Insanely long alarm times

Forum for questions and support relating to the 1.30.x releases only.
Post Reply
cparkervt
Posts: 2
Joined: Tue Aug 09, 2016 5:28 am
Location: Vermont, USA

Insanely long alarm times

Post by cparkervt » Wed Jan 10, 2018 11:01 pm

Every so often, I will get events that have ridiculously long record times. The bulk of the events are only 40s in length, and seem to fit my needs. However randomly I will get 2h long events. Doesn't seem to coincide with any particular type of motion or other factors.
Has anyone else had this happen?

bbunge
Posts: 2720
Joined: Mon Mar 26, 2012 11:40 am
Location: Pennsylvania

Re: Insanely long alarm times

Post by bbunge » Thu Jan 11, 2018 1:29 am

Have you changed any of the Zone presets? If so change them back to defaults to see what happens.

montagdude
Posts: 63
Joined: Fri Nov 10, 2017 6:05 pm

Re: Insanely long alarm times

Post by montagdude » Thu Jan 11, 2018 3:05 am

What is your post event image count (under Monitor -> Buffers)? You can also look at the frames for one of your long events and see how many non-alarm frames occur between alarm frames. Events that should really be multiple events will get combined into one if the post event image count does not get used up in between.

User avatar
iconnor
Posts: 1431
Joined: Fri Oct 29, 2010 1:43 am
Location: Toronto
Contact:

Re: Insanely long alarm times

Post by iconnor » Fri Jan 12, 2018 3:39 am

I've actually had events that ran for days. Something I've been meaning to fix.

Paranoid
Posts: 129
Joined: Thu Feb 05, 2009 10:40 pm

Re: Insanely long alarm times

Post by Paranoid » Mon Jan 15, 2018 11:33 pm

I seem to recall having a similar issue quite a while back. Most alarms lasted a minute or 2 but occasionally one would go on forever.

From what I can remember I solved it by either changing "Reference Image Blend %ge" from "no blending" to 12.5% and/or changing the "Alarm Frame Count" from 1 to 3.

My memory isn't what it used to be so I'm not even sure if this was my solution. Try it and see.

SkippyDo
Posts: 196
Joined: Mon Nov 20, 2017 6:49 pm

Re: Insanely long alarm times

Post by SkippyDo » Fri Jan 19, 2018 10:32 am

Paranoid wrote:
Mon Jan 15, 2018 11:33 pm
I seem to recall having a similar issue quite a while back. Most alarms lasted a minute or 2 but occasionally one would go on forever.

From what I can remember I solved it by either changing "Reference Image Blend %ge" from "no blending" to 12.5% and/or changing the "Alarm Frame Count" from 1 to 3.

My memory isn't what it used to be so I'm not even sure if this was my solution
. Try it and see.
Set your memory to "no blending" and that should fix that! :lol: (BTW - blending rate was my first thought- I'm SLOWLY absorbing all this stuff!)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests