No Picture when defining Zone

Forum for questions and support relating to the 1.30.x releases only.
Post Reply
ron999
Posts: 3
Joined: Thu Oct 06, 2016 11:57 pm

No Picture when defining Zone

Post by ron999 » Fri Oct 07, 2016 12:12 am

Just installed ZM 1.30 on Ubuntu 14.04.4. Got my little Foscam working pretty good and motion detection is okay, but still needs to be tweaked a little. My problem is that when I go to define a zone, I get the red box but there is no picture underneath. If I created a zone, I would be guessing as to where the boundaries are for the camera I am doing it for.

I have a few other problems too, but this is the one I want to solve first. How do I get the picture to show up underneath the zone?

I am using Firefox 49.0 and Chromium 52.0.2743.116 on Lubuntu 14.04.4. Chromium works a little better as the ADD ZONE button and stuff is under the red area but on Firefox, the ADD ZONE button and stuff is co-located with the red area.

Chromium
ZM-Zone-Firefox.png
ZM-Zone-Firefox.png (20.24 KiB) Viewed 5253 times
Firefox
ZM-Zone-Chromium.png
ZM-Zone-Chromium.png (17.81 KiB) Viewed 5253 times
Thanks,
-Ron

User avatar
knight-of-ni
Posts: 2241
Joined: Thu Oct 18, 2007 1:55 pm
Location: Shiloh, IL

Re: No Picture when defining Zone

Post by knight-of-ni » Fri Oct 07, 2016 12:30 pm

Kind of hard to know what the problem is unless you show your log files. More is better.

The zone edit screen in 1.30 now uses the same stream as the live view. Does your live view work?
Visit my blog for ZoneMinder related projects using the Raspberry Pi, Orange Pi, Odroid, and the ESP8266
All of these can be found at https://zoneminder.blogspot.com/

iitywygms
Posts: 114
Joined: Thu Nov 08, 2012 5:19 am

Re: No Picture when defining Zone

Post by iitywygms » Fri Oct 07, 2016 4:31 pm

Older version of zm but this fix worked for me.

viewtopic.php?f=32&t=23101&p=87695&hili ... tur#p87695

ron999
Posts: 3
Joined: Thu Oct 06, 2016 11:57 pm

Re: No Picture when defining Zone

Post by ron999 » Sat Oct 08, 2016 11:21 am

No, Live View doesn't work.

Here are the JS errors

2016-10-08 07:14:36.053883 web_js 22756 ERR getCmdResponse stream error: socket_sendto( /var/run/zm/zms-361654s.sock ) failed: No such file or directory - checkStreamForErrors() ?view=event
2016-10-08 07:13:44.262212 web_js 28711 ERR getCmdResponse stream error: socket_sendto( /var/run/zm/zms-389297s.sock ) failed: No such file or directory - checkStreamForErrors() ?view=event
2016-10-08 07:13:13.412897 web_js 28710 ERR getCmdResponse stream error: socket_sendto( /var/run/zm/zms-958416s.sock ) failed: No such file or directory - checkStreamForErrors() ?view=event
2016-10-08 07:12:45.380814 web_js 22756 ERR getCmdResponse stream error: socket_sendto( /var/run/zm/zms-300371s.sock ) failed: No such file or directory - checkStreamForErrors() ?view=event
2016-10-08 07:11:55.336845 web_js 22756 ERR getCmdResponse stream error: socket_sendto( /var/run/zm/zms-797166s.sock ) failed: No such file or directory - checkStreamForErrors() ?view=event
2016-10-08 07:11:35.245513 web_js 16830 ERR getCmdResponse stream error: socket_sendto( /var/run/zm/zms-976619s.sock ) failed: No such file or directory - checkStreamForErrors() ?view=event
2016-10-08 07:10:38.923256 web_js 16721 ERR getCmdResponse stream error: socket_sendto( /var/run/zm/zms-595817s.sock ) failed: No such file or directory - checkStreamForErrors() ?view=event
2016-10-08 07:10:34.711610 web_js 16721 ERR getCmdResponse stream error: socket_sendto( /var/run/zm/zms-595817s.sock ) failed: No such file or directory - checkStreamForErrors() ?view=event
2016-10-08 07:10:24.000133 web_js 22756 ERR getCmdResponse stream error: socket_sendto( /var/run/zm/zms-008922s.sock ) failed: No such file or directory - checkStreamForErrors() ?view=event
2016-10-08 07:10:05.659548 web_js 22829 ERR getCmdResponse stream error: socket_sendto( /var/run/zm/zms-254974s.sock ) failed: No such file or directory - checkStreamForErrors() ?view=event


Here are the PHP Errors

2016-10-08 07:14:35.985477 web_php 22756 ERR socket_sendto( /var/run/zm/zms-361654s.sock ) failed: No such file or directory /usr/share/zoneminder/www/includes/functions.php 1993
2016-10-08 07:13:44.199870 web_php 28711 ERR socket_sendto( /var/run/zm/zms-389297s.sock ) failed: No such file or directory /usr/share/zoneminder/www/includes/functions.php 1993
2016-10-08 07:13:13.352447 web_php 28710 ERR socket_sendto( /var/run/zm/zms-958416s.sock ) failed: No such file or directory /usr/share/zoneminder/www/includes/functions.php 1993
2016-10-08 07:12:45.285979 web_php 22756 ERR socket_sendto( /var/run/zm/zms-300371s.sock ) failed: No such file or directory /usr/share/zoneminder/www/includes/functions.php 1993
2016-10-08 07:11:55.272761 web_php 22756 ERR socket_sendto( /var/run/zm/zms-797166s.sock ) failed: No such file or directory /usr/share/zoneminder/www/includes/functions.php 1993
2016-10-08 07:11:35.182067 web_php 16830 ERR socket_sendto( /var/run/zm/zms-976619s.sock ) failed: No such file or directory /usr/share/zoneminder/www/includes/functions.php 1993
2016-10-08 07:10:38.869690 web_php 16721 ERR socket_sendto( /var/run/zm/zms-595817s.sock ) failed: No such file or directory /usr/share/zoneminder/www/includes/functions.php 1993
2016-10-08 07:10:34.561455 web_php 16721 ERR socket_sendto( /var/run/zm/zms-595817s.sock ) failed: No such file or directory /usr/share/zoneminder/www/includes/functions.php 1993
2016-10-08 07:10:23.930594 web_php 22756 ERR socket_sendto( /var/run/zm/zms-008922s.sock ) failed: No such file or directory /usr/share/zoneminder/www/includes/functions.php 1993


ZMDC Error

2016-10-07 17:29:03.085350 zmdc 2131 ERR 'zmupdate.pl -c' exited abnormally, exit status 9 zmdc.pl
2016-10-06 16:29:02.084340 zmdc 27666 INF 'zmupdate.pl -c' started at 16/10/06 16:29:02 zmdc.pl
2016-10-06 16:29:02.084340 zmdc 2131 INF 'zmupdate.pl -c' starting at 16/10/06 16:29:02, pid = 27666 zmdc.pl
2016-10-06 16:29:02.037860 zmdc 2131 INF Starting pending process, zmupdate.pl -c zmdc.pl


That is everything in red by type.

-Ron

User avatar
knight-of-ni
Posts: 2241
Joined: Thu Oct 18, 2007 1:55 pm
Location: Shiloh, IL

Re: No Picture when defining Zone

Post by knight-of-ni » Sat Oct 08, 2016 12:19 pm

And by far the most common cause to this is a failure to set PATH_ZMS correctly, per the instructions.
Make sure you have followed every step of the easy-way instructions exactly as it is stated.
Visit my blog for ZoneMinder related projects using the Raspberry Pi, Orange Pi, Odroid, and the ESP8266
All of these can be found at https://zoneminder.blogspot.com/

ron999
Posts: 3
Joined: Thu Oct 06, 2016 11:57 pm

Re: No Picture when defining Zone

Post by ron999 » Sat Oct 08, 2016 12:33 pm

That did it.

PATH_ZMS was /cgi-bin/nph-zms instead of /zm/cgi-bin/nph-zms

Thanks,
-Ron

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests