Search found 26 matches

by bjb1959
Wed Jan 02, 2019 3:05 am
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: upgrading os to latest version breaks zoneminder again as usual
Replies: 1
Views: 322

upgrading os to latest version breaks zoneminder again as usual

back to not working as usual after a distro upgrade. even complete uninstall and following instructions exactly don't work. zoneminder service won't start again and I have spent way too many hours trying to get it to work. I go through this every single time and it just isn't worth it any longer. I ...
by bjb1959
Mon Jul 23, 2018 3:30 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: can't use webcam with apps while zoneminder is running
Replies: 2
Views: 415

Re: can't use webcam with apps while zoneminder is running

no worries, I can just shut it down to use a different app. no big deal, just wondered if there was a way to do it. Thanks.
by bjb1959
Thu Jul 19, 2018 5:42 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: can't use webcam with apps while zoneminder is running
Replies: 2
Views: 415

can't use webcam with apps while zoneminder is running

I notice that while zoneminder is running I am unable to use my webcam for apps like skype or OBS etc. I have to manually stop the zoneminder service to use the other apps and then manually start it again. is there a way to have zoneminder running and still use the webcam for other apps trying to ac...
by bjb1959
Tue Jul 10, 2018 6:02 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off
Replies: 10
Views: 967

Re: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off

:) yep. My guess is the deleting the zm database was the key. my guess is the first time I installed I missed a step and uninstalling/reinstalling zoneminder wasn't enough. at any rate, any one reading this with similar issues starting all over clean may work for you as well.
by bjb1959
Tue Jul 10, 2018 5:10 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off
Replies: 10
Views: 967

Re: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off

OK, got it. I did a complete uninstall of zoneminder, deleted the mysql database for zm through phpmyadmin and reinstalled following the instructions to the letter and now my cameras work when I add them. Thank you very much for the input.
by bjb1959
Tue Jul 10, 2018 2:53 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off
Replies: 10
Views: 967

Re: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off

Thanks but I have tried all of these things. I have had zoneminder 1.30 working with these same cameras in the past on ubuntu 18.04 on my old computer that took a dump. I got a new machine, hp omen with nvidia 1070 and installed ubuntu 18.04 fresh on the 256 GB SSD drive. As I say, I am able to get ...
by bjb1959
Mon Jul 09, 2018 1:42 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off
Replies: 10
Views: 967

Re: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off

I don't expect that I will get any response but I have decided to just call it quits with zoneminder. it is always extremely difficult to get working and I go through this every time I upgrade or get a new system. I will just use the Android app and Web App through d-link instead but thanks for tryi...
by bjb1959
Mon Jul 09, 2018 12:24 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off
Replies: 10
Views: 967

Re: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off

I also notice that if zoneminder is running the Cheese app in Ubuntu will not show my webcam but it works if I stop the zoneminder service so it is taking control of the video device it just won't show any image from either of them.
by bjb1959
Sat Jul 07, 2018 3:19 am
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off
Replies: 10
Views: 967

Re: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off

I tried your recommendation and the camera is now in red and doesn't even try to open so that would be wrong. any other ideas?
by bjb1959
Sat Jul 07, 2018 3:17 am
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off
Replies: 10
Views: 967

Re: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off

PAL? in the U.S.? I have never used that in the past. I set these up the same way I had them set up in my last Ubuntu 18.04/zoneminder 1.30.4 install on my old machine I just replaced that worked fine 2 weeks ago so I am confused why all of a sudden I should use PAL. What would have changed in 2 wee...
by bjb1959
Fri Jul 06, 2018 3:13 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off
Replies: 10
Views: 967

cameras don't display image from camera, windo just flashes on and off

I Got a new computer and installed Ubuntu 18.04 fresh. Local webcam on /dev/video0 and remote camera don't show image/video from camera. it appears to be connected i.e. it is in green not red but when I click on the camera the window opens and it looks like it tries to show the image but then flashe...
by bjb1959
Fri May 04, 2018 3:39 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: zm login page works in chrome on android but not desktop, php code is displayed
Replies: 5
Views: 619

Re: zm login page works in chrome on android but not desktop, php code is displayed

I went ahead and used the script even though zoneminder was already installed and it worked so thanks much for that. must have been a setting somewhere in apache2 or php is my guess just have no idea what. Thanks again.
by bjb1959
Fri May 04, 2018 1:44 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: zm login page works in chrome on android but not desktop, php code is displayed
Replies: 5
Views: 619

Re: zm login page works in chrome on android but not desktop, php code is displayed

I had some issues with upgrades and PHP7.x not being replaced. Make sure you disable PHP7.1 in Apache and enable PHP7.2. I discovered that you really do not have to use PHP7.2 Bionic. Upgrading from 17.10 to 18.04 Zoneminder will still work but the Zoneminder API's may not work. You can also instal...
by bjb1959
Thu May 03, 2018 6:54 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: zm login page works in chrome on android but not desktop, php code is displayed
Replies: 5
Views: 619

Re: zm login page works in chrome on android but not desktop, php code is displayed

https://wiki.zoneminder.com/Common_Issues_with_Zoneminder_Installation_on_Ubuntu#Ubuntu_17.10_with_ZM_1.30.4_Upgrade_to_Ubuntu_18.04_with_ZM_1.30.4 did this already. didn't make a difference. I even completely uninstalled zoneminder and reinstalled following the ubuntu 18.04 instructions. anything ...
by bjb1959
Thu May 03, 2018 3:20 pm
Forum: ZoneMinder 1.30.x
Topic: zm login page works in chrome on android but not desktop, php code is displayed
Replies: 5
Views: 619

zm login page works in chrome on android but not desktop, php code is displayed

I upgraded from Ubuntu 17.10 to 1804 and, of course, it broke my zoneminder install. I have uninstalled and reinstalled several times. I verified that php works correctly using a test.php in the root and accessing it remotely via web browser to make sure it worked and it does. However, if I try to l...