Search found 27 matches

by BobLaske
Thu May 02, 2019 6:44 pm
Forum: ZoneMinder 1.24.x
Topic: Error Message "Mootools not found"
Replies: 12
Views: 7828

Re: Error Message "Mootools not found"

All you people saying the same thing but not one person took the time to come back and explain what happened and/or how to fix it? :). It's now 2019, I'm running 1.32... I think since I cannot see the dashboard as I am also getting this error. Now my dashboard won't even come up and no idea what sug...
by BobLaske
Thu Apr 11, 2019 6:21 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: Old problem? 'Failed to set UVC probe control'
Replies: 3
Views: 1220

Re: Old problem? 'Failed to set UVC probe control'

Yes, one of my test cameras is also a logitech however, this is happening with microsoft studio cams also.
These are the only two types of hd cameras I have on hand. I could try low red cams and see what happens.
by BobLaske
Wed Apr 10, 2019 7:11 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: Shadows set off motion
Replies: 4
Views: 1119

Re: Shadows set off motion

Thanks again, this helped to better understand also.
by BobLaske
Wed Apr 10, 2019 7:11 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: Solution for multi analog via USB?
Replies: 3
Views: 1108

Re: Solution for multi analog via USB?

So the question remains. How can multiple USB cameras be installed?

viewtopic.php?f=38&t=28151&p=110151#p110151
by BobLaske
Wed Apr 10, 2019 7:09 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: Old problem? 'Failed to set UVC probe control'
Replies: 3
Views: 1220

Re: Old problem? 'Failed to set UVC probe control'

No one has seen this problem? I've found it all over the Internet but no answers that seem to work. There seems to be some sort of memory or other conflict when trying to use more than one USB camera. I would like to solve this in order to allow multiple USB cams. Does anyone have anything to offer ...
by BobLaske
Thu Mar 28, 2019 3:14 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: this just happened overnight
Replies: 13
Views: 3037

Re: this just happened overnight

So, are we supposed to report this or start a new post asking who/how many others are seeing this problem? Obviously, I'm not alone which means others might think it's something they are doing wrong.
by BobLaske
Fri Mar 22, 2019 5:58 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: this just happened overnight
Replies: 13
Views: 3037

Re: this just happened overnight

@mikb I've looked at the processes when this happens and don't see anything unusual. zmd seems to be running but the GUI is dead, cannot reach it anymore. In those cases, I've tried restarting the service but that only worked once, never again. The only way to get things back is to fully reboot the ...
by BobLaske
Fri Mar 22, 2019 2:32 am
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: this just happened overnight
Replies: 13
Views: 3037

Re: this just happened overnight

Please, let me know how I can help. I can easily get it to crash simply my playing with settings. In some cases, the only way to get zm back is to fully reboot the server since restarting the service doesn't do it.
by BobLaske
Wed Mar 20, 2019 7:13 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: this just happened overnight
Replies: 13
Views: 3037

Re: this just happened overnight

I understand. I'm not a coder but I am the head of a software project and the one thing we do not ever stand for is ANY reason for something to crash. No matter what you do to it, it should give you an error, complain, call you names, not serve you breakfast for a month but never crash. >Do experime...
by BobLaske
Tue Mar 19, 2019 5:34 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: this just happened overnight
Replies: 13
Views: 3037

Re: this just happened overnight

It's a fresh install and only using 20GB of a 1TB drive so I think what you're talking about is related to something else. >It's likely you've got a memory corruption due to data being delivered from the camera not being the expected size and shape, >exceeding a storage allocation somewhere, and tha...
by BobLaske
Mon Mar 18, 2019 8:47 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: Solution for multi analog via USB?
Replies: 3
Views: 1108

Re: Solution for multi analog via USB?

Yes, I have some of those also but need a way to add analog cameras using USB. Mainly, it is to see if it can be done. The only four channel I have is a GXV3504 Grandstream but I'd like to see what could be used via one single USB port. I've tried connecting multiple local USB cams but that never wo...
by BobLaske
Mon Mar 18, 2019 7:46 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: Solution for multi analog via USB?
Replies: 3
Views: 1108

Solution for multi analog via USB?

I've been looking for a way to connect analog cameras into my system which is a mini PC with no PCI slots. Therefore, I need something that can connect via USB. I've come across those cheap EasyCap devices but have read that they do only 1FPS which is useless. Wondering if others have had to deal wi...
by BobLaske
Mon Mar 18, 2019 5:44 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: this just happened overnight
Replies: 13
Views: 3037

Re: this just happened overnight

Hi, I like how you broke things down and how you 'fixed' the image :). How did you do that? I failed the post the resolution since I had tried a number of variations. At the time of the image, the camera was set to 1600x900 and so was ZM. However, now that I'm playing with it again, here is what I'v...
by BobLaske
Sat Mar 16, 2019 4:50 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: this just happened overnight
Replies: 13
Views: 3037

this just happened overnight

Without changing any settings, the night before, the output was fine. This morning, the image looks like this. 2019-03-16_085954.png I rebooted the server and still the same output. The camera is a very basic IP camera, reached by going to http://192.168.12.241:8080/?action=stream on a browser. Usin...
by BobLaske
Thu Mar 14, 2019 10:45 pm
Forum: ZoneMinder 1.32.x
Topic: Old problem? 'Failed to set UVC probe control'
Replies: 3
Views: 1220

Old problem? 'Failed to set UVC probe control'

I've been trying to get a Logitech, Inc. QuickCam Orbit/Sphere AF working with ZM 1.32 (Ubuntu server 18.04) but keep seeing a problem. Looking around on the net, a lot, finds me a lot of old posts about problems relating to this error but nothing I've read has worked. A suggestion I read was to ins...