Vivotek 7138 issue

Post here to ask any questions about hardware suitability, configuration in ZoneMinder, or experiences. If you just want to know if something works with ZoneMinder or not, please check the Hardware Compatibility sections in the forum, and the Wiki first. Also search this topic as well.
Post Reply
djsmiley
Posts: 6
Joined: Thu Jun 18, 2009 9:51 am

Vivotek 7138 issue

Post by djsmiley » Thu Jun 18, 2009 9:58 am

Hi,

I have the same problem like this post: http://www.zoneminder.com/forums/viewto ... sc&start=0
I have three Vivotek 7138 IpCam, and i am having trouble with making this cameras work with RTSP mode in new 1.24.1 Zoneminder.
Here is the log messages:

Code: Select all

Jun 18 11:54:48 nagios zmdc[25344]: INF [Starting pending process, zmc -m 2]
Jun 18 11:54:48 nagios zmdc[25344]: INF ['zmc -m 2' starting at 09/06/18 11:54:48, pid = 29867]
Jun 18 11:54:48 nagios zmdc[29867]: INF ['zmc -m 2' started at 09/06/18 11:54:48]
Jun 18 11:54:48 nagios zmc_m2[29867]: INF [Debug Level = 0, Debug Log = <none>]
Jun 18 11:54:48 nagios zmc_m2[29867]: INF [Starting Capture]
Jun 18 11:54:48 nagios zmc_m2[29867]: ERR [Unexpected response code 400, text is 'Bad Request']
Jun 18 11:54:53 nagios zmc_m2[29867]: FAT [No RTSP sources]
Jun 18 11:54:53 nagios zmc_m2[29867]: INF [Got signal 6 (Aborted), exiting and forcing backtrace]
Jun 18 11:54:53 nagios zmdc[25344]: ERR ['zmc -m 2' exited abnormally, exit status 6]
The configuration for this monitor is:
Remote prot: RTSP
Remote meth: RTP/RTSP
ip: x.x.x.x
port: 554
picture path: /live.sdp
remote host sub path: /trackID=

Can anybody help me with this problem?

Thanks for your help!
[/url]

kylejohnson
Posts: 260
Joined: Tue Aug 21, 2007 1:42 pm
Location: Baltimore, MD
Contact:

Post by kylejohnson » Fri Jun 19, 2009 8:27 pm

I will never again buy a Vivotek product!

Have you tried without the sub path?
Have you looked around in the cameras settings? I know there are many options to configure regarding the port and the path.

djsmiley
Posts: 6
Joined: Thu Jun 18, 2009 9:51 am

Post by djsmiley » Tue Jun 30, 2009 1:36 pm

Hmm, never again Vivotek? :) What product are comparable to Vivotek? (Primary subject is the price of course)

Now, i'm tried without the sub path, and here is the log output:

Code: Select all

Jun 30 15:34:01 nagios zmdc[25344]: INF [Starting pending process, zmc -m 2]
Jun 30 15:34:01 nagios zmdc[25344]: INF ['zmc -m 2' starting at 09/06/30 15:34:01, pid = 30476]
Jun 30 15:34:01 nagios zmdc[30476]: INF ['zmc -m 2' started at 09/06/30 15:34:01]
Jun 30 15:34:01 nagios zmc_m2[30476]: INF [Debug Level = 0, Debug Log = <none>]
Jun 30 15:34:01 nagios zmc_m2[30476]: INF [Starting Capture]
Jun 30 15:34:01 nagios zmc_m2[30476]: ERR [Unexpected response code 400, text is 'Bad Request'

User avatar
zoneminder
Site Admin
Posts: 5220
Joined: Wed Jul 09, 2003 2:07 pm
Location: Bristol, UK
Contact:

Post by zoneminder » Wed Jul 01, 2009 7:57 am

If you change to 1.24.2 then you no longer need (or can modify) the sub path so can throw that away. There are other changes also that may help. I have a Vivotek that works fine with port 554, RTP/Unicast and live.sdp as the host path.
Phil

djsmiley
Posts: 6
Joined: Thu Jun 18, 2009 9:51 am

Post by djsmiley » Thu Jul 02, 2009 10:03 am

Hi Phil,

Thanks for your suggestion, i'm upgraded to 1.24.2, but it does not works :(
Here is the syslog output.
Configuration is the same (ip, RTP/Unicast, port=554, live.sdp).

Code: Select all

nagios:~# tail /var/log/syslog
Jul  2 11:57:38 nagios zmc_m1[13727]: WAR [Discarding packet for unrecognised ssrc 5a2f0397]
Jul  2 11:57:38 nagios zmc_m1[13727]: WAR [Discarding packet for unrecognised ssrc 1ccfd071]
Jul  2 11:57:38 nagios zmc_m1[13727]: WAR [Discarding packet for unrecognised ssrc bdd1b99b]
Jul  2 11:57:38 nagios zmc_m1[13727]: WAR [Discarding packet for unrecognised ssrc 5c430397]
Jul  2 11:57:38 nagios zmc_m1[13727]: WAR [Discarding packet for unrecognised ssrc c17bbd5d]
Jul  2 11:57:38 nagios zmc_m1[13727]: WAR [Discarding packet for unrecognised ssrc cdc8576b]
Jul  2 11:57:38 nagios zmc_m1[13727]: WAR [Discarding packet for unrecognised ssrc 5e5b0397]
Jul  2 11:57:38 nagios zmc_m1[13727]: WAR [Discarding packet for unrecognised ssrc afb9472e]
Jul  2 11:57:38 nagios zmc_m1[13727]: WAR [Discarding packet for unrecognised ssrc 686781cb]
Jul  2 11:57:38 nagios zmc_m1[13727]: WAR [Discarding packet for unrecognised ssrc 9b6df873]
Regards,
Zoltan

djsmiley
Posts: 6
Joined: Thu Jun 18, 2009 9:51 am

Post by djsmiley » Fri Jul 03, 2009 7:00 am

Maybe can i shomehow help you to debug this issue with this Vivotek cam?

Regards,
Zoltan

SyRenity
Posts: 301
Joined: Mon Jan 24, 2005 2:43 pm

Post by SyRenity » Mon Jul 13, 2009 6:21 pm

Hi.

I'm getting this issue too, with several models of Vivotek cameras that I have.

It seems to be related to the newest firmware used there.

From my code inspection, it seems the Vivotek produces different SSRC every time - can someone comment on this, and if it happens with other cameras?

Regards.

neuropa
Posts: 5
Joined: Fri Aug 07, 2009 3:51 pm

Post by neuropa » Fri Aug 07, 2009 3:57 pm

Seems like if ZM can't use RTSP on Vivotek cameras if build on 64 bit systems.
I have several installations of ZoneMinder, all with Vivotek IP cameras (FD7131). If I build version 1.24.2 on i386 all works great (according to instructions on the wiki), but if I build on X86_64 all attempts of getting images with RTSP result in black screen.
Can you investigate?

Elfe
Posts: 3
Joined: Fri Oct 23, 2009 1:33 pm

Post by Elfe » Fri Oct 23, 2009 1:37 pm

any updates for the 64bit users?

I use some Edimax 3010 and can only poll the still images :(

zmc_m21[-1].WAR-zm_rtp_data.cpp/57 [Discarding packet for unrecognised ssrc 1a1c11e2]

kenspank
Posts: 10
Joined: Thu Aug 20, 2009 12:28 pm

Post by kenspank » Sat Nov 21, 2009 7:02 pm

i'm using a 64-bit machine and don't even get a black screen. Help!

wasperen
Posts: 4
Joined: Sun May 23, 2010 7:30 pm

new firmware also does not help

Post by wasperen » Sun May 23, 2010 7:37 pm

Running 64 bits as well...

Just upgraded the camera to firmware 0200a... No change. Same

Code: Select all

05/23/10 21:28:05.791151 zmc_m7[-1].WAR-zm_rtp_data.cpp/57 [Discarding packet for unrecognised ssrc 1a5e6cff]
05/23/10 21:28:05.792924 zmc_m7[-1].WAR-zm_rtp_data.cpp/57 [Discarding packet for unrecognised ssrc 7634dde9]
05/23/10 21:28:05.794959 zmc_m7[-1].WAR-zm_rtp_data.cpp/57 [Discarding packet for unrecognised ssrc 4cba154d]
ad infinitum...


The only option that I now have is through ffmpeg, but that just doesn't seem right.

Oh well... bring my IP7132 back I guess. :evil:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests