No video after upgrade-solved

Forum for questions and support relating to 1.33.x development only.
Post Reply
kradoow
Posts: 4
Joined: Mon Jan 21, 2019 7:48 pm

No video after upgrade-solved

Post by kradoow » Tue Jan 22, 2019 4:02 pm

So my previous version of zoneminder kept popping up saying there was an update. So after getting annoyed of seeing the pop up I, like a fool, I decided to upgrade. I am running Bionic, I saw an error message when trying to do the update that there was no release candidate for Bionic. So I looked for a solution and saw on a ppa page to use the http://ppa.launchpad.net/iconnor/zoneminder-master ppa so I did.
It seems to be running, I can see the stills so I know it is capturing but I am not able to see any video, in firefox or chrome.
The console page also shows that it capturing with various 13fps 1.02MB/s on the 3 cameras, 2 Axis M1065-lw and a M1034-w.
When I click on a camera the page comes up with the events but refreshes constantly which makes it difficult to even click on an event.
There is no image though, every so often I can the camera name appear but (the timestamp).

I have install the cambozola .jr, php7.2-cgi.

etc/zm/zm.conf

Code: Select all

ZM_PATH_DATA=/usr/share/zoneminder
ZM_PATH_BIN=/usr/bin
ZM_PATH_LIB=/usr/lib/x86_64-linux-gnu
ZM_PATH_CONF=/etc/zm
ZM_PATH_WEB=/usr/share/zoneminder/www
ZM_PATH_CGI=/usr/lib/zoneminder/cgi-bin
ZM_WEB_USER=www-data
ZM_WEB_GROUP=www-data
ZM_DB_TYPE=mysql
ZM_DB_HOST=localhost
ZM_DB_NAME=zm
ZM_DB_USER=zmuser
ZM_DB_PASS=zmpass
ZM_DB_SSL_CA_CERT=
ZM_DB_SSL_CLIENT_KEY=
ZM_DB_SSL_CLIENT_CERT=
ZM_SERVER_HOST=
______________________________

conf.d (I have altered this one, not sure what it should be)

Code: Select all

ZM_PATH_SWAP=/dev/shm
ZM_PATH_ZMS=/zm/cgi-bin/nph-zms
# ZM_PATH_ZMS=/usr/lib/zoneminder/cgi-bin/nph-zms
______________________________
Apache
zoneminder.conf

Code: Select all

# Remember to enable cgi mod (i.e. "a2enmod cgi").
ScriptAlias /zm/cgi-bin "/usr/lib/zoneminder/cgi-bin"
<Directory "/usr/lib/zoneminder/cgi-bin">
    Options +ExecCGI -MultiViews +SymLinksIfOwnerMatch
    AllowOverride All
    Require all granted
</Directory>

# Order matters. This alias must come first.
Alias /zm/cache /var/cache/zoneminder/cache
<Directory /var/cache/zoneminder/cache>
    Options -Indexes +FollowSymLinks
    AllowOverride None
    <IfModule mod_authz_core.c>
        # Apache 2.4
        Require all granted
    </IfModule>
    <IfModule !mod_authz_core.c>
        # Apache 2.2
        Order deny,allow
        Allow from all
    </IfModule>
</Directory>

Alias /zm /usr/share/zoneminder/www
<Directory /usr/share/zoneminder/www>
  Options -Indexes +FollowSymLinks
  <IfModule mod_dir.c>
    DirectoryIndex index.php
  </IfModule>
</Directory>

# For better visibility, the following directives have been migrated from the
# default .htaccess files included with the CakePHP project.
# Parameters not set here are inherited from the parent directive above.
<Directory "/usr/share/zoneminder/www/api">
   RewriteEngine on
   RewriteRule ^$ app/webroot/ [L]
   RewriteRule (.*) app/webroot/$1 [L]
   RewriteBase /zm/api
</Directory>

<Directory "/usr/share/zoneminder/www/api/app">
   RewriteEngine on
   RewriteRule ^$ webroot/ [L]
   RewriteRule (.*) webroot/$1 [L]
   RewriteBase /zm/api
</Directory>

<Directory "/usr/share/zoneminder/www/api/app/webroot">
    RewriteEngine On
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteRule ^ index.php [L]
    RewriteBase /zm/api
</Directory>
_____________________________________________
Log file error

Code: Select all

2019-01-22 10:57:42	web_js		13267	ERR	
getStreamCmdResponse stream error: Socket /var/run/zm/zms-454991s.sock does not exist. This file is created by zms, and since it does not exist, either zms did not run, or zms exited early. Please check your zms logs and ensure that CGI is enabled in apache and check that the PATH_ZMS is set correctly. Make sure that ZM is actually recording. If you are trying to view a live stream and the capture process (zmc) is not running then zms will exit. Please go to http://zoneminder.readthedocs.io/en/latest/faq.html#why-can-t-i-see-streamed-images-when-i-can-see-stills-in-the-zone-window-etc for more information. - checkStreamForErrors()	?view=watch	
2019-01-22 10:57:40	web_php		13267	ERR	
Socket /var/run/zm/zms-454991s.sock does not exist. This file is created by zms, and since it does not exist, either zms did not run, or zms exited early. Please check your zms logs and ensure that CGI is enabled in apache and check that the PATH_ZMS is set correctly. Make sure that ZM is actually recording. If you are trying to view a live stream and the capture process (zmc) is not running then zms will exit. Please go to http://zoneminder.readthedocs.io/en/latest/faq.html#why-can-t-i-see-streamed-images-when-i-can-see-stills-in-the-zone-window-etc for more information.	/usr/share/zoneminder/www/includes/functions.php	2088
_________
Can't find process with command of 'zma -m 1'
_______________________________________

Should I downgrade? is it possible?
Last edited by kradoow on Fri Jan 25, 2019 7:55 pm, edited 2 times in total.

rockedge
Posts: 1154
Joined: Fri Apr 04, 2014 1:46 pm
Location: Connecticut,USA
Contact:

Re: upgraded

Post by rockedge » Tue Jan 22, 2019 9:32 pm

hello! What operating system are you using and which version of ZM are you upgrading from?
there are some changes in the way the configuration is set up and how the web console CSS works so there is a difference between 1.30.4 and 1.33.1

kradoow
Posts: 4
Joined: Mon Jan 21, 2019 7:48 pm

Re: upgraded

Post by kradoow » Wed Jan 23, 2019 2:16 pm

Running xubuntu 18.04 LTS
1.30

kradoow
Posts: 4
Joined: Mon Jan 21, 2019 7:48 pm

Re: No video after upgrade

Post by kradoow » Fri Jan 25, 2019 7:54 pm

So I did a purge remove and did a new install, still 1.33.1 released on 23-Jan and it seems to be working again.

SteveGilvarry
Posts: 445
Joined: Sun Jun 29, 2014 1:12 pm
Location: Melbourne, AU

Re: No video after upgrade-solved

Post by SteveGilvarry » Sat Jan 26, 2019 5:15 am

FYI 1.32.x is still the stable release
https://launchpad.net/~iconnor/+archive ... inder-1.32
1.33 is development version which will result in next release at 1.34, so you will be on the bleeding edge, it works but may see more bugs as we are actively working on this and you have taken a point in time snapshot.
Production Zoneminder 1.35.x
Random Selection of Cameras (Dahua and Hikvision)
More Dev VM's than I care to count.

kradoow
Posts: 4
Joined: Mon Jan 21, 2019 7:48 pm

Re: No video after upgrade-solved

Post by kradoow » Mon Feb 04, 2019 10:37 pm

Running great after a week now. Actually the log show green and no errors, first ever since I have been running it, started in June.

Harold Marshall
Posts: 7
Joined: Sun Jan 19, 2020 4:19 pm

Re: No video after upgrade-solved

Post by Harold Marshall » Tue Jan 21, 2020 9:27 am

After a working 1.32 installation upgrade to 1.34, facing this issue.

Harold Marshall
Posts: 7
Joined: Sun Jan 19, 2020 4:19 pm

Re: No video after upgrade-solved

Post by Harold Marshall » Tue Jan 21, 2020 11:03 am

Time zone was not set after the upgrade. Setting it manually from the GUI resolved the issue.

DrJeff
Posts: 1
Joined: Fri Jan 24, 2020 6:30 am

Re: No video after upgrade-solved

Post by DrJeff » Fri Jan 24, 2020 6:33 am

Harold Marshall wrote:
Tue Jan 21, 2020 11:03 am
Time zone was not set after the upgrade. Setting it manually from the GUI resolved the issue.
Yup worked for me also the funny part in ZMNija it worked without the Timezone set to local Time Zone

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests