zmninja inconsistency

Discussion topics related to mobile applications for ZoneMinder
Post Reply
lorenjz
Posts: 24
Joined: Fri Feb 28, 2020 12:25 am

zmninja inconsistency

Post by lorenjz » Tue Sep 01, 2020 8:19 pm

I think I'm starting to get my configuration nailed down and I am impressed with how much you can do with zoneminder, the event server and zmninja. The one stumbling block for my wife and I is that about 80% of the time when we load the app on our phones (android) the only way to get the montage and live views to display anything is to go to settings click the save button and then return to the desired view. If we don't do that all we see is a blank area where the video should be displayed with three dots (in either view). Is there something that I have configured incorrectly?

Thanks for your help

Loren

User avatar
asker
Posts: 1413
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:12 pm

Re: zmninja inconsistency

Post by asker » Thu Sep 03, 2020 11:35 pm

I've never been able to replicate this, but I have heard of this happening.

1. Do you use ZM auth?
2. Which version ZM?
3. Please follow https://zmninja.readthedocs.io/en/lates ... ort-errors on how to localize logs and please send them to me.
--
My collection of ZoneMinder learnings:
https://wiki.zoneminder.com/Various_ZM_thoughts

lorenjz
Posts: 24
Joined: Fri Feb 28, 2020 12:25 am

Re: zmninja inconsistency

Post by lorenjz » Fri Sep 04, 2020 12:48 pm

asker wrote:
Thu Sep 03, 2020 11:35 pm
I've never been able to replicate this, but I have heard of this happening.

1. Do you use ZM auth?
yes
asker wrote:
Thu Sep 03, 2020 11:35 pm
2. Which version ZM?
1.34.20

Attached is a log following the instructions. To clarify I cleared the log closed zmninja, opened the app it worked, closed it, reopened it and then had the issue. I hope that isn't too much extra to slog through.
Attachments
20200903zmNinjaLog.txt
(20.49 KiB) Downloaded 32 times

User avatar
asker
Posts: 1413
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:12 pm

Re: zmninja inconsistency

Post by asker » Wed Sep 09, 2020 1:55 am

I don’t see anything wrong with the logs.
1. Does it happen all the time or only some times?
2. Any chance I can get a test ZM account on your server?
--
My collection of ZoneMinder learnings:
https://wiki.zoneminder.com/Various_ZM_thoughts

lorenjz
Posts: 24
Joined: Fri Feb 28, 2020 12:25 am

Re: zmninja inconsistency

Post by lorenjz » Thu Sep 17, 2020 7:55 pm

Thanks for looking at the logs, I appreciate it.

It only happens some of the time. I'll blast you info about a test account via pm.

SkippyDo
Posts: 196
Joined: Mon Nov 20, 2017 6:49 pm

Re: zmninja inconsistency

Post by SkippyDo » Fri Sep 18, 2020 11:51 am

I have this happen to me as well. I can repeat this via:

Launch zmNinja with montage view -> All OK
Background zmNinja (wipe off screen [or whatever that action is])
Launch zmNinja -> monitors all show "...." (and lots of flickering)

If I clear API cache and exit and restart the monitors return. ALSO, and easier/quicker, if I click on any zmNinja menu item and then click on Monitors the Monitor views come back.

Android 10
zmNinja v1.4.009

User avatar
asker
Posts: 1413
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:12 pm

Re: zmninja inconsistency

Post by asker » Sun Sep 20, 2020 12:34 pm

SkippyDo, can you reliably replicate this every time? I've set up a test account with lorenjz on my android device and waiting for the situation to reproduce.
--
My collection of ZoneMinder learnings:
https://wiki.zoneminder.com/Various_ZM_thoughts

User avatar
asker
Posts: 1413
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:12 pm

Re: zmninja inconsistency

Post by asker » Tue Sep 22, 2020 9:12 pm

I haven't been able to replicate this over 72 hours with lorenjz's server and my android 8 device.
So my presumption is it is an android client specific issue. I've put in some additional guards in a modified apk. If someone can easily replicate this issue, please contact me at pliablepixels at gmail and try the APK. Please send logs after that.
--
My collection of ZoneMinder learnings:
https://wiki.zoneminder.com/Various_ZM_thoughts

SkippyDo
Posts: 196
Joined: Mon Nov 20, 2017 6:49 pm

Re: zmninja inconsistency

Post by SkippyDo » Wed Sep 23, 2020 7:53 am

asker wrote:
Sun Sep 20, 2020 12:34 pm
SkippyDo, can you reliably replicate this every time? I've set up a test account with lorenjz on my android device and waiting for the situation to reproduce.
Yes.

Sent you my logs.

Let me know if there's anything else I can do.

Will subscribe to this thread so I don't miss follow-ups!

SkippyDo
Posts: 196
Joined: Mon Nov 20, 2017 6:49 pm

Re: zmninja inconsistency

Post by SkippyDo » Sat Sep 26, 2020 9:20 am

The monitor issue is cleared up (for sure) but now I am no longer getting event notifications.

I've run through all the debug stuff per https://zmeventnotification.readthedocs ... situations and everything looks as it should.

According to my phone I haven't received any notifications since I installed the APK. Nothing else has changed.

It's like I disabled notifications on my phone but that it not the case.

Is this a coincidence or?

User avatar
asker
Posts: 1413
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:12 pm

Re: zmninja inconsistency

Post by asker » Sat Sep 26, 2020 11:42 am

Are you on ES 6? If not you would have received a pop up reminds ng you.
--
My collection of ZoneMinder learnings:
https://wiki.zoneminder.com/Various_ZM_thoughts

SkippyDo
Posts: 196
Joined: Mon Nov 20, 2017 6:49 pm

Re: zmninja inconsistency

Post by SkippyDo » Sat Sep 26, 2020 12:23 pm

Yes, 6.0 (had installed and was running it for a while now). ZM is 1.34.20.

Things were all working fine until I had that "encounter" with letsencrypt (the renewals messing up cert permissions), which you helped guide me toward a solution. Then I jumped into this subject's thread, in which you resolved the monitor issue.

User avatar
asker
Posts: 1413
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:12 pm

Re: zmninja inconsistency

Post by asker » Sat Sep 26, 2020 12:34 pm

Try this:
1. Edit tokens.txt and remove all entries
2. Restart ES
3. Start zmNinja
4. Make sure new token shows up in tokens.txt
5. Send an alarm and look at ES logs.
--
My collection of ZoneMinder learnings:
https://wiki.zoneminder.com/Various_ZM_thoughts

SkippyDo
Posts: 196
Joined: Mon Nov 20, 2017 6:49 pm

Re: zmninja inconsistency

Post by SkippyDo » Sat Sep 26, 2020 1:03 pm

That was the first thing I did (those steps). It populates fine. Nothing looks out of whack in the logs.

It's really like my phone just won't receive the notifications, that it's got a setting that's blocking, but I don't have anything blocked that I can see: I have a few other apps that I allow; zmNinja shows it's not blocked and the last notification was 3 days ago.

Can I install the previous version of zmNinja to test this?

User avatar
asker
Posts: 1413
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:12 pm

Re: zmninja inconsistency

Post by asker » Sat Sep 26, 2020 1:55 pm

SkippyDo wrote:
Sat Sep 26, 2020 1:03 pm
That was the first thing I did (those steps). It populates fine. Nothing looks out of whack in the logs.

It's really like my phone just won't receive the notifications, that it's got a setting that's blocking, but I don't have anything blocked that I can see: I have a few other apps that I allow; zmNinja shows it's not blocked and the last notification was 3 days ago.

Can I install the previous version of zmNinja to test this?
Yes just delete the apk and re-install the old one.
--
My collection of ZoneMinder learnings:
https://wiki.zoneminder.com/Various_ZM_thoughts

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest