No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Forum for questions and support relating to the 1.32.x releases only.
Post Reply
andrew-yu
Posts: 16
Joined: Thu Sep 20, 2018 7:50 am

No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Post by andrew-yu » Thu Sep 20, 2018 8:01 am

No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed.

'Unable to authenticate user'
and
'Socket /var/run/zm/zms-144224s.sock does not exist. This file is created by zms, and since it does not exist, either zms did not run, or zms exited early. Please check your zms logs and ensure that CGI is enabled in apache and check that the PATH_ZMS is set correctly. Make sure that ZM is actually recording. If you are trying to view a live stream and the capture process (zmc) is not running then zms will exit. Please go to http://zoneminder.readthedocs.io/en/lat ... window-etc for more information.'
errors in logs while trying to view cam.

Setting AUTH_RELAY to plain or disabling OPT_USE_AUTH fixes the issue, but it looks like pretty unsecure.

Ubuntu Server 18.04.1
ZoneMinder 1.32 from zoneminder-master PPA (is it version in development, not release?)

User avatar
iconnor
Posts: 755
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Post by iconnor » Thu Sep 20, 2018 5:35 pm

I think you also need AUTH_HASH_LOGINS

andrew-yu
Posts: 16
Joined: Thu Sep 20, 2018 7:50 am

Re: No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Post by andrew-yu » Fri Sep 21, 2018 9:26 am

Hi iconnor, thank you for you reply.

I tried to enable AUTH_HASH_LOGINS, but this didn't solve the issue.

rockedge
Posts: 1096
Joined: Fri Apr 04, 2014 1:46 pm
Location: Connecticut,USA
Contact:

Re: No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Post by rockedge » Fri Sep 21, 2018 1:55 pm

this error I have seen over time as well. Try this....set the OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY to Hash and add a keyword

then immediately logout of the web console and restart ZM and login again. does this bring up the stream?

andrew-yu
Posts: 16
Joined: Thu Sep 20, 2018 7:50 am

Re: No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Post by andrew-yu » Tue Sep 25, 2018 8:28 am

Hi, rockedge,

tried this, but the issue still present. I can view events, but not live cam stream.

User avatar
iconnor
Posts: 755
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Post by iconnor » Thu Sep 27, 2018 8:04 pm

Your db and zm system probably have different time zones.

andrew-yu
Posts: 16
Joined: Thu Sep 20, 2018 7:50 am

Re: No cam view with enabled OPT_USE_AUTH and AUTH_RELAY set to hashed

Post by andrew-yu » Sat Sep 29, 2018 8:38 pm

iconnor wrote:
Thu Sep 27, 2018 8:04 pm
Your db and zm system probably have different time zones.
iconnor, thank you, it was the reason, i fixed it.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests