HD Analogue camera install

Forum for questions and support relating to the 1.32.x releases only.
Post Reply
Minder54
Posts: 3
Joined: Thu Jan 02, 2020 12:31 pm

HD Analogue camera install

Post by Minder54 » Thu Jan 02, 2020 1:08 pm

I am trying to use zoneminder to monitor a set of four Annke 4K HD analogue CCTV cameras, however I cannot get the system to display images the output log from zm is as follows:

zoneminder.service - ZoneMinder CCTV recording and surveillance system
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/zoneminder.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: active (running) since Thu 2020-01-02 11:42:44 GMT; 12s ago
Process: 3398 ExecStop=/usr/bin/zmpkg.pl stop (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 3413 ExecStart=/usr/bin/zmpkg.pl start (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 3427 (zmdc.pl)
Tasks: 9 (limit: 4525)
CGroup: /system.slice/zoneminder.service
├─3427 /usr/bin/perl -wT /usr/bin/zmdc.pl startup
├─3453 /usr/bin/zmc -m 1
├─3457 /usr/bin/perl -wT /usr/bin/zmfilter.pl --filter_id=1 --daemon
├─3462 /usr/bin/perl -wT /usr/bin/zmfilter.pl --filter_id=2 --daemon
├─3466 /usr/bin/perl -wT /usr/bin/zmaudit.pl -c
├─3473 /usr/bin/perl -wT /usr/bin/zmwatch.pl
├─3479 /usr/bin/perl -w /usr/bin/zmupdate.pl -c
├─3484 /usr/bin/perl -w /usr/bin/zmtelemetry.pl
└─3489 /usr/bin/perl -wT /usr/bin/zmstats.pl

Jan 02 11:42:58 mario-Satellite-L350 zmc_m1[3453]: INF [zmc_m1] [Failed to capture image from monitor 1 Monitor-1 (1/1)]
Jan 02 11:42:58 mario-Satellite-L350 zmc_m1[3453]: ERR [zmc_m1] [Invalid response status 404: Not Found]
Jan 02 11:42:58 mario-Satellite-L350 zmc_m1[3453]: ERR [zmc_m1] [Unable to get response, disconnecting]
Jan 02 11:42:58 mario-Satellite-L350 zmc_m1[3453]: INF [zmc_m1] [Return from Capture (-1), signal loss]

Can anyone shed any light on this in order to help me find the problem, thank you.
PS I am a complete novice, so please any help will be very much appreciated.

mikb
Posts: 474
Joined: Mon Mar 25, 2013 12:34 pm

Re: HD Analogue camera install

Post by mikb » Thu Jan 02, 2020 5:48 pm

Minder54 wrote:
Thu Jan 02, 2020 1:08 pm
set of four Annke 4K HD analogue CCTV cameras,

Jan 02 11:42:58 mario-Satellite-L350 zmc_m1[3453]: ERR [zmc_m1] [Invalid response status 404: Not Found]
Q: How are the "Annke 4k HD analogue" cameras connected to your system? (USB, network, analogue, other?)

Observation: "404 Not Found" sounds like you have configured your monitor (camera) to be using an IP (network) connection, and the URL or the address is wrong in some way. If your cameras are not networked, your problem is that ZoneMinder thinks they *are* networked :(

Minder54
Posts: 3
Joined: Thu Jan 02, 2020 12:31 pm

Re: HD Analogue camera install

Post by Minder54 » Fri Jan 03, 2020 12:02 pm

Thank you for the reply. The cameras are installed and connected to a recording DVR which itself is ethernet connected to my router. The software included in the DVR allow for monitoring via an Annke specific but Windows only app. There is an allocated IP for the camera/DVR set up of the type 192.xxx.x.xx.
I have logged onto the zm via localhost/zm, and chosen an HTTP based protocol.

mikb
Posts: 474
Joined: Mon Mar 25, 2013 12:34 pm

Re: HD Analogue camera install

Post by mikb » Fri Jan 03, 2020 4:33 pm

Minder54 wrote:
Fri Jan 03, 2020 12:02 pm
... Annke specific but Windows only app. There is an allocated IP for the camera/DVR set up of the type 192.xxx.x.xx.
I'm assuming the DVR is open-standards enough to *also* provide you with a video stream/picture stream :-

Then you need to look at the path and hostname you are using, and make sure it correctly matches that used by the DVR.

"404 Not Found" is a response from a web server to say you've accessed a URL that doesn't exist.

Either: You are inadvertantly accessing the wrong host (your local PC's webserver/127.0.0.1/localhost, or another machine on your network)

Or: You are accessing the DVR, but with the wrong URL for the video stream.

The hostname, port, and path entries for your monitor setup are concatenated to form the URL, e.g. mine is set to HTTP, Simple, "Hostname: cam01", "Port: 80", "Path: video.cgi". This causes ZM to access "http://cam01:80/video.cgi" which is a valid URL that returns a MJPEG stream.

Check your settings (and, make sure that you can actually visit the complete URL with a web browser, or with VLC)

If the DVR is locked down, it may not be accessible by anything other than the Windows app, which is mighty short sighted of them.

Minder54
Posts: 3
Joined: Thu Jan 02, 2020 12:31 pm

Re: HD Analogue camera install

Post by Minder54 » Fri Jan 03, 2020 11:00 pm

Hi, I am not sure how to check on the path:video.cgi, if I enter the URL into browser I can log into the Annke app ok but no image is displayed therein as it is a Windows based app, which requires a plugin , I am not certain which way to look now, the output from /etc/hosts is:

127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 hostname (my laptop)

If you can offer any more help I would be very grateful.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests