Many events, without any movement

Support and queries relating to all previous versions of ZoneMinder
Post Reply
Renato
Posts: 16
Joined: Wed Feb 09, 2005 3:54 pm
Location: Rio de Janeiro / Brasil
Contact:

Many events, without any movement

Post by Renato » Thu Apr 06, 2006 8:04 pm

Hi Dudes,

Due to some problems, my ZoneMinder server was some months turned off. Now I decided to reinstall it, and everything worked well but right now without movements many events they are generated.

Except for the image blend parameter, all the others are as in the previous versions of ZoneMinder, with which I never had problems (at least, no such big problems).

In the link bellow I put a file with some events (without movements) and the log of my system.

http://s52.yousendit.com/d.aspx?id=1EHR ... 39YIAQ71PC

I have nine cameras, but i trying with this one . . .

Monitor 2(LABSIG02)
Id : 2
Name : LABSIG02
Type : Remote
Host : <user>:<pw>@<IP>
Port : 80
Path : video.cgi
Width : 320
Height : 240
Palette : 4
Colours : 3
Event Prefix : S2-
Label Format : %%s - %y/%m/%d %H:%M:%S
Label Coord : 0,0
Image Buffer Count : 40
Warmup Count : 25
Pre Event Count : 10
Post Event Count : 10
Alarm Frame Count : 1
Section Length : 600
Maximum FPS : 10.00
Reference Blend %ge : 7
Track Motion : 0
Function: 2 - Monitor
Zones : 1
Id : 2
Label : All
Type: 1 - Active
Alarm RGB : ff0000
Check Method: 3 - Blobs
Min Pixel Threshold : 25
Max Pixel Threshold : 0
Min Alarm Pixels : 3
Max Alarm Pixels : 75
Filter Box : 3,3
Min Filter Pixels : 3
Max Filter Pixels : 75
Min Blob Pixels : 2
Max Blob Pixels : 0
Min Blobs : 1
Max Blobs : 0

What can I be making wrong?
[]s,
Renato Pinheiro
www.gpi.ufrj.br

User avatar
zoneminder
Site Admin
Posts: 5220
Joined: Wed Jul 09, 2003 2:07 pm
Location: Bristol, UK
Contact:

Post by zoneminder » Fri Apr 07, 2006 9:21 am

You say you have reinstalled, can you confirm which version you are now running. Also it would be useful to see some of the stats for the events as the scores are very low.
Phil

Renato
Posts: 16
Joined: Wed Feb 09, 2005 3:54 pm
Location: Rio de Janeiro / Brasil
Contact:

Post by Renato » Fri Apr 07, 2006 1:16 pm

Hi Phil,

I installed the last version of ZoneMinder (1.22.0), in a FC3 system (I had problems with the installation cds of FC5). All this was installed in an Atlhon 1.6Ghz with 2Gb of memory and with a 250Gb HD.

At once, thank you for the help.
[]s,
Renato Pinheiro
www.gpi.ufrj.br

User avatar
zoneminder
Site Admin
Posts: 5220
Joined: Wed Jul 09, 2003 2:07 pm
Location: Bristol, UK
Contact:

Post by zoneminder » Fri Apr 07, 2006 3:27 pm

I think I have found an issue with the sensitivity of zones created with new monitors. I would suggest going to the zone edit window and selecting one of the presets to set the values to sensible values, which you can then amend as you wish.
Phil

Renato
Posts: 16
Joined: Wed Feb 09, 2005 3:54 pm
Location: Rio de Janeiro / Brasil
Contact:

Post by Renato » Fri Apr 07, 2006 9:48 pm

Exactly Phil, in the zone edit window I changed the parameters using the preset "BEST, MEDIUM SENSITIVITY", and now the events are being generated correctly.

Now I only need to do some minimum adjustments and everything will working again . . .

THANKS PHIL!

PS: I increased the parameter ZM_EVENT_IMAGE_DIGITS, after that the video stream didn't appear more, it only appeared again when I added the camera again. May be this be another issue . . .
[]s,
Renato Pinheiro
www.gpi.ufrj.br

jameswilson
Posts: 5111
Joined: Wed Jun 08, 2005 8:07 pm
Location: Midlands UK
Contact:

Post by jameswilson » Fri Apr 07, 2006 10:09 pm

the image digits refers to the way the images are named when saved eg 001, 002 with 3 digits or 01 02 with 2 so i think its best left alone unless you have a reason to change it. And of the top of my head i cant see any reason too?
James Wilson

Disclaimer: The above is pure theory and may work on a good day with the wind behind it. etc etc.
http://www.securitywarehouse.co.uk

Renato
Posts: 16
Joined: Wed Feb 09, 2005 3:54 pm
Location: Rio de Janeiro / Brasil
Contact:

Post by Renato » Sat Apr 08, 2006 3:40 am

Yeah, in my old install used ZM_EVENT_IMAGE_DIGITS with five digits, but now some events are recorded before I change the parameter.

Probably this causes the error . . . Well, all works fine now!

Ty for all . . .
[]s,
Renato Pinheiro
www.gpi.ufrj.br

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 13 guests