=800)
{
table.width=1004;
table.height=600;
NetOCX.width=1004;
NetOCX.height=600;
}
else
{
table.width=screen.width - 22;
table.height=screen.height - 166;
NetOCX.width=screen.width - 22;
NetOCX.height=screen.height - 166;
}


</script>
</td>
</tr>
<center>

</table>
</div>
</body>
</html>

hik-user
Posts: 15
Joined: Fri Nov 12, 2010 2:07 am

Post by hik-user » Thu Dec 16, 2010 2:10 pm

still need help here)

User avatar
kingofkya
Posts: 1112
Joined: Mon Mar 26, 2007 6:07 am
Location: Las Vegas, Nevada

Post by kingofkya » Mon Dec 20, 2010 7:29 am

One option that can help is putting you camera on the internet so we can poke around and possibely fine the url.

grndamgt4
Posts: 24
Joined: Tue Oct 13, 2009 5:05 pm

Re: Hikvision IP camera problem

Post by grndamgt4 » Tue Jan 21, 2014 11:16 pm

did you ever figure this out?

ralph179
Posts: 11
Joined: Tue Oct 22, 2013 11:55 pm

Re: Hikvision IP camera problem

Post by ralph179 » Thu Jan 30, 2014 4:38 pm

FWIW I have a HIKVision dome camera working in Zoneminder using FFmpeg.
The source path is; rtsp://admin:12345@192.168.0.13:554/St ... nels/1?tcp

grndamgt4
Posts: 24
Joined: Tue Oct 13, 2009 5:05 pm

Re: Hikvision IP camera problem

Post by grndamgt4 » Thu Mar 06, 2014 10:28 pm

ralph179, thanks for the help. It took almost 2 months for the new camera to get here but your url and advice to use ffmpeg worked.
Thanks again.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests