dynamic ip only static not available in my area

Support and queries relating to all previous versions of ZoneMinder
Post Reply
JBL
Posts: 28
Joined: Mon Feb 08, 2010 4:25 am

dynamic ip only static not available in my area

Post by JBL » Mon Apr 12, 2010 4:12 pm

hiya
i can access one time then my ip changes

what trick can i use to keep my ip static from the inside
iv got win and linux machines
some little wiget to run in the background to keep my ip from changing

i have tryed "keep my ip.exe" in one of my win machines dont work
ip changes after each outside connection to ZM

isp=dslextreme :x

any ideas or help greatly appreciated

jeff :)

User avatar
kingofkya
Posts: 1112
Joined: Mon Mar 26, 2007 6:07 am
Location: Las Vegas, Nevada

Post by kingofkya » Tue Apr 13, 2010 4:43 am

No-ip.com

Workes good and free too if you use there domain.

theirs a client on most distros debian ubuntu and arch I know for sure have it.

Thers also a windows client,

whatboy
Posts: 304
Joined: Mon Aug 31, 2009 10:31 pm

Post by whatboy » Tue Apr 13, 2010 5:03 am

There's also http://www.dyndns.com/ uses ddclient to update...

MarcoP
Posts: 46
Joined: Wed Mar 24, 2010 1:46 pm

Post by MarcoP » Tue Apr 13, 2010 5:19 am

First of all I'll suggest you to check if your router (if you got one) support dynamic dns, if so will show a list of supported services (dyndns is very common).

Create an account with the service you choose and setup your router.

Setting up the router have many pros but the most important one is that updates will be done as soon your external ip changes even if your PCs are switched off.

my 2 cents

JBL
Posts: 28
Joined: Mon Feb 08, 2010 4:25 am

ddns and dynamic ip, static not available

Post by JBL » Wed Apr 14, 2010 6:07 pm

hiya

so my router supports 2 ddns services both are pay type
i know of a free ddns service i found where i create a subdomain
like jefflarson.afraid.org with afraid is a domain name they own
and run a ddns updater app in one of my comps

this is " http://freedns.afraid.org/ "
im just haveing some trouble setting it up

i was hopeing there was a sneekey little app that would trick there
dynamic ip into thinking there was a internal computer transmitting data constantly maybe like a outgoing endless email "one byte" transmitted at
the max keepalive for the connection "as not to gobble up my bandwith" and ..........thats a :roll: theroy based on the :roll: assumption that the dynamic ip won't change during a transmit session from my end

is my asumption about outgoing traffic keeping the ip from changing during a transmit session correct ?

anything like that out there ?

jeff

User avatar
kingofkya
Posts: 1112
Joined: Mon Mar 26, 2007 6:07 am
Location: Las Vegas, Nevada

Post by kingofkya » Wed Apr 14, 2010 8:39 pm

you don't have a choice because the ip expires (my isp sets them to a month) i still use noip just to make sure i can still get to my server.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests