Page 1 of 1

No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Posted: Thu Sep 20, 2018 8:01 am
by andrew-yu
No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed.

'Unable to authenticate user'
and
'Socket /var/run/zm/zms-144224s.sock does not exist. This file is created by zms, and since it does not exist, either zms did not run, or zms exited early. Please check your zms logs and ensure that CGI is enabled in apache and check that the PATH_ZMS is set correctly. Make sure that ZM is actually recording. If you are trying to view a live stream and the capture process (zmc) is not running then zms will exit. Please go to http://zoneminder.readthedocs.io/en/lat ... window-etc for more information.'
errors in logs while trying to view cam.

Setting AUTH_RELAY to plain or disabling OPT_USE_AUTH fixes the issue, but it looks like pretty unsecure.

Ubuntu Server 18.04.1
ZoneMinder 1.32 from zoneminder-master PPA (is it version in development, not release?)

Re: No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Posted: Thu Sep 20, 2018 5:35 pm
by iconnor
I think you also need AUTH_HASH_LOGINS

Re: No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Posted: Fri Sep 21, 2018 9:26 am
by andrew-yu
Hi iconnor, thank you for you reply.

I tried to enable AUTH_HASH_LOGINS, but this didn't solve the issue.

Re: No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Posted: Fri Sep 21, 2018 1:55 pm
by rockedge
this error I have seen over time as well. Try this....set the OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY to Hash and add a keyword

then immediately logout of the web console and restart ZM and login again. does this bring up the stream?

Re: No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Posted: Tue Sep 25, 2018 8:28 am
by andrew-yu
Hi, rockedge,

tried this, but the issue still present. I can view events, but not live cam stream.

Re: No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Posted: Thu Sep 27, 2018 8:04 pm
by iconnor
Your db and zm system probably have different time zones.

Re: No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Posted: Sat Sep 29, 2018 8:38 pm
by andrew-yu
iconnor wrote:
Thu Sep 27, 2018 8:04 pm
Your db and zm system probably have different time zones.
iconnor, thank you, it was the reason, i fixed it.