Search found 85 matches

by lpallard
Sun Mar 20, 2016 5:53 pm
Forum: ZoneMinder 1.29.x
Topic: Upgrade from 1.28 on centos 7 fails with DB upgrade errors
Replies: 2
Views: 1161

Re: Upgrade from 1.28 on centos 7 fails with DB upgrade errors

Good catch. I blindly assumed the permissions were OK since I had duplicated the real database in Mysql for testing purposes without making sure the step 2 of the install section was met. Now with the perms all set up I could run the perl update script. Just for my own curiosity, what has changed be...
by lpallard
Sat Mar 19, 2016 7:42 pm
Forum: ZoneMinder 1.29.x
Topic: Upgrade from 1.28 on centos 7 fails with DB upgrade errors
Replies: 2
Views: 1161

Upgrade from 1.28 on centos 7 fails with DB upgrade errors

Hello, I had ZM 1.28 running well on a centos 7 VPS, but I decided to perform a system wide yum update and of course zoneminder was upgraded to 1.29. After the system upgrade I rebooted the server and found ZM's webpage issueing the following error: [code]SQL-ERR 'SQLSTATE[42S02]: Base table or view...
by lpallard
Sun Jan 18, 2015 2:34 pm
Forum: ZoneMinder 1.28.x
Topic: MariaDB and ZM issues
Replies: 7
Views: 2537

Re: MariaDB and ZM issues

Hey knnniggett I fully understand your POV. You are right when you say that I like to fiddle with installs but normally when I reach a point where everything runs fine and stable, I leave it alone. This is not the case with ZM because I could never get it to work well with my current hardware which ...
by lpallard
Sat Jan 17, 2015 2:15 pm
Forum: ZoneMinder 1.28.x
Topic: MariaDB and ZM issues
Replies: 7
Views: 2537

Re: MariaDB and ZM issues

There are actually several issues: Firstly: In my experience ZM was running "decently" on a Centos 6.5 install. This time I had to change some stuff and reinstalled centos 6.5 (because ZM doesnt not support centos 7 yet) then upgraded the distro immediately to 6.6 via yum. I would have expected ZM t...
by lpallard
Mon Jan 12, 2015 1:32 am
Forum: ZoneMinder 1.28.x
Topic: MariaDB and ZM issues
Replies: 7
Views: 2537

Re: MariaDB and ZM issues

Ok I managed to dig deeper into this issue: 1. The webinterface crawling to a halt was due to the Logs table being extremely big with more than 108 million entries (20.5GB). I truncated the table and now everything is fine. I also changed the log levels to "Warning" for all four log facilities. I am...
by lpallard
Sun Jan 11, 2015 9:58 pm
Forum: ZoneMinder 1.28.x
Topic: MariaDB and ZM issues
Replies: 7
Views: 2537

Re: MariaDB and ZM issues

[quote]The main change in 1.28 was switching from the legacy mysql library to the PDO. Perhaps that is causing the issue. [/quote] I am sure that I am not the only one to use MariaDB as the backend. Others see this kind of behavior? YOu find that the db logging brings ZM to a crawl? How do you disab...
by lpallard
Sun Jan 11, 2015 6:59 pm
Forum: ZoneMinder 1.28.x
Topic: MariaDB and ZM issues
Replies: 7
Views: 2537

MariaDB and ZM issues

We have a centos 6.6 VM running zm 1.28.0 from the zmrepo packages and installed using the instructions provided by the devs of this project. All seems to have gone well. Now we have noticed that the application (ZM) is not performing as intended. Event playback is severely screwed up (dropped frame...
by lpallard
Sun Nov 16, 2014 8:56 pm
Forum: User Contributions
Topic: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6
Replies: 124
Views: 43845

Re: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6

Hey knigggett I'lll try what you suggested for the auth hash issue, but in the meantime I had to migrate ZM to a new centos VM and I am having an issue to connect to MySQL.. ZM is now installed on a Centos 6.6 minimal installl and all went fine. I have modified the /etc/zm.conf file as needed to con...
by lpallard
Sat Oct 11, 2014 2:46 pm
Forum: User Contributions
Topic: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6
Replies: 124
Views: 43845

Re: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6

hey knnniggett I haven't had a chance yet to test the passphrase issue but will do. In the meantime, do you have an idea what could be causing picture corruption on the stream? (See attached screenshots of the replay events). In a week, almost 600 events were generated and recorded and 585 (roughly)...
by lpallard
Sat Sep 13, 2014 10:17 pm
Forum: User Contributions
Topic: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6
Replies: 124
Views: 43845

Re: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6

Hmmmm I think we're getting somewhere...

Yes it does work! You think something's wrong with some hash libraries?
by lpallard
Sat Sep 13, 2014 8:37 pm
Forum: User Contributions
Topic: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6
Replies: 124
Views: 43845

Re: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6

Sorry buddy for not replying earlier.... I have been running around a lot lately and couldnt login here before... No, my passphrase is not using strange characters (like punctuation symbols) only alphanumeric with both upper & lower case A good example (not the actual passphrase lol) would be: "EF1e...
by lpallard
Fri Sep 12, 2014 1:37 am
Forum: User Contributions
Topic: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6
Replies: 124
Views: 43845

Re: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6

User authentication is responsible for the issue! GO figure, I dunno! I tested 5 or 6 times, enable authentication with Hash secret passphrase, set admin password, restart zoneminder service, and bam! live stream is gone. I deactivate auth, restart zoneminder service, and live stream is back. You ha...
by lpallard
Fri Sep 12, 2014 12:42 am
Forum: User Contributions
Topic: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6
Replies: 124
Views: 43845

Re: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6

Fixed the paths back to defaults but its not helping...

oops clicked submit too fast!

I will try to see if i can find a trace somewhere of whats going on.... weird.
by lpallard
Thu Sep 11, 2014 11:46 pm
Forum: User Contributions
Topic: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6
Replies: 124
Views: 43845

Re: Zoneminder RPM & SRPMS for Red Hat & CentOS 6

I went ahead and reinstalled ZM and a new database. It must be an option of some sort creating problems because right after installation and database configuration, I went to the ZM webinterface, added my camera source in a monitor, immediately the source came up green and live stream worked. Then I...