Search found 162 matches

by monex
Mon Sep 17, 2012 6:54 pm
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: AUTH_HASH_SECRET to hashed stops rendering of videos: BUG!?
Replies: 3
Views: 2633

Re: AUTH_HASH_SECRET to hashed stops rendering of videos: BU

Hi, I've recently had a user with a similar issue. The final solution was to adjust the timezone in the php.ini file: Edit /etc/php5/apache2/php.ini and edit the value for date.timezone, for a list of allowed values have a look at http://www.php.net/manual/en/timezones.php (you have to choose your t...
by monex
Sun Sep 02, 2012 2:38 pm
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: ZM Homepage not running - after moving to other folder
Replies: 5
Views: 1931

Re: ZM Homepage not running - after moving to other folder

Hi,

If you are moving the ZM Web folder to a different directory you have to adjust the apache2 configuration too. Have a look at /etc/apache2/conf.d/zm.conf and change the directory so that it matches you new directory.

Hope this helps
by monex
Fri Jul 27, 2012 7:36 pm
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: ZM 1.25 libffmpeg0 and libavdevice53
Replies: 1
Views: 1019

Re: ZM 1.25 libffmpeg0 and libavdevice53

Hi,

the ffmpeg ABI anf API changed and is not compatible anymore with the built packages. I have to rebuild the packages to get it working again.
by monex
Fri Jul 27, 2012 7:35 pm
Forum: Website Issues
Topic: ZM Hompage not running - after moving to other folder
Replies: 2
Views: 4952

Re: ZM Hompage not running - after moving to other folder

Hi,

I think you should have to edit the paths in apache config file too, otherwise the required php options are not set.
It is located at /etc/apache2/conf.d/zm.conf.

Hope this helps

Dirk
by monex
Wed Mar 21, 2012 7:47 pm
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: zm restart
Replies: 1
Views: 1131

Re: zm restart

Hi,

can you pleas post which version of the rpm you are using. You can get the installed version with

Code: Select all

rpm -qa | grep ZoneMinder
by monex
Thu Feb 09, 2012 7:34 pm
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: zm.Config doesnt exist
Replies: 3
Views: 2433

Re: zm.Config doesnt exist

Maybe the cause for the problem is already posted here: this: http://www.zoneminder.com/forums/viewtopic.php?f=29&t=18735 In your case I also would suggest to remove /root/.my.cnf file too to start clean again. Then log in to MySQL: mysql -p And follow the steps from previous post. Hope this helps
by monex
Thu Feb 09, 2012 7:28 pm
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: zm.Config doesnt exist
Replies: 3
Views: 2433

Re: zm.Config doesnt exist

Hi, recreating the database is very simple. Log in to MySQL as user root and drop the database: drop database zm; Dropping the database will loose all events There is a mechanism to prevent multiple database creation in zm_database_init. The messages states out to the right direction but doesn't tel...
by monex
Fri Jan 27, 2012 9:27 pm
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: redirecting to systemctl
Replies: 7
Views: 3372

Re: redirecting to systemctl

Hi, I forgot to add one more thing which changed with the use of systemd: To enable mysql, apache2 and ZoneMinder at boot time you should use systemctl enable apache2.service systemctl enable mysql.service systemctl enable zm.service I guess the wiki also needs an update here too :) Hope this helps ...
by monex
Fri Jan 27, 2012 9:23 pm
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: redirecting to systemctl
Replies: 7
Views: 3372

Re: redirecting to systemctl

Hi,

you are right, by using systemd the default output is redirected to /var/log/messages. I wrote a notice for that to the howto in the wiki. To set up a root password by running mysql_secure_installation. Then proceed with the regular steps.

Hope this helps
Dirk
by monex
Thu Jan 19, 2012 7:52 pm
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: [RESOLVED!] New install worked, now gets 500 error
Replies: 5
Views: 2385

Re: [RESOLVED!] New install worked, now gets 500 error

Hi,

glad to see that you've got it working now :)
Sometimes the final solution is quite simple ;)

Have a lot of fun
Monex
by monex
Tue Jan 17, 2012 7:57 pm
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: [RESOLVED!] New install worked, now gets 500 error
Replies: 5
Views: 2385

Re: New install worked, now gets 500 error

Hi, ZoneMinder has an own apache conf file. Please verify that it located in /etc/apache2/conf.d/ or in an other proper location for your apache installation. You should restart apache2 after the ZoneMinder installation so that this file gets read. The file should have the following contents (replac...
by monex
Mon Jan 16, 2012 6:52 pm
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: service zm start FAILED - first attempt at running
Replies: 2
Views: 1391

Re: service zm start FAILED - first attempt at running

Hi, it looks like the Config table is broken. Easiest way is to reinstall the database. You can do this by dropping the zm database (in mysql enter drop database zm) and dump the file zm_create.sql in (http://www.zoneminder.com/wiki/index.php/CentOS#Configure_MySQL). I don't know enough about the ac...
by monex
Sun Jan 01, 2012 3:56 pm
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: zm will not start - "ZM_PATH_LOGS" not allowed while "strict
Replies: 9
Views: 3820

Re: zm will not start - "ZM_PATH_LOGS" not allowed while "st

Hi,

I think I have at least a fix for the broken Config table contents. You find new packages in the repository maybe you want to try them out and test if it solve the issue.

Have a lot of fun
Monex
by monex
Sun Jan 01, 2012 9:57 am
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: zm will not start - "ZM_PATH_LOGS" not allowed while "strict
Replies: 9
Views: 3820

Re: zm will not start - "ZM_PATH_LOGS" not allowed while "st

Hi, Dec 31 18:40:14 xal9001 zmpkg[4230]: INF [Command: start] Dec 31 18:40:14 xal9001 zmpkg[4239]: INF [Command: stop] I guess that this is the root of the problem. Maybe systemd kills the first process when invoking the stop command which will cause the database corruption. I could reproduce the da...
by monex
Sat Dec 31, 2011 5:53 pm
Forum: ZoneMinder 1.25.x
Topic: zm will not start - "ZM_PATH_LOGS" not allowed while "strict
Replies: 9
Views: 3820

Re: zm will not start - "ZM_PATH_LOGS" not allowed while "st

Hi, I discovered this issue too. It looks like it has something to do with parallel calls of zmpkg.pl. I don't know why but it will recreate the contents of the Config table which isn't good when it runs parallel. This can happen during rpm upgrade as there is a double call of via systemd which will...